Happy Halloween!

image28

Vi får se om man ser några spöken o häxor ute på gatorna senare idag. Än så länge har jag kännt mig trygg, men ännu är det inte mörkt ute.

Vi firar inte Halloween, har inte ens tänkt på den förän igår. Jag är i Augusti än.. Firas det nå Halloween i Hudik då tro? Nåt på Stadt brukar det väl vara..

Love, Angela

Klubba.

När jag var o handlade nyss såg jag att dom hade klubbor som jag brukade tussa på när jag var lite mindre. Min favorit var den oranga, den smakade ananas. Den hade dom inte, men blå hade dom, vet inte riktigt vad det är för smak på den, blåbär kanske. Jag älskar det vita delen, det blir bubbligt på nåt vis. Det blir nog flera såna nångång.

image25

Jag köpte även sallad till fahitan ikväll o bakpotatis till imorgon. Jag tyckte dom var så små så jag måsta köpa två. Osmin vill ha ost på sin o jag velar mellan colwslaw, creméfresh o krispig bacon. Skulle ju vara bäst med skagenröra. Eller man kanske ska nöja sig med vitlökssmör. Vet inte riktigt än om vi ska ha nåt till, som panerad kyckling. Det beror väl på o vi äter en eller två potatisar. Osmin får ta o bestämma det. Såna viktiga beslut tar inte jag. 

När jag ändå var o handlade gick jag in på "apoteket" o köpte fler påsar med sånt pulver som förhindrar förkylning. fem stycken med svartvinbärssmak o fem stycken med citron o honungssmak. Inte alls billiga. Förhoppningsvis hjälper dom, känns inte som att Osmin behöver en förkylning oxå. För mig spelar det ju ingen roll. Jag är redan snorig o känner att jag vill nysa hela tiden.

image26image27


Love, Angela

En månad.

Jag gjorde min blogg den första oktober. Idag är det den sista. En hel månad har jag bloggat. Får se hur länge till jag orkar hålla på. Jag har inte så mycket annat att syssla med så det blir nog ett tag till.

Idag sitter jag o längtar tills jag kommer hem. Jag vill på Jambo o dricka te o prata skit med mina vänner. Mysigt värre. Känns fortfarande som en evighet, mest för att jag inte får packa än. Fast 44 dagar är ju ingenting. Det kommer att rusa förbi fort som attan. Jag måste skriva ett CV innan dess. Jag känner mig helt snurrig i CV:ns värld. Speciellt när det ska vara på engelska. Helst ska man väl ljuga lite oxå, som alla andra så man får det där jobbet.
   En av Osmin jobbarkompisar kände nån som jobbade inom Tesco o ville lägga in ett gott ord för mig. Det tycker jag var himla snällt. Jag vågar inte hoppas att det kommer att hända allt för mycket, men jag är glad över tanken. Håll tummarna för mig!
   Osmin tror att han är på väg att åka på influensa, eller iaf förkylning. Skickade med honom halstabletter o små påsar med ett pulver dom man blandar med vatten o det "förhindrar" förkylinigar o annat. Känns som jag oxå åkt på en förkylining. Lite snorig o halsen är inte som vanligt. Vi har väl pussas för mycket o smittat varann.

Idag ska jag försöka komma ut på en liten promenad o sen svänga in på marknadsgatan o handla lite. Sen måste jag nog dona lite med alla mina 20 naglar. Dom ska bli så fina så.
   Det blev mat kvar sen igår, så det blir min lunch. Jag har läntat sen igår. Mumsigt gott! Frågan är väl vad man ska äta till middag idag. Jag funderar på fahita, för det är ju så gott. Allt låter så gott idag.

Love, Angela

Kamera.

Jag tycker det ser så tråkigt ut på min blogg när jag bara skriver o inte lägger med nå bilder. Vet inte vad jag ska ta med för bilder. Alla andra har ju digitalkameror o knäpper kort som om dom inte gjort annat. Vi måste bara försöka skaffa oss en egen. Fast för att få kort på kamerna måste man göra nåt oxå, det har vi inte varit så bra på nu när Osmin jobbar. Snart så är han ledig i massor.
   Jag är så bortskämd med att alla har en digitalkamera vart jag än går. Jag har en vanlig kamera, den är bra. Jag har en filmrulle i den nu sen gud vet när. Jag har knäppt fem kort med den rullen. Förr knäppte jag jättemycket, men då var det inte digitalkameror överallt. Det bästa med vanliga kameror är ju att man kan sätta korten i en fin ram. Med digitalkameror kan man ju ta tusen kort o ta bort alla utom två om dom är dåliga. Oh well.

Till middag blev det maten Anna-Karin bjöd på. Receptet står på kokosmjölks burken. La till lite extra ingredienser som vitlök, chilli o svamp. En grönsaksbuljon oxå. Supergott blev det!
   Annars idag var jag lite lat. Sen traskade jag ner till Stuart o Moira. Dom blev så glada så att se mig igen. Jag har bara inte orkat gått ner dit sen dom kom tillbaka förra torsdagen. Jag satt där i två timmar. Försökte komma därifrån med att säga att jag skulle gå upp o äta lunch, men Moira tycke att jag kunde äta lite hårdbröd o ost hos henne. Så jag gjorde väl det då. Sen när jag kom tillbaka upp tvättade jag två maskiner o diskade lite o plocka lite grejer som låg överallt.

Nu sitter jag o Osmin i sängen. Det är nån gammal brittisk komediserie på tvn o jag skriver här. Ska se om jag kan hitta nån bild att lägga ut nu, så min blogg blir fin.

image23

image24

Bilder på oss i September förra året, när vi började träffas. Osmin är på väg till tågstation med mig efter en helg hos honom.

Love, Angela

Mat igen.

Det verkar aldrig ta slut på dagarna när man måste fundera hela dagen vad man ska äta till middag. Det blir samma o samma varje dag. Jag har bestämt mig iaf att idag ska det bli ris, kyckling o kokosmjölk. Har inte riktigt bestämt mig om det ska bli det Anna-Karin bjöd på när vi var o hälsa på eller om det blir Green Curry. Gott blir det nog iaf.

Några förslag till morgondagens middag? Vad hade du igår/idag? (kommentera gärna)

Love, Angela

Underbara Måndag.

Måndagen kändes som flera dagar. Underbara dag med min Osmin.


Jag fick ta o hoppa upp ur den varma sängen redan klockan åtta på morgonen när Osmin var nästan hemma. Klädde på mig o gick snabbt som vinden till busshållsplatsen där han väntade. Sen tog vi oss en liten promenad ner till BG för att äta lite frukost, bacon macka igen. Mums! Frukosten gick på £6, dyrt! Vi tog ju bara en liten macka var o nåt att dricka. Jaja..
   Jag trodde att grönsaksståndet skulle vara öppet, men det var det inte. En liten besvikelse. Vi gick över gatan till Tesco iaf, även fast jag nyss vart där för nån dag sen. Måndag morgon efter en helg, kan lova att det var tomt nästan överallt på hyllorna. Dom jobbade för fullt för att få ut alla nyinkomna varaor, men det hjälpte ju inte oss. Vi skulle inte handla mycket, lite grönt bara. Jag köpte mig en burk salsa iaf till fahita som vi ska äta nåndag. Måste komma ner på marknan o köpa ett salladshuvud först, annars går det ju inte.
   Vi tog bussen tillbaka o den lilla promenaden hem kändes tung. Helt slut i kroppen. Kanske var det ovanan att måsta göra nåt så tidigt. När vi kom in hamnade vi direkt på sängen nere, efter Weronika var här. Den är för tung för mig att få upp, så det får Osmin göra när han har tid o ork. Osmin somnade efter en stunds pratande o jag försökte oxå, men Osmins oljud till snarkning o pratet från butiken fick mig att gå upp till sängen ist. Jag sov nog i en timme iaf, men låg där i två timmar.
   Vid fyra var jag vrålhungrig, vi hade inte ens ätit lunch. Då ville jag att Osmin skulle vara pigg o minst lika hungrig som mig. Såklart var han inte det. Han är aldrig hungrig, jo när det är dax o sova. DÅ ska det fram med pizza o chips. Haha! Jag fick iaf med Osmin ut på lite mat. Fram med VISA kortet o iväg på Weterspoons. Vi gick en liten extra tur så Osmin skulle få lite aptit innan vi kom fram. Väl där satt vi bredvid varann o var nykära, kramades o pussades som om det inte fanns nån morgondag.
   Jag beställde lasagne o Osmin typiska Fish and Chips. Det var så gott, deras sallad o sallads derssing är bara för god o jag fick extra mycket kändes det som. Tackar, sa jag. Till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljglass för mig o Osmin tog chokladkaka med vanlijglass. Allt det, plus dricka gick på £12, dubbla vad vi betala för frukosten o vi fick såå mycket mer. Sånt gillar jag! För det var jag som bjöd, för en gång skull. Servitrisen var så himla go. Vädligt glad o hjälpsam, det gjorde ju allt annat bra ännu bättre.
   När vi kom hem kunde jag bara inte sluta hicka o då kunde vi inte sluta skratta. Det var en himla jobbig känsla i magen. Skojsigt!

