Lite avklarat.

Jag har städat klart damsugit, torka golven (inte för att det blir nån skillnad) o bytt säng kläder. Ont i ryggen fick jag kan jag ju säga. Att jag inte kan stå rakt o röra på benen när jag ska städa utan står på en plats o sträcker mig så långt jag kan. Pucko!

Idag skrev jag äntligen alla julkort. Osmin vill inte skriva sina, för det är inte jul än, eller nåt sånt.

Väntar på att mina jeans ska torka. Sen ska mina väskor packas. Jag har ingen våg så det är bara att hoppas på det bästa. Jag har haft mer med mig många gånger förr. Sen jag ska ta mig ett varmt bad. Förhoppningsvis blir ryggen lite bättre då.

Vi har så pass kallt, eller det är kanske fuktigt så vår kista är alldeles grön av ludet möggel. Bara på ena sidan, för på den andra sidan har vi värmen på. Så den måste vi slänga nu, jäkla skit lägenhet!

Love, Angela.

Jul Lista.

Gottaste gott!

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan (inget av de)
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbenspjäll - Janssons frestelse
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust (gillar det lika lite)
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Äpplemos - Senap

Vad gillar du? Kopiera o fetmarkera det du gillar bäst.

Love, Angela.

Förmiddagen.

Osmin kom upp till sovrummet strax efter åtta i morse. Han sa, "Vet du hur många grader det är ute?" Jag antog att det var kallt, så jag sa "Jag vill inte veta." För om det är kallt ute är det kallt inne o det är inge kul att stiga upp ur sängen när det är kallt. 0.3 ute, men varma 8 inne. Osmin la sin i sängen o jag vände mig om, men Osmin slutade inte prata för det. :O) Så jag fick ta o vända på mig igen o vi prata i kanske i en halv timme innan han kom på att han skulle ta o sova. Jag somnade oxå om för det är inge idé att kliva upp i kylan. När jag väl vaknade låg jag kvar i sängen en bra stund o filosoferade ett tag o önskade att det skulle bli varmt inne.

Väl uppe ur sängen fick jag klä på mig allt jag hittade, KALLT! Spang ner till köket o började diska, det är det enda som håller mig varm. Varmvatten på händerna åsså rör mig lite på sig. Tragiskt! Frukost på det, varm o´boy o rostat. Det hjälpte så länge jag drack, men nu är jag kall igen..

Jag har äntligen satt upp glitter i mina fönster, typ olika i varje, men det är allt jag har. Jag har kollat på Woolwoths om dom fått inte stjärnor, men icke. Dom har nästan slutsålt på allt så dom tar nog inte in nå mer. Ska ta mig en titt utifrån sen, ta nåt kort kanske.

Himlen är helt klarblå idag, inte ett moln. Det var lika igår. Solen är upp o värmer lite oxå, men tyvärr är nya byggnaden ivägen för att det mesta av solljuset ska värma oss. Jag hörde även småfåglar när jag satte upp glittret. Såna typiska man hör på våren/försommaren. Kändes lite galet. Fast England är ju lite baklänges.

Osmin fick ett julkort av en jobbarkompis i natt. Glad blev jag! Det är ju nästan det enda juliga jag har. Det är så fint i min julkortshylla så!

Love, Angela.

Ve o fasa!

Jag har slängt mina FIF byxor! Jag bara gjorde det, utan tårar. Trodde väl aldrig den dagen skulle komma. Jag köpte dom nog genom fotbollen när jag var 10 kanske. Det kan inte ha vart äldre iaf. De hade världens reva i baken o vid fickorna o vid fötterna var dom helt sönder gådda.

Jag har mer eller mindre provat alla mina kläder när jag städade min garderob. Det blev inte alls mycket som ska med hem i resväskan, kommer säkert inte använda hälften jag tar med mig ändå. Det är lika bra att det inte är för mycket, för annars blir det problem med alla julklapparna. Det blev en väldigt proppfull Tesco påse med kläder till mor o syster som mamma får ta hem när dom kommer. Liz hade fått kläder av nån oxå som jag ska få, så då får vi se om det blir lite till som mamma får med sig hem. Upptäckte oxå att jag bör köpa strumor. Typiskt att jag inte visste det när jag var på Primark här om dan..

Jag har inte packat ner kläderna än, väntar tåligt på att sista kläderna ska torka. Jag terror torkar dom nu framför "brasan", det tar sin tid.

Innan jag började med min julstäding i garderoben fick jag ta o hacka upp lite vitlök o chilli till morgondagens middag. Det blir marinerade kotletter o bakad potatis. Gott! Sista middagen hemma på ett tag. På fredag hoppas jag dom serverar frukost på Weterspoon på Heatrow. Dom bör göra det till tolv, men man vet ju aldrig med flygplatser. Efter det slog jag in Osmin julklappar o hans julklappar till George (far) o Chris, (svåger).

Jag måste springa ut o köpa en nagelfil imorgon. Jag tycker jag köper en ny var o varannan vecka. Tur att dom är fina iaf. Jag ska köpa en glasfiberfil (tror jag dom är iaf) på Kicks när jag kommer hem. Dom ska tydligen vara livslånga, vilket jag tycker låter underbart! Nåt för Tomten kanske? Jag väntar o ser vad som händer.

Imorgon ska jag även försöka packa min väska o handbagage. Sen får jag ta o plocka undan lite o damma så jag kan damsuga o torka golv när Osmin gått på jobbet. Skriva julkorten vore ju en bra idé oxå kanske..

Osmin o jag har prata lite om nyår o vad vi kan hitta på o jag tror nog att vi ska kunna få till nåt äventyr med mor o far. Om dom orkar vara vaken så sent o länge. Det värsta med nyår är väl att alla är överallt, så man kan ju inte direkt äta när man vill om ska äta ute. Oh, well, det är ett tag dit än. Blir nog skoj ändå.

Sovdax kanske.. Ja.

Love, Angela.


Idag..

Idag damp ytterligare att julkort ner i postlåndan. Inte för att vi har nån, men ändå. Det var från pappa!! Skojsigt värre!

Det känns extra kallt inne idag, kommer inte ihåg hur kallt, men i mina händer går inte att värma upp. Jag har tvättat två maskiner idag, så nu är det bara o vänta o se om det vill torka. Få nog ha igång värmen lite sen.

Jag har nyss varit ute på. Jag skrev ut 16 kopior av mitt CV, 15 ska ut till affärer o en sparar jag. Sen var jag så dum att jag skrev ut 15 kopior av referens pappret oxå. Det skulle jag ju inte gjort, det är ju inte säkert att jag får 15 intervjuer som frågar efter referenser.. Oh, well.. Sen köpte jag smällkarameller. Kul o ha på julafton, lite engelskt så där. Jag har aldrig provat dom själv, men nog ska de vuxna kunna vara barn för en stund.

Idag ska det lagas köttfärssås a'la Reggie med mjukost o spagetti. Längtar! Sen ska jag nog ta o skriva lite julkort. Jag bör nog ta mig en titt på vad jag ska packa. Jag har inte många dagar kvar nu. På fredagen bär det av, på torsdagen ska jag vara med Osmin. Vi ska försöka göra knäck o gå ut o äta nånstans. Så jag har bara idag o imorgon kvar att packa, städa o så på.  Jag har lagt alla julklappar i min resväska för att se om jag få med allt o det ser ut att gå bra, den är halvfull nu, så lite kläder ska jag nog kunna få med mig. Vi har ingen våg så jag får hoppas på det bästa.

Liz ringde just o sa att Osmin måste titta på sin mobil. Sonya hade skicka ett sms med en bild på hennes utlraljudsbild! Man såg huvudet o allt. Vet inte hur hon gjorde det, men det är säkert nån ny finess på mobilen..

Jag ska gå o hänga tvätt nu o sen ska jag laga mat o bli varm, det är på tiden nu.

Love, Angela.

Första Julkorten!

Idag kom de första julkorten hem till oss. Ett från Anna o ett från Liz. Lite kul att det kom ett från varje land, ett vardera. Gladast blev jag! Jag skulle ju kunna ta lite kort med kameran nu, men jag är så ovan med att ha en så jag glömmer bort det. Jag ska ta fram den nu o titta lite på vad den har för nåt allt. Sen får det allt ta o bli sängdax.