Jag fick ett vykort av mamma oxå. Hon hade skickat det för längesen, den första oktober. Posten tog sin tid efter strejken. Jag fundera först vad hon skrev för tog när hon prata om att Oktober var här med höst o allt. Jag frågade Osmin om det var Oktober redan o han sa att det är November om några dagar! Jesus! Jag hinner inte med. Det gör egentligen ingenting för då kommer 14 december mycket fortare. 45 dagar kvar nu. Det är ju inget alls.
   Vi ska iväg o handla lite på Primark om ungeför två veckor då Osmin är ledig. Då blir det nog lite spring efter julklappar oxå. Det blir inte många o inte till alla. Mina vänner får tyvärr nöja sig med mig, medan min kära familj får nåt stackars paket. Vi får se om det blir tanken som räknas i år.

Love, Angela


Hela helgen.

Det kommer ett långt inlägg om helgen. Jag har varit lat på att skriva på senaste. Jag ska försöka bli bättre. Kanske för att Osmin jobbat natt. Vill inte släpa runt på modem o grejer under dagen o på kvällen är det ju alltid bra tv.


Torsdag.

Osmin kom hem med tåget o var hemma halv åtta. Weronika smsade mig vid sju o sa att hon skulle komma till stationen före nio. Jag tänkte att vi alla kunde gå på Weterspoons o äta lite o ta en öl. Det kändes lite sent när hon skulle komma vid nio, visst skulle det gå, men jag hade väntat länge nog. Jag woka ihop lite grönsaker o kokade ris som vi ätit klart tjugo över åtta. Mer väntan.
   Weronika smsade o vi var på stationen fem över nio där hon väntade. Den här gången pratade hon betydligt mycket mer. Kul o få veta vad som händer i hennes liv. Hon sa att hon var hungrig, men sa att det räckte med puben o några öl. Puben blev det. En öl o en drick var för mig o Osmin o två öl till Weronika. Då kände jag mig redan på pickalurven. Det är inte ofta jag dricker nuförtiden, jag är för pank helt enkelt. När vi var hemma igen ville jag helst bara sova, men det går inte så bra när man har gäster. Weronika var inte lika pratglad när vi kom hem. Jag försökte vara en bra värd o erbjöd allt möjligt o försökte hålla en konversation. Det gick inte så bra. Efter ett tag fick hon äntligen ur sig att hon var trött o ville sova för hon skulle upp o jobba igen nästa dag. Jag gick upp o myste med Osmin som inte skulle upp o jobba nästa morgon.


Fredag.

Stackars Weronika kom upp o skulle duscha innan hon gick iväg o jobbade igen, vid halv åtta. Jag kände mig inte alls pigg, nästan bakfull. Uscha! Jag kommer inte ens ihåg om vi gjorde nåt under dagen. Osmin vilade nog bara. Osmin jobbade natt så lilla jag var ensam efter kl 18. Det var tur att det var mycket bra på tvn som kunde underhålla mig. Typiska brittiska komedier o sketcher.


Lördag.

Osmin kom hem runt åtta. Senare tog jag mig en promenad ner på marknan för att se om Arogs hade nåt nytt o spännande, men icke. Sen gick jag till BG, med världens huvudvärk, o handlade lite nödvändigt på Tesco. Vi brukar storhandla varje vecka. Senaste veckorna har vi lyckats få med oss så mycket som vi fortfarande har kvar. Vi har iofs ätit mycket take away också. Så det blev inte mycket. Jag hittade min efterlängtade chilli på Tesco, gröna dock. Tror det var fem stycken för några kronor. Ville helst ha en annan sort o röda. Det hittade jag när jag svängde in på en liten turkaffär en bit från busshållsplatsen.

   När Osmin vaknade lagade vi en massa mat. Middag, potatismos o vegetariska stekar. Osmins matlåda, pasta o pasta sås. Engelska människor kan tydligen inte äta samma mat i matlådan. Knäppisar. Sen marinerades det lite kycklingfiléer med vitlök, chili o ingefära. En massa disk blev det kan jag lova.

   Klockan blev sent för Osmin så ha fick nästan springa iväg till jobbet. För mig blev det X-Factor. Vissa av dom var nästan pinsam i dans o vissa i sång så jag måsta hålla för ögonen. Tyvärr var det Andy som fick åka hem. Han var det inge fel på, så jag förstår inte vad som hände där. Liz ringde också o pratade på i en timme. Kommer inte ens ihåg vad hon prata om. Sen tittade jag på filmen som mamma skickade. Den var hemsk, men jag tyckte den var rätt bra. Lite kontrast varning kanske.


Söndag.

Osmin kom hem tidigt, vid sex tiden på morgonen. När jag vaknade lite senare åt jag gröt till frukost o sen diskade jag i 40 minuter. Rätt mycket disk efter gårdagens kokeri. Efter det gick jag ut o gick lite i det dåliga vädret. Hemma igen var det dags o koka lite pasta till Osmins matlåda o skala potatisen till middagen. Middagen blev klyft potatis o de goda kyckling filérna. Jag hade bea-sås till också, såklart. Osmin tycker inte om sås. Galna människa! Riktigt god mat, lite helg lyx. Efterrätt blev det med riktig vaniljglass. Sen måsta Osmin åka på jobbet igen. Sista natten, imorgon är han ledig. Sen ska han jobba fem dagar o tre nätter, men sen är han äntligen ledig sina tre dagar. Vilket är på tiden! Jag hoppade in i duschen o sen var det en film på tv, "Just Married", som jag velat sett länge. Den var rätt bra, lyckligt slut iaf, det är huvudsaken.


Nu ska jag ringa god natt till Osmin o försöka sova. Har sån huvudvärk igen.

Love, Angela.


Väntar.

Jag sitter o väntar på att tiden ska gå. Osmin kommer väl inte hem förän åtta kan jag tro. Weronika har nyss bestämt sig att hon ska komma hit vid samma tid, efter mycket om o men. Sa till henne att hon kan sova här o jag sa faktiskt att det är kallt hos oss. Hon vet väl inte hur kallt så hon nappa på det. Jag hade inte tänkt ränna runt i centrala London o leta henne vid åtta på kvällen så hon fick komma hit. Pubar o restauranger har vi gott om här, så det ska nog gå bra.