God Natt!

Love, Angela

Äntligen en kamera!

Under torsdagen skulle jag ha gjort knäck, men Osmin sa att vi skulle åka till stan ist. Vi köpte en digitalkamera, äntligen. Det blev en dyrare variant än den vi tittade på först. Den har video med ljud o allt. Vilka finesser! Vi fick inte med nåt fodral till den, vilket borde vara med tycker man. Lunch på Weterspoon såklart, sen tog vi en sväng in på Primark o jag köpte ett par jeans för 90 spänn.

Nya kameran!

Osmin har lekt med kameran nu i nån dag, så nu när han är på jobbet är det väl ändå min tur så jag vet vad jag håller på med när jag är hemma o väl ska använda den. Den verkar ha allt, för alla möjliga olika foton, alldeles beroende på om du vill ta kort på människor, blommor, mat eller mitt i svarta natten.

Love, Angela

Hela veckan.

Osmin är på jobbet. Han ska jobba tre nätter innan jag åker hem. Fyra dagar kvar nu! Jag försöker komma ihåg vad vi har haft för oss nu när Osmin varit ledig. Planen vi hade för de fyra dagarna blev inte alls som vi planerat.

Osmin kom hem vid nio i tisdags, så blev det sen middag med kina mat. Hemkörning såklart! Onsdagen var lat. Vi gick precis ut när det enda svarta molnet var över oss o vi blev dyng blöta. Vi gick till BG o låste upp min mobil, så nu kan jag använda den i Sverige oxå. Sen gick på KFC o åt lite. Jag tog kyckling bitar o Osmin en kycklingburgare, mumsigt. Efter det gick vi o handla mat. Blev nästan ingenting, men det kostade ändå.. Så typiskt.
    När vi kom tillbaka hem var det lilla Osmin som somnade så fint i sängen tills det var sängdax, då vaknade han. Jag köpte kryddnejlikor o dekorerade några apelsiner. De lukar så gott!

Fredagen var det spring till doktorer. Osmin skulle bli tittad på med ultraljud o när hon var klar ville hon ha en annan persons åsikt, så vi fick åka till ett annat sjukhus o göra hela alltihop igen. Emellan där så hittade vi en Weterspoon så vi passa på att äta lite. Till middag blev det kina mat, igen. Jag fick även ett mail av mamma o ett sms av pappa på min namnsdag. Jag sa det till Osmin att så blir det nog o fick bevis på det när vi kommer hem.

På lördagen gick jag på marknan, hoppades att jag skulle hitta present lådor, så jag kunde ge bort knäcken, som ska göras, i dom. Tyvärr verkar ingen sälja dom. Jag kollade även på parfymer. Jag frågade efter en god herr parfym. Han visade mig två, en luktade typiskt "pappa" o den andra var mer fresh, Polo Explorer. £27, känns ont i plånboken. Jag köpte den inte, jag tänkte försöka hitta på nåt annat än parfym, men det är ju det han vill ha. Ett paket till en annan hittade jag iaf. Sen fick jag ta o tvätta lite så det hinner torka innan jag åker, så värmen är på nu.