Jag gillar inte att vänta. Om jag vet vad jag väntar på o när det ska hända, då går det bra. Men att vänta på nån som själv inte har en aning om nånting blir jag lite uppretad. Weronika frågade igår om vi kunde ses, gå på puben eller så, i London. Visst kan vi det. När? Var? Ja, det visste hon inte. Hon skulle jobba först. Tycker att man brukar veta nån någorlunda tid iaf. Jaja.. Hon skulle smsa när hon är på väg.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, efter ha suttit i telefon med Osmin o i mobilen med Weronika. Skulle kunna gå ner till Stuart o få en kopp te o sitta där i två timmar, men känner inte riktigt för det.

Love, Angela

Äntligen biljetter!

Imorse kom mina efterlängtade tågbiljtter. Trodde väl aldrig att dom skulle komma. Igår kväll kollade jag på sj's sida för att se hur priset var för samma biljetter. Priset var samma, så jag kände mig lite lung då, för det var inte allt för dyrt. Så jag passade på att ringa Bengt o sen mailade jag mamma. Mamma hade även skickat med en film: Älskar dig för evigt. Så den ska jag nog se i helgen när Osmin jobbar natt.

Idag har hyresvärden kommit tillbaka från sin semester, så affären är öppen idag igen. Jag borde väl gå ner o kolla om han har tid att fixa vår anten nåt tag framöver, innan vi blir tokig.

Igår städade jag. Dammade, damsög, torkade golv, diskade o tvättade. Ända nereifrån "hallen" upp till sovrummet. Jag torkade köksgolvet två gånger med två olika medel, men jag tror inte det hjälpte. I tre timmar höll jag på o städa. Känns bra idag när det (mesta) är rent o fint. Tyvärr hann det bli disk o tvätt innan dagen var slut.
   Vi, eller jag, var lat på middags fronten igår igen. Kinamat blev det, gott! Har även kvar till lunch. Det är nog dax o ta sig i kragen nu o sluta upp med dom dumheterna. Har ju hur mycket mat som helst, fast det är lite svårt att se för det är så mycket så man nästan inte kan dra ut lådorna i frysen.

Jag ska kanske träffa Weronika idag som jag lärde känna när jag var Au-Pair. Hon ska nog jobba lite innan, men sen skulle hon höra av sig igen. Vet inte riktigt vad hon jobbar med, men hon jobbar för sin morbror i Polen, så hon reser lite överallt. Vi träffades för nån månad sen, men det var bara slöseri med tid. Hon satt mest o bråkade med sin pojkvän i mobilen. Hon hade inte alls nån lust att vara social eller trevligt. Vi får hoppas på bättre lycka denna gång.

Jag tror nog att jag ska ta o äta lite frukost nu.

Love, Angela.

Latheter.

Jag har varit lite lat på bloggningen tycker jag.

Anna ringde faktiskt samma dag som jag satt o tänkte på henne, för nån dag sen. Jag skulle kunna ringa själv, men jag gör det bara inte. Fy på mig! Jättekul o få snacka lite med henne, då mår man bra sen.


Tisdagen var väl inte allt för spännande. Var inte ens hungrig, så frukost blev det inte förän vid ett. Jag brukar alltid springa ner till köket om mornarna o leta fram nåt att äta, men jag var bara inte hungrig. Runt middagstid var jag däremot dunder hungrig. Kanske det är kylan som håller hungern borta?
   Jag tog mig en liten promenad igår runt marknaden o sen svängede jag in där o tittade lite. Ville så gärna ha dem burkarna jag såg. Dom var kvar men dem kostade £12, men då var det ett brödskrin med o den vill jag ju inte ha. Jag tänker vänta tills jag kommer på IKEA o köper burkar billigt där ist. Jag kollade efter spansk chilli oxå, men det fanns inte. En massa små gröna chilli fanns det, som dom sålde per bunke. Såå många vill jag inte ha, jag vill ju bara prova med en, inte ett halvt kilo. Jag får ta o kolla om det finns på Tesco.
   Igår blev det spagetti o köttförssås. Tyckte först att det inte såg så gott ut, men det var jättegott. Osmin kom precis hem då maten var klar, halv åtta. Jag som trodde att han skulle komma hem vid nio. Glad blev jag! Han hade tagit tåget ist, det hade krånglat med bussen, eller nåt sånt.
   Jag tog en ducsch igår, på mycket länge. Jag trodde jag skulle frysa söder. Uscha! Efter ett tag med duschen på så blev det rätt varmt inne i badrummet, men jag tror jag håller mig till bad härdan efter.

Jag kan se ett moln framför mig när jag andas ut, då är det väl kallt inne. Jag har inte satt igång värmen än. Det är menigen att jag ska storstäda idag o då blir jag varm ändå.

Osmin skrev till Tomten igår. Jag tyckte det var dax för annars förstör han mina sockar. Han tussar runt i dom o har på sig dom när han sover. Så kan vi ju inte ha det, så vi får hoppas att han har varit snäll, så Tomten säger till Tomtemor att sticka honom ett par.

Love, Angela.


Önskelista.

Osmin hälsar till Tomten att han vill ha stickade sockar i julklapp. Han har sko storlek 45,5.

image22

Tack Tomten!

Skämt.

Osmin såg just trafikljuset som jag la ut på min blogg (18okt.). Han tyckte den var jättetokig o rolig. Sen sa han att det måste ju vara ett skämt. Jag sa att jag sett den, i Greenwich. Han visst inte vad han skulle säga. Den är så typisk ologiskt engelsk! 

Love, Angela

Rena skjortor.

Jag frågade om lite hjälp för ett tag sen om hur man gör rent skjortor. Min hjälpsamma mamma som vet o kan allt mailade mig svaret.

Recept till rena skjortor:
Man tar tvättmedel och gör en gröt med vatten och så gnider man in det på hals och manchetter och låter det sitta en stund. Sen kan man gnida med en nagelboste, sköjl inte bort utan släng in den i tvättmaskinen, då brukar det bli rent.

Jag ska prova det när det är dax att tvätta dom igen. Tack mamma!!

Love, Angela

Övertid.

Det är tråkigt utan min kärlek hemma. Han jobbar mycket övertid den här månaden. Fem dagar övertid. Låter inte mycket, men nu på 16 dagar kommer han ha en dag ledigt. Han behöver mycket ledigt, han måste få sova o vila kroppen. Han har bestämt att nästa månad ska han inte ta på sig nån övertid. Klok pojke!
   Igår kunde han knappt somna, stackarn. Han som går upp kl fem på morgonen. Jag frågade om jag kunde göra nåt, leka med hans hår eller nåt, det funkar alltid på mig. Jag fick prova, men han sa att det inte funkar lika bra på honom. Efter det somnade han nog rätt snabbt ändå, men då var klockan efter ett.
   Idag när han kommer hem blir det middag, dusch o hopp i säng! Vare sig han vill eller inte. Igår kom han hem strax före 20, middag blev det i sängen. Då tog han tåget, idag skulle han ta bussen, så jag får vara glad om jag ser honom före 21. 

Love, Angela.

Middag.

Frågan är väl vad man ska äta idag. Frysen är full, vi höll nästan inte på att få in det sista vi handlade. Kylskåpet är oxå fullt. Vi har nästan för mycket mat. Vi har inte lagat nån mat sen vi var o handlade heller. Osmin ringde nyss o föreslog Take Away, strips eller nåt. Låter så otroligt skönt att inte laga mat, men jag vill ju inte heller äta feta strips. Fast feta strips lockar nu när jag är dunder hungrig. Jag får ta o göra min en kopp te, bli lite varm o få nåt i mig. Sen får jag ta mig en till titt o kyl o frys o sen vad som kan kokas ihop.

Love, Angela.

Måndag.

När jag vaknade i morse kändes det så tomt. Osmin var på jobbet sen länge o jag saknade honom så innerligt. Jag var inte ens hungrig, inte förän vid ett, så då blev det frukost. Gröt med sylt.

Idag känns som en typisk dag att få sitta hemma hos Anna o mysa o dricka en kopp gott te. Det kanske kan bli verklighet när jag kommer hem. Frågan är väl om det kommer att finnas tid. Alla ska ju träffas o helst ska alla träffas mycket.


Anna

Jag tog mig en liten promenad för min lunch. Hade tänkt gå till Argos affären för att se om de burkar jag såg där i lördags var kvar. Hade oxå tänkte se om det var nån av de små affärerna hade nån chilli. Men Osmin hade tagit med sig alla pengar, så jag gick en lite promenad runt hela shoppinggatan ist. Så imorgon ska jag väl få med mig lite pengar o se om jag kan få mig några riktiga fina köp. Vill så gärna prova med lite chilli i min mat. Läste om chilli i min stora kokbok o det stod att det fanns så stark chilli att man helst skulle ha plasthandskar på sig när man håller på med den. Inget jag tänkt prova på iaf. Jag ska försöka få tag på spansk chilli.

Kom just på nu när Emma kom online att Anna-Karin varit hemma över helgen. Ville oxå vara hemma o ha det bra med mina vänner. Snart så! Om 53 dagar är jag hemma igen. Vi ses då!

Love, Angela.


Helgen.

Radion o värmen är på. Jag sitter i sängen under täcket med mat i magen. Jag bör få ro att skriva om helgen.


Osmin jobbade på fredag natt, så jag var ensam hemma i kylan. Tog mig ett varmt bad o satte igång värmen o hade det bra iaf. För några veckor sen skulle jag väl aldrig haft ro att ligga i ett badkar o vänta på att tiden skulle gå. Speciellt inte hemma hos mamma. Där är det så noga med vatten o grejer. Här kan vi slösa hur vi vill, vilket jag är superbra på. Tror nog att jag tog ett bad hemma hos mamma nyår till 2000. Nu tar jag ett bad var o varannan dag för att bli varm o ren. Så skönt, kan jag lova! Mitt bubbelskum doftar himelriket oxå, kanel o cranberry, vilket jag inte kan komma på vad det heter på svenska.. Så typiskt.

Lördag morgon kl sju ringde Osmin o väckte mig o sa att han var på väg ner i tunelbanan nu, så det var dax att vakna upp. 11 sköna grader inne var det. Jag sprang runt som en idot för att blir klar så snabbt som möjligt för att sen krypa ner i sängen tills Osmin kom hem. Vi skulle göra vår veckohandling medan Osmin ändå var vaken.
   Han har ju kunnat sovit men då skulle han varit så trött att han inte velat gå ut. O söndagen ville han heller inte förstöra med shopping.
   Vi gick till kiosken som laddar våra busskort, men hans maskin funkade inte. Då bestämde vi oss för att gå. Det kändes så skönt, det är inte ofta vi går nånstans. Osmin fick lite ont i benen o vilade lite till o från. Det är inte alls en lång bit till Tesco, men ibland är det bättre för Osmin att inte anstränga sig. Hungriga var vi så när vi kom till BG smet vi in på ett Café o åt lite frukost. Jag tog bacon på toast o te, så klart. Så gott. Sen handlade vi grönsaker  på ett stånd utanför Tesco, betydligt mycket billigare. Tex, vi fick två paprikor för 50p o inne på Tesco kostar en paprika 80p. Vi fick hur mycket som helst för ungeför 50:- Sen inne på Tesco blev det mat o annat för ytterligare £30. 
   Väl hemma igen var det en massa sport på tv, hela dan o hela kvällen. Osmin skulle bestämt se på det medan han "vilade ögonen". Jag fick prata lite med Cilla igen när hon kom online. Hon skickade mig lite bilder på sig själv. En var jättefin, jag ska lägga ut den såsmåning om. Mike kom förbi en stund oxå, han skulle hämta nånting o när han gick var det äntligen dax för X-Factor! I lördags började dom på scenen. Jag var hungring till tusen så Osmin "lagade" mat, han ringde till Kinesen. Gott blev det med extra chilli. X-Factor var spännande. Niki var jättebra. Många var jättebra, men Rhydian är så jobbig o såg bara för hemsk ut. Tyvärr var det Kimberly som åkte ut. Längtar redan till nästa vecka.
   Efter det var det den där Rugby finalen jag trodde var förra veckan. Jag håller ingen koll. England förlorade iaf. Lika bra det.

Söndag, Osmin ledig även då. Liz bjöd in oss på lite middag kl tre o vi tackade ja, så klart. Innan dess stod jag o diskade medan Osmin sov av sig lite på morgonen. Jag tog en snabb titt på termometern o den stod på IN: 14.0, OUT: 14.0. Kan ni tänka er det. Tokigt egentligen att man sätter på sig en extra jacka när man går ut men sen tar av sig den när man kommer in. Vi borde inte göra det. Jag passade även på att köra två maskiner med tvätt medan Osmin sov som en liten unge.
   Sen när vi tog bussen till Liz hoppade vi av vid Island för att handla lite mer. Det blev billig bacon, färsk kyckling o de goda pizzorna vi hade härom veckan. Vi kunde väl inte låta bli. Fisk blev det oxå. Sen tog vi en liten promenad genom parken o alla löv som fanns där. Väl hemma hos Liz fick vi vänta på att George skulle vakna. Sen blev det middag o efterrätt, glass o chokladtårta. Jobbigt gott.
   När vi kom hem var det Dirty Dancing på tv så den måsta vi ju se. Popcorn blev det oxå. Sen hopp i säng för Osmin skulle jobba idag.

Love, Angela.


Ledig.

Osmin är hemma. Han sover iofs lite nu efter ha jobbat natt. Imorgon är han oxå ledig, vilket är bra för oss båda. Jag skriver väl mer senare eller imorgon eller kanske på måndag. Har inte riktigt lust just nu.

Jag bjuder på en liten bild så länge.
    image20
    (haha)

Love, Angela.

Post igen.

Jag glömde o säga att vi fick riktigt med post idag. Dom kanske har kommit igång med de högarna som blev då dom var på strejk. Post kommer det väl in hela tiden o sen att ta hand om en veckans post innan det. Det låter jobbigt. Osmin fick två kuvert, säkert nåt jättespännade som en räkning eller två. Jag fick äntligen mammas vykort, jätterolig bild. Det var av två gamlingar som satt o bada i en sjö o mamma hade skrivit på dom att det var hon o Bengt. Nu är det bara o fortsätta o vänta på tågbiljetterna.

Osmin bör vakna om en timme, så jag ska gå o se om vi har nån mat att äta idag. Hoppas det finns nå gott!

Love, Angela

Cilla.

När jag kom ut på internet o msn idag var Cilla där. Min älskade lilla vän! Det är inte ofta man ser henne där. Hon pluggar i Skinskatteberg till nåt inom skog. Jag vet inte så noga. Hon hade ingen ro att plugga just då, så då fick jag prata lite med henne! Hon o klassen skulle iväg på klassresa, igen. Dom verkar inte göra annat. Jag tyckte dom just kom hem från Umeå. Den här gången skulle det bli Skåne. Kan tänka mig att det är skillnad på träd o mark i Umeå o Skåne.

Jag märkte ju när jag la upp kort på mina andra vänner att jag knappt har några kort på Cilla. Jag har nåt gammalt suparkort, som kanske inte är allt för vackert. Så hon lovade att maila mig några efter klassresan då hon hade sin egen dator. Ett litet kort på oss två från mitt 18års kalas ska jag väl kunna bjuda på.

                        image19
                         Jag och Cilla

Love, Angela

Kallt.

Värmen är på för full rulle. Jag tror inte man vet hur lyckligt varm man är förän man går in i badrummet, där är det svinkallt. Stuarts egenhändiga modell av ventilation är i from av en fem centimerter öppen springa mellan fönstrena. Så badrumsdörren hålls stängd. Jag har nyss satt på min mammas stickade sockor för mina tår var som is. Det känns redan bättre.