På söndagen var jag med Liz. Jag måsta kolla lite till på stan innan jag åker, så hon följde med. Vi åkte först till Harrods för att ta oss en årlig titt. Mycket folk så klart, helst i The food halls. Vi hamnade i djur avdelningen o där fanns fem svarta toy pudlar till salu. Åh, man ville bara hålla om dom. Mysiga värre! £1700 kosta dom, vilket är 23800 kronor!! För en jäkla hund! Jag kollade även om det fanns nåt till Åssi där, men icke. Skulle vilja hitta en julstrumpa full med tugg ben o leksaker, jag har sett en nånstans, vet bara inte vart.
   Efter Harrods blev det en bussresa närmare Oxford St o vi smet in på Weterspoon för lite sen lunch o sen en snabbis in på Primark, så klart. Sen ringde Osmin om att han skulle sluta lite tidigare,så då kändes det lite stressigt för jag hade ju inte köpt hans julklapp än. Vi sa att vi skulle gå till Debenhams, men på vägen dit ville jag ta mig en titt inne på New Look o hitta ytterligare en superperfekt julklapp. Hittade en snygg tröja oxå, men storleken fanns så klart inte. Just ja, jag fick £30 av Liz i en tidig julklapp, så det ska sparas till januari rean. Väl inne på Debenhams hittade jag en present förpakning med Polo parfymen plus dusch gel för £33. Parfymen var större än den jag tittat på o bara den skulle ha kostat £35, så det kändes lite bra i plånboken igen. När Osmin kom o mötte oss efter jobbet åkte Liz hem efter en stund o vi gick på Pizza Hut o åt. Inga många måltider den här veckan som har lagats hemma kan jag ju säga.

Idag gjorde vi ingenting o sen fixade vi till mitt CV till det yttersta perfektaste. Gjorde även ett med referens. Ljög lite på det, eftersom jag fick ta o ljuga lite på CV-et. Jag hoppas mamma är bra på engelska om dom skulle ringa. Haha! Sen letade vi adresser till dit jag ska sicka dom. Femton adresser blev det, så det är bara o hålla tummarna att nån vill ha mig.

Just nu väntar jag på att tvätten ska torka lite till så jag kan dra igång en sista maskin. Jag ser även på tv om alla rika kändisars lyxhem. The master suit -sov rum med badrum, kontor, vardagsrum o så klart walk-in garderob är till två personer på en våningen, så man inte behöver gå så långt. Blir ju bara avis o drömmer desto mer. Där skulle man var mäklare!

Love, Angela


En lång o tråkig dag.

Dagen har känts extra tråkig. Osmin kom hem på morgonen, men när han väl vaknade så var han inte hemma länge. Ju fortare han kom på jobbet desto fortare kunde han åka hem. Så han är på tåget nu på väg hem. Vi ska nog beställa lite mat o kanske se på nån film. Igår kväll tittade jag på Knocked Up, som jag velat se hur länge som helst. När jag väl fick se den kunde jag inte vänta tills den tog slut. Såå långdragen o tråkig! 

Annars idag har jag bara tvättat, diskat o skrivit listor över allt som ska kommas ihåg innan jag åker. Det är väl inte så mycket att komma ihåg, mer att hålla koll.

Jag fick en bild av Bengt idag på syrran o magen. Syns väl inte allt för mycket, nästan som om hon skulle ha en förstor tröja på sig.

Vi får se om jag skriver nåt nu när Osmin kommer att vara ledig. Annars så börjar han jobba igen på lördag, så då skriver jag kanske. Fortfarande tio dagar kvar. Det går sakta igen, men snart önskar jag nog att jag hade mer tid.

Nu kom Osmin hem. Ciao!

Love, Angela.


Julmarknad.

Läste just på ht.se o det stod att lilla Forsa försökt sig på en liten julmarknad. Kul! Var det nån som var på den? Eller ni kanske nöjde er mer den i stan? Forsa verkar ha nya planer för sig. Jag undrar jag hur länge det ska få vara fint.

Love, Angela.

Lite ledigt.

Osmin jobbar sin sista natt i natt. Äntligen. Känns som en evighet nu, även om det känns som att han nyss var ledig. Aldrig nöjd.

Imorgon kommer han nog hem vid åtta o sen ska han iväg på jobbet vid fem o jobba nån timme. Han ska bara visa upp sig för kamerorna o sen åka hem igen. Sen är han ledig i två dagar till. Då ska vi till läkarn o skriva in mig på riktigt o handla. Jag ska nog dekorera några apelsiner oxå, så det förhoppningsvis luktar lite gott. Sen ska det kokas knäck o gå till BG o låsa upp min mobil så jag kan använda den hemma. Min Nokia är död, så den kan jag inte använda mer än att bara ha igång.

På fredag ska Osmin på röntgen, tror jag det är iaf. Efter det ska vi på stan o köpa en kamera o Osmin ska väl försöka hitta nån julklapp till sin mamma.