Till frukost i dag blev det gröt, jag måsta ha nåt varmt i mig, till det blev det lite tv tittande nere. Det var absolut ingenting på tvn, så då fick jag passa på att tvätta. Jag kan bara inte förstå varför Osmins skjortkragar o nere vid handen blir svarta. Ser ut som om han skulle jobba nere i nån kolgruva. Inte går det bort i tvätten heller. Några förslag på hur man får bort det?

Jag skulle behöva damsuga idag, men det får vänta tills Osmin vaknar eller tills han gått iväg på jobbet. Skulle kunna göra det nu, men han har inte öronpropparna i idag, så jag får tålmodigt vänta. Huset mittemot håller på att byggas, ska väl vara klart snart, är nog bara insidan dom ska fixa klart. 50 lägenheter tror jag det ska bli där. Idag spelar dom musik så högt att jag bara väntar på att Osmin ska vakna. Men han sover så tungt, han lär nog somna om efter alarmet kl 3 oxå.

Love, Angela

5.18

Imorse, 5.18 vaknade jag av ett sabla oväsen. Jag kunde bara inte klura ut vad det var. Åh, så sur jag blev. Det lät precis som vattenspridaren på fotbollsplanen hemma. Jag ville verkligen inte titta ut, men tänkte att om det är så dom släcker bräder här kanske det är dax att röra på pokarna. Jag kravlade ur sängen o tittade ut genom fönstret. Ett tåg på rälsen, bara några meter från vårt hus, stod stilla o puttrade.

Jag fick leta fram öronproppar o hoppa tillbaka ner i sängen så jag fick sova i fred. Kl 8 igen var det dax, men den här gången var det min älskade Osmin som kom hem. Jag låste dörren upp till köket med haspen igår kväll. Det känns mycket bättre då när jag vet att dörren från affären är öppen. Kallt var det så jag öppnade o sa hej o sprang upp till sängen igen. Det var 13 grader inne när jag vaknade nästa gång. BRrr!

Love, Angela

Mormor.

Jag skulle ha ringt mormor idag, men hon hann före. Tänk va, vilken tankeöverföring. Hon mådde väl så där. Hon hade äntligen fått en tid hos den doktor jag gick hos några gånger. Han var väl den enda som orkar engagera sig i krångla personer o deras ondhet. Imorgon ska  hon på H´s begravning. Mamma o Bengt ska följa med. Åssi ska oxå med, men han får nog sitta i bilen o se söt ut.

Värmen är på o ändå känns det kallt. Jag är alldeles kall om händera. Just nu ser jag på en Indisk version av Pride and Prejudice, den heter Bride and Prejudice. Jag har sett den förr, den är rätt bra. Fast den är lite som en musikal, mycket sång o dans.

Osmin är på jobbet nu. Han stöpplade i väg efter 18. Han har inte alls lika ont nu som här om dan, men det går sakta när han går. Jag lagade grön thai curry med ris o naan bröd, idag Jag gjorde vitlökssmör oxå, smaskigt, men nu rapar man bara vitlök ist. När Osmin gick satte jag igång radion, en kanal som Lugna Favoriter, kan man väl säga. Jättebra låtar var det iaf. Då gick det fort med disken och att plocka undan tvätten. Efter det såg jag på Friends o ett program om att renovera ditt hem.

Känns som man skulle ta ett varmt bad så man blir lite varm.

Love, Angela

Mitt hem.

Jag vill verkligen iväg på IKEA o bara plocka! Jag vill så gärna har lite färg teman i de olika delar av vår lägenhet. Överallt är det gult o rött. Väggarna är ljust gula, jättefin färg, men de skulle behöva ett lager färg. Osmins pappa är målare o sa att han kunde göra det. Stuart sa att han inte ville det för han var stolt över lägenheten eftersom han byggt upp allt från grunden. Förståligt, men han själv ha ju kunnat måla innan vi flytt in.
   Det röda finns i gardinerna o i sofforna. Känns som man måste matcha det överallt. Skulle kunna köpa nya gardiner, men det är sju fönster här o takhöjden är inte den lägsta. Det blir dyra gardiner för nån som inte har pengar. Jag antar att det bara är att drömma vidare till jag vinner på lotto.

Love, Angela


Trafikljus.

Detta känns så typiskt engelskt. Något så galet o ologiskt. Man skulle kunna tro att det är ett skämt. Jag var ute o åkte med Stuart för nån vecka sen o då såg vi denna. Jag hade ingen kamera med mig, men hittade denna på google nu. Tänkte att jag bara måste visa vad jag är med om här.

I en helt vanlig rondel med fyra infarter stod tre träd o det här monstret till trafikljus. Jag vet inte om det var mening att man skulle titta på den o vänta på grönt. Jag skulle behöva stå där hela dan o fundera på när jag fick åka. Man blir helt stirrig.

                         image18

Tur säger jag bara att det inte var nån trafik i rondellen då Stuart svängde in.

Love, Angela

En bra dag!

Det är en väldigt bra dag idag.

Min lilla älskade pojke mår mycket bättre idag. Tack o lov! Just nu sover han igen, han ska iväg på jobbet idag, kl 18. Han ska jobba två nätter till sen är han lite ledig. 
   När vi vankade i morse hoppade vi över gatan till hörn kiosken o köpte lite nybakade frallor. Lyxfrukost. Lite sallad o paprika på det, mums! Fixade lite varm o´boy till det med, för jag var lite frusen.
   När jag öppnade dörren när vi skulle gå ut slogs jag av luften. Kall, frisk höstlust, det luktade riktigt höst. Åh, vad glad jag blev! Osmin bara muttra o fatta ingenting. Det är väl inget han tänker på. Jag har väntat o väntat på att denna dag skulle komma! Äntligen!

Prata lite nyss med Emma igen. Det känns bra o se sina vänner på msn ofta. Fick henne att kolla in min blogg. Hon verkade fundera i en hundradels sekund o sen fixade hon en egen blogg. Så kul att hon gjorde en. Då har jag lite att läsa. Jag tycker om att läsa Magdas blogg, hon har så mycket för sig, skola, jobb, ny lya, vänner o fester. Ojoj! *avis*

Just nu sitter jag i sängen o fryser om händer o näsa. Det är rätt kallt här inne idag, har inte kollat på termometern, men det är säkert 16 grader iaf inne. Jag är van med minst 21 grader när Bengt eldar, så det är lite skillnad. Jag skulle kunna dra igång gasolvärmen, men det har bara inte blivit av ännu.

Jag tror att det är dax att börja dona lite här nu. Bädda går ju inte, men diska lite o skriva matlista kanske. Några förslag på mat? (kommentera) Tvätten kanske ha torkat, men det tvivlar jag på, det tar sån tid i den här värmen.

Love, Angela

Bäbis!

Igår satt vi i sängen o såg på Ugly Betty. Circa 20 minuter in på programmet fick Osmin ett sms, från sin syster Sonia. Det stod: Hey Osmin, you are going to be an uncel. Love Sonia x x. Sonia ska inte kunna få barn egentligen, något hon vetat om större delen av sitt liv.
   Hon är gift sedan två år tillbaka med Chris o dom har en super liten, men mysig, lägenhet. Osmin ville tro på smset, men visst väl inte riktigt om han kunde. Han svarade med ett kort sms, What? Han fick snabbt tillbaka ett sms från henne: You read correct, you are going to be an uncel in 7 and a half months time. Jag blev superglad! Jag älskar små bäbisar! Nu är det bara att hålla tummarna att hennes kropp inte stöter bort deras mirakel!
   Osmin fick ta o ringa henne o fråga om hon skämtade. Det gjorde hon inte. Jag tror dock att jag var gladast av alla, jag är fortfarande helt studsig av lycka! Sonia sa att Liz redan planerade allt hon kunde göra med detta lilla mirakel. Jag tror inte att Liz är sån som stickar o en symasin har hon inte ens.

        

Så här fina ungar har jag hemma! Tilde 6 år o Tuva 3 år. Mysigaste man kan få tag på!

Vid det  här laget fick vi se på Ugly Betty på E4 +1, samma kanal med samma program, fast allt en timme senare. Sen var det dax för What about Brian, trodde jag. Vet inte vart han har tagit vägen. När jag tänker på det har det inte varit reklam för programmet på länge. Stackars mig! Jäkla Brian. Jag som sett framemot det hela veckan. Då såg vi att det var en film som började ist, så vi såg på den, men det såg ut som att det var i slutet på den, men det började ju just. Dumma vi fattade först då eftertexten kom att det hade varit nyheter emellan.

Love, Anglea

Post.

Posten har varit på strejk. Dom kom igång igen på måndagen, fast det såg inte så ut. Tror att det var lite mer strejk på East side, där vi bor. Osmin väntar på post från jobbet o räkningar o så. Vi fick ett kuvert till Osmin igår. Jag väntar fortfarande på mina biljetter som mamma skickade. Förhoppingsvis kommer dom fram före 14 december.

58 dagar kvar tills jag kommer hem!

Mamma har även skickat ett vykort sa hon, även ett till Liz. Det var ett tag sen. Jag vet inte om Liz har fått sitt, men om hon har skulle hon säkert ha ringt.

Jag satt o funderade på om jag skulle knopa ihop ett litet brev till mormor idag, men det blev inte av. Jag tänkte att jag skulle ringa ist, för det är kul att få prata med henne. Hade tänkt ringa efter att Osmin gått till jobbet, men nu är han hemma, så det blev heller inte av. Imorgon förmiddag ska jag väl kanske lyfta på luren.

Mormor o mamma ska på begravning på fredag. Mormors vän, H, avlev för ett tag sen. Mormor var så ledsen då när jag ringde. Nu i veckan avled ännu en vän, W. Hon sa att alla bara försvinner. Åldern och sjukdommar, säger hon. Jag har oxå märkt att folk har försvunnit. Stackras mormor som snart är ensam. Hon är inte allt för frisk själv, så det är väl klart att hon måste vara rädd o ledsen. Jag hoppas att hon lever för alltid. Jag ska hem o krama om henne till jul, så då blir hon nog glad igen.

Idag till på nästa torsdag är hyresvärden borta på en liten semester till Irland. Dom gav oss telefonnummret till deras son som bor närmast oss, utifall om nåt skulle hända. Dom öppnade även dörren emellan oss, så vi kan hämta posten. I vanliga fall kommer all post till affären o sedan skjuter dom vår post under mellan-dörren. Jag vill ha mycket post!

Jag tror att det är dax att fundera på vad vi ska äta idag. Vi är inte alls hungriga, så det kanske blir soppa o mackor, eller nåt annat lätt.

Love, Angela

Ont.

Osmin har ont i kroppen. Benen o på sidan av magen. Stackarn! Han har inte alls varit bra idag. Jag tycker han ska åka till Akuten, men han vill vänta o se om han är bättre imorgon, om inte så har han lovat att åka på Akuten imorgon. Han ringde på jobbet o sjukanmälde sig tidigare idag, han ska egentligen jobba natt. 

Under förmiddagen var han så förbannad att han måste ha ont. Slog i bordet o stampa i golvet! Efter några timmar fick jag äntligen honom tillbaka till sängen o då har det gått bättre. Han har sportkanalen på tvn o vilar mest. Sover till o från. SydAfrika spelar rugby mot England nu, finalen. Vet inte riktigt hur det går, för han lyssar på radion på tvn. Vi har inte SkySports.

           

Här hade Osmin inte ont, bara gött! Dessa vackra bilder är från i sommars när vi var på semester hemma i Sverige. Osmins första riktiga semaster någonsin. Han trivdes nåt så enormt! Lika bra det för nångång är det han som får flytta till Sverige med mig.

Bild 1: Fem-kamp på syrrans 30års kalas. Alla älskar Osmin! Han missade målet, dock. Pinsamt!
Bild 2: Glass, hemma på mammas altan i sommar värmen.
Bild 3: Fångat sin första fick nånsin, när vi var ute i stugan.
Bild 4: Osmin är i havet, första gången på över 20 år.

Han är så söt min lilla pojk! Håll tumarna att han blir bättre snart!

Love, Angela

Parken.

Jag tog på mig skorna o halsduk igår o gick ut. Precis då kom Stuart tillbaka från en leverans. Man kan nog inte bara heja o fortsätta gå när man stöter på honom. Han vill så gärna prata o både han o hans fru Moira tycker att jag är trevlig o snäll. *änglalik* Han frågade vad jag hade för mig osv, för vi har inte sett varandra på ett tag. Jag sa att jag inte gör mycket, men att jag var på väg till parken. Då tyckte han att jag skulle komma in på en kopp te först. Dom snacka på som alla andra engelsmän. Efter en stund måste Sturat leverara en madrass. När han kom tillbaka tyckte han att han borde visa mig runt runt om parken. Så vi hoppa in i hans skåpbil och vi åkte bakvägen runt parken. Den parken är himla stor, det säger jag bara. Jag har tydligen bara varit på en bråkdel av den. Innan jag klev av fick jag en kartbok över London för han hade en extra. Det var snällt för Osmins gammla saknar nog hälften av sidorna.

Jag hade med mig Liz digitalkamera till parken för att se om jag kunde ta nåt kort på hösten, men den var inte där heller. Tråkigt. Jag hittade några lönnträd som hade tappat sina gula löv som jag gick runt o drog fötterna i. Låter så mysigt med prassel av löv på hösten. Det blev inga kort av det dock.image7
Ett vackert träd från Skottlands resan.

När jag kom tillbaka hem fixa jag lite lunch av nån slags pyttipanna. Rätt gott. Det var en film på tvn så jag passade på att se på den. Den var inte så värst bra, Another Day.

Jag fick äntligen prata lite med Emma på msn igår. Det är inte alla dagar. Fick mig en förklaring oxå, att hennes bredband inte fungerade. Det verkade ha krångla ett tag. Tur för mig att hon hittade hem till sin mamma o pappa så vi kunde prata lite. Det är så skönt o få veta att hon ha det bra.

Love, Angela

Pizza.

Igår till middag blev det två små pizzor, en var. Superbilliga pizzor som vi köpte nångång förra veckan. Trodde väl aldrig att dom skulle vara så goda som dom var. Fluffig deg o massvis med ost. Prisa dessa billiga pizzor! Till det blev det sallad, morötter o paprika. Osmin ville även ha vitlöksbröd så han fick en avokado istället. Lite nyttig kan man väl försöka att vara. Önska oss lycka till!

Osmin hoppa iväg på jobbet som vanligt kl sex. Själv vaknade jag inte förän strax efter nio men vägra gå upp före tio. Dagarna blir så långa om man går upp tidigt för att göra ingenting.

Det verkar ha regnat i natt o det har små duggat hela förmidddan. Det ser ut som att det börjar bli höst. Träden är mest gröna ännu, men vissa träsorter verkar ha ändrat färg fortare. Jag frågade min hyresvärd härom veckan när man vet när det är vinter i England. Han vet ju allt, men han bara skrattade åt mig. Känns ju lite dumt att kalla en årstid vinter om det inte är nån snö. Jaja.

Jag sitter o funderar på att gå ut till parken för att se om det har blivit nå höst där på träden. Skulle ha haft ett par rosa gummistövlar eller nåt. Jag får nöja mig med walking-skorna.

Love, Angela

Schemalagt.

Det är som sagt 60 dagar kvar tills jag kommer hem o för att hinna allt o träffa alla måste man ha koll. Så det blir till att boka mig snabbt om man vill se mig. Redan dagen efter jag kommer hem är det en sväng på Bockarna som gäller. Niklas sa att det var nån som skulle sjung Lars Winnerbäcks låtar, och det gillar jag. Får se om nån av mina flickor kommer med oxå.

Jul är väl ett självklart familjefirande, förhoppningsvis hemma hos storasyster Katarina. Jag har önskat mig pengar av Tomten så jag kan åka till IKEA med mamma o köpa allt jag kan få med mig tillbaka hit. Det ska bli så kul att få köpa lite saker till mitt hem!

Dagarna innan jul kanske det blir lite spring i affärerna efter lite julklappar, men tro inte att det blir många. Jag är ju trots allt bara en hemmafru o dom får inte mycket betalt i timmen inte.

Den glada nyheten jag fick igår, efter snabba konversationer på msn, var att Reggie skulle försöka boka tågbiljetter för att komma upp till Emelie dagarna innan jul. Emelie o Reggie är mina vänner från mitt aupair-liv i Epsom, strax utanför London. Emelie bor nån timme norr om mig o Reggie bor långt, långt söder om oss. Skulle vara grymt kul om Reggie kommer upp. Då får vi trycka in oss hemma hos Emelie o ha det bra. Precis som förr fast utan en jobbig familj att hålla sig undan ifrån.

image6
Jag, Reggie och Emelie på vår lilla weekend i Edinburgh, Skottland. Vilka tider!

Cilla ska ju oxå komma hem efter skolans slut, när det nu blir. Då blir det kramkalas o surr tills vi blir hesa. Allt ska klämmas in i två ynka små veckor. Två veckor är mycket, men alla juliga dagar tar upp så mycket tid. Rödadagar. Familjedagar.

Nu är det dax för mig att springa ut en snabbis för att köpa lite mjölk o sallad till maten. Bör nog inte springa ut i mina FIF byxor jag har på mig nu, som jag fick när jag var 10 år kanske. De är rejält slitna o går sönder mer o mer flera gåner om dan. Sexiga värre.

Love, Angela

Nedräkning!

Nedräkningen har börjat! Den började redan i torsdags med 64 dagar kvar till jag landar på svensk mark igen. Idag är det ynka 60 dagar kvar!

Längtar tills jag får krama om alla mina vänner igen!

    
Mirja                Anna-Karin      Magda och Emma

Jag märker hur dåligt med kort jag har på mina nära o kära. Jag antar det är för att jag inte har nån digitalkamera, som alla andra. Borde kanske ha det. Dessa bilder har jag fått av Magda o det tackar jag för! Ni är så vackra så det är inte sant!

Love, Angela

Tre.

Tänkte fula mig lite med ett typsikt kedjemail. Njut!

Tre jobb jag haft i mitt liv: Städerska, Kokerska, Barnflicka 

Tre platser där jag har bott: Forsa, Epsom, London


Tre serier jag gillar att se på TV: What about Brian, Ugly Betty, Friends


Tre favoriträtter: Mammas mat, Chow Main, Det mesta med kyckling

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Forsa, Hudiksvall, Nånstans varmt


Love, Angela


Långsamt.

Jag har inte skrivit nåt på en hel vecka, ja, förutom igår då. Det har inte hänt så mycket faktiskt. Pank som man är med en jobbande sambo blir det lätt så.

I tisdags och onsdags gjorde jag absolut ingenting. Osmin jobbade två nätter till. Jag tittade tragikt på tvn o frös tårna av mig för det var så kallt inne. Jag som är så snål av mig satte inte ens igång värmen, utan hade min älskade flisjacka på mig. Mina tår däremot var isbitar. Allt blir mycket bättre när det är dax att laga mat, då drar jag igång gasol spisen o hela jag blir varm. Skönt! Ibland, som igår, blev det nästan för varmt med spisen så jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Öppnade dörrar så lite luft skulle komma in från andra håll, men det hjälpte inte. Ville helst öppna ett fönster, men det känns så dumt när man väl har värme i huset för en stund.

Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde på torsdagen. Osmin kom hem på morgonen efter sin sista natt och sov. Jag antar att jag trippade runt lite tyst. Det var nog då jag fick säga åt Stuart, vår hyresvärd som oxå har en affär under oss, att komma upp o kolla varför det kom in vatten från taket. Det regnade hela dagen och det var tydligen en massa löv o smuts som samlats så vattnet inte kunde föras bort. Stuart tog bort det iaf o det slutade att läka på en gång. Han sa Tack! tusen gånger. Det är väl klart man säger till när sånt som inte ser normalt ut händer. Min lilla latgris fick middag på sängen den dan. Potatismos a´la Irland och vegitariska biffar.

Fredag morgon var Osmin uppe med tuppen. Han och bästa kompisen Mike skulle åka till Liverpool. Tänk att dom aldrig varit på "hemmaplan" förut, inte ens sett en Liverpool match här i London. Dom hade bokat en guidetur runt på Anfeild, Liverpool FCs hemmaplan. Mycket foton och information dom inte hade en aning om, vilket ju är superkul! Dom gick på Liverpools FCs museum och shop. Mike handlade på för över £90, medan min karl slängde ut ett helt pund. Jag har uppostrat honom väl. :Op
   Medan Osmin var och roade sig där åkte jag till Liz. Jag ville gå på marknan o köpa lite grönt. Marknaden nära henne är så bra. Sex dagar i veckan är den öppen med hur mycket stånd som helst med super billig frukt o grönsaker. Liz betalade säkert hälften av vad jag fick med mig. Mammor gör väl så, hjälper till med vad de kan. När vi kom tillbaka till Liz donade hon på som vanligt. Fixade middag o matlåda till George som skulle iväg för att jobba natt.
   Efter George åkt vid fem såg vi lite på tv, fixade bäddsoffan till mig o Osmin o surrade på tills Osmin ringde o sa att han var på bussen. Vi slängde på oss jackan och gick mot bussen. Klockan var efter elva men det var sommar varmt ute. Skönt. Sista biten, bara över gatan ramlade jag. Det gick som i slowmotion, jätte läskigt. Vi bara pratade o jag hade tydligen fått in foten i ett plastsnöre på vägen som fick mig att slå i backen. Jag stötte i båda knäna och handflatorna men höll mig tillräckligt stark för att inte köra ner anskitet i backen oxå. Det var en himla tur att vi gick på grön gubbe och inte försökte springa över emellan bilarna, då vet man ju aldrig vad som kunna ha hänt. Jag har två små söta sår på vänderhanden o ett stort blåmärke på vänster knä. Höger knä var det som blev mest uppskrapat o sved. Fick känna mig lite som en sex åring igen med plåster på knäet innan skolstart.

Lördag morgon sov jag i en evighet, enda till efter elva. Dom har det så tyst i deras område, inga syrener o tåg som störde. Liz fixade bacon, rostade mackor o juice till mig, lyx! Gott var det! Osmin sov lite till, han var helt slut efter gårdagens långa promenad. När vi kom hem började jag med att städa o dona dirket. Damsög övervåningen o städade badrummet. Sen var vi båda utsvulten så det blev kina mat. Igen. Jag gick o hämtade maten o sen ramlande jag ner i soffan. Tyvärr var maten inte så god som gånger förr o det vill Osmin göra tydligt med att nästa gång blir det den andra kinarestaurangen. Oh well.

Osmin började sina dagar igen igår, söndag. Då är det oftast ingen eller väldigt några som kommer in på kontoren, så han har sin dator med sig o fixar med sin musik eller ser på film. Själv gjorde jag ingenting mer än att vara väldigt bekväm i min säng med internet o tv. Lat söndag! Innan Osmin kom hem iaf fixade jag middag och bytte sängkläder. På tvn var det kvartsfinal i rugby, eller nåt sånt. England kan vinna och om de gör det är dem de första lag nånsin, tror jag det var, som har vunnit det två åt i rad. Osmin hejar inte ens på England.. Karlar!

Love, Angela

Strax.

Jag ska skriva om helgen o försöka komma ihåg veckan senare. Möjligen imorogn. Vet inte ens om nån läser min vackra blogg, men det är kul ändå. Jag ska börja med maten strax, innan Osmin kommer hem. Känns som att jag har så mycket att berätta!

Love Angela

image1

Min underbara Osmin ute i blåbärsskogen ute på Hölicks udde i sommras.

Långhelg.

Vi har haft en lång helg i helgen. Osmin kom hem vid 20 på torsdags kvällen och var ledig tills han åkte vid 18 ikväll. På torsdags kvällen beställde vi kina mat, det var mycket noga med att vi tog den som levererade, för vi skulle inte gå nånstans för att hämta iaf. Vi beställde fyra olika rätter med räkor! Supergott!

I fredags måsta Osmin en sväng på banken för att betala en räkning som han glömt bort, så vi tog oss en liten promenad ner för Roman Road. Sen svängde vi in en snabbis på djuraffärn. Små söta kattungar och masor av fåglar, råttor och lite fiskar. Osmin skulle vilja ha en katt, men inte jag. Uscha! Har inte dirket råd heller med 1400 kronor. Osmin ringde sin kompis Mike för att höra hur vi skulle göra ikväll. Mike sa att han var i BG så vi gick dit och umgick med honom. Kolla runt lite i affärerna och pojkarna fick prata av sig. Vi skulle hem till Mike senare för att gå på puben, så Mike hängde med oss hem till vi skulle till honom. Jag passade på att ringa pappa medan dom såg på fotboll och Ricki Lake liknade program.


Pappa hade det bra. Han och nya flickvännen skulle till hennes barnbarn på kalas och kanske ut i skogen o se om det kommit upp nån svamp ännu.


Vid 19 började vi röra på oss och tog en långpromenad till Mikes pub. Där var det fyra gubbar som satt och drack öl. Hade nog varit roligare om vi gått till vår pub ist, där är det alltid mycket folk. Vi drack två öl och sen gick vi på kiosken och köpte lite gott innan vi gick upp till Mike. Vid 23 tog vi oss tillbaka till BG, där Osmin bodde då jag började dejta honom. Därifrån tog vi bussen hem. Väl hemma var jag jättetrött och hoppade direkt i säng.


Lördag dag gick vi på Roman market, tittade runt lite på alla stånden, även fast man är pank som en kyrkråtta. Vi kollade in i Argos affären, men hittade inget den här gången. Vi köpte iaf 50 julkort för 15 kronor, kunde bara inte låta bli. Jättefina! Köpte även lite chips och dricka till kvällen samt en film, I now pronounce you Chuck and Larry av en kines. Dom säljer filmer billigt, men såklart, så funkade den ju inte mer efter 32 minuter. Osmin skulle iaf prova, men alla gånger han köper av dom så funkar den inte. Väl hemma igen var jag super hungrig så vi tralla ut igen och gick på Dominos och köpte en pizza. Vi hann precis hem tills X Factor (Idol) började. Typsikt nog var det fortsättning på söndagen som vi missade.


Osmin vaknade före mig på söndagen. Jag undrade nästan om han var sjuk. Han brukar alltid sova länge då han väl är ledig. Vi var lata på förmiddan och såg på the blue planet på tv. Det handlar om livet i vattnet som är väldigt fascinerande. Vid tolv då det var dags för duschen innan vi hoppade på bussen till Osmins föräldrar, Liz och George. Vi hoppade av lite tidigare för att gå på Iceland och köpa färska kyckling bröst för kanon pris. Självklart blev den en massa annat också. Sen gick vi sista biten genom parken och var varma när vi kom fram. George satt i vardagsrummet med kamin på fullt ös och frös. Trodde jag skulle svettas ihjäl. Köket var inte så mycket bättre där spisen var igång med massor av mat. Liz hade gjort rice and peas, vilket är ris och rödabönor, en typisk jamaikansk rätt. George är uppvuxen på Jamaica. Det var även fläsk bitar och dom ville jag skulle prova gris svans, eller var det kallas. Det såg lite mystiskt ut med ett ben i mitten av en rund bit. Jag provade den iaf, det var inte så tokigt, men mer än att smaka blir det inte av. Inget av maten smakade egentligen nånting. Hade tänk mig att jamaikansk mat skulle innehålla massor av kryddor. Efter mycket prat om Gud och universum mellan far och son åkte vi hem. Jag fick med mig två fina blommor som Liz planterat åt mig. Äntligen lite grönt i min lägenhet.


Väl hemma var det repriser av mina favorit serier på tvn, som jag missade under veckan. What about Brian och Ugly Betty, vill se nästa avsnitt nu. Sen gick vi upp och la oss i sängen för att se på dvd på min dator, Hot Fuzz. En engelsk polis komedi/thriller. Jag tycker den var rätt bra! Den kändes jättelång och klockan var sent, så vi somnade fort så datorn var avslagen.


Idag, måndag, har det inte alls hänt nånting. Osmin skulle iväg på jobbet kl 18, så vi tog det lugnt. Han sov lite, packade och gjorde sig klar medan jag lagade mat. Det blev ungspotatis och Quorn stek, jättegoda stekar. När han gick såg jag på Friends och Propperty Ladder innan jag hamnade här, framför datorn. Jag pratade lite med min bästa vän Cecilia på msn som jag inte gjort på så länge. Senast vi pratade var i somras då jag var hemma. Saknar dig!


Jag ska nog leta fram Hitta Nemo nu. Kände att jag ville se den efter vi såg på det programmet om livet i havet. Lite popcorn blir det nog också.



Love, Angela


Telefonoperatör.

Jag kände mig som en telefonoperatör igår. Jag ringde till mamma och berättade att jag bokat biljetterna. Hon hade mailat mig under dagen o sagt att biljetterna hade gått upp till 28000. Jag tror nog att det var hennes fingerfärdighet som fick fram dom siffrorna. Bengt skämtade i bakrunden att dom skulle komma med mig tillbaka dem 30 december. Sen ringde jag mormor med den glada nyheten och hon blir ju helt till sig bara man ringer. *mys mormor*

Medan jag prata med mormor hade Bengt tydligen ringt tillbaka för han ringde igen och fråga om jag inte fått hans medelande på telefonsvararen. Den hade jag ju inte kollat. Han sa iaf att dom vill komma med mig tillbaka den 30 december. De skulle bara stanna tills den 1 januari för mamma börjar jobba den 2 januari igen. Jag frågade om dom verkligen ville slänga ut pengar på en sån kort resa, och det ville dom. Jag ringde och kollade med Osmin och se vad han tyckte och han tyckte det lät bra. Så då fick jag ringa tillbaka till Bengt och jag kollade om det fanns biljetter med nå bra priser på samma plan som mig. Ja då! 3200, tur och retur för två. Inte så värst illa, kanske varit bättre om det varit för fler dagar dock. Jag kollade även tåg biljetter och dom fanns oxå. Bengt sa att dom skulle boka igår kväll och jag sa att om det inte funkar med era kort osv, ring mig så får vi försöka med Osmins igen.

Efter mycket prat med Bengt ringde jag till syrran för att berätta att jag inte skulle söka mer jobb, men ist komma hem över jul! Hon vart oxå väldigt glad, men gav mig piken att jag skulle inte ha så tråkigt om dagarna om jag jobbade. Jo, tack jag vet. Hon sa även att vi kanske skulle fira jul hos henne i år. Tänk vad mysigt. Mitt ute i skogen, varmt och mysigt inne med massor av ljus ute på altan. Jag längtar så innerligt till jul, snö, rödbetssallad och prinskorv