Jag tänkte städa ur min garderob oxå o se om det är nåt jag inte vill ha längre. Det får mamma ta med sig hem till sig själv o syrran. Fast syrran får nog vänta lite tills magen är liten igen. Nu blir den nog bara större o större! Bäbis bäbis!!

Jag längtar som en liten unge till julafton, till Kalle Anka, ljusen o MATEN!! Önskar att min Osmin kunde vara med mig.

Min första vecka är nu mer eller mindre fullbokad. På lördagen skulle jag vilja gå ut, eller nånting iaf. Söndagen kanske blir uppbokad av en jultallrik med mormor, mamma o Bengt. Måndagen blir det glögg med Anna hemma hos oss. På tisdagen, har jag bestämt nu, ska jag till Kattis o pyssla. Onsdag till fredag är jag i Härnösand med Emelie o Regitze o har det bra. Längtar!! Lördagen är fullbokad med alla mina vänner. Det kommer att bli en kanon kväll! Sen är det dagen före doppare dagen. Man kanske borde ta det lite lungt där, får se vad som händer. Efter julafton har jag inte en minut planerad. Galet. Anna-Karin ska nog komma hem strax innan jul, frågan är hur länge hon stannar. Hoppas man får chansen att träffa henne!

Love, Angela.

Allt innan jul.

Ett tag trodde jag att jag var klar med det lilla som jag har att göra innan julen. Det visar sig nu med alla listor jag gjort innan jag åker hem att jag har tusen saker kvar att dona med.

Jag har köpt julklappar till de flesta. Tyvärr får vissa ytters tråkiga presenter, i år är det ju lite snål i kassan, medan andra kanske får lite mer eftertänksamma klappar. Jag tänkte köpa nåt till Åssi som han kan få tugga på o nåt till Ozzy så han kan lukta gott. Jag har köpt en liten klapp till bästa kompisen, men jag tror jag måste utöka den lite, om jag kan hitta det jag vill ha till. Sen Tuva ska väl oxå ha en julklapp, men jag får kolla hemma efter det.

Julkort kommer fram a´la England i år. Här skickar man inte korten utan man åker runt o slänger in dom själva i postlådan. Det är kanske smart, men jag vet inte. Jag tycker om att få julkort på "riktigt". Dom måste iaf skrivas, så det ska jag klämma in nånstans oxå.

Knäck ska jag försöka göra på torsdag, då är Osmin hemma, så han kan hjälpa mig ifall jag får panik. Till det ska jag köpa julsnören så jag kan göra mina plastpåsar lite julig. :O) Liz o familjen ska få lite o lite Stuart o frun.

Den första december var Osmin lite ledig över dagen, så vi gick o handla lite nödvändigt på marknadsgatan  jag fann en chokladkaldener till extrapris, så en sån har jag nu. Det skadar ju inte att få en karamell om dagen. Här har dom inte snåla små bitar utan riktiga i godispapper  allt. Sen har dom en kalender på startsidan oxå, www.blogg.se, som är lite kul att kolla in. I de flesta luckor måste man skriva typ minst 30 ord för att vinna o sånt kan inte jag.

Tio dagar kvar nu! Jag sitter o lyssnar på en massa urdålig julmusik på datorn. Jag har tittat på flera typiska "nedräkning av bästa jullåtarna" på olika musik kanaler o dom har knappt nån julsång alls. Bara för att det råkar snöa i videon räknas det väl inte som en julsång? Ni kan inte förstå hur mycket jag har svurit åt dessa kanaler som utlovar julsånger o ger en massa skit! Jag saknar mina julalbum hemma! De flesta jullåtar tycker jag ändå är på englelska, så varför spelar inte England dom?? Ologiska England!

Love, Angela

Jultomten?

image44
Jag tycker mamma ska fixa hunden innan Tomten kommer, annars kanske han inte får några julklappar som han ser ut.
image45
Stackars hund. Han är så olik sig sen vi var hemma i hälsa på, känner knappt igen honom.

Mamma o Bengt är ute i god tid med växling av pengar till deras korta semester hos oss.

Love, Angela

RSS 2.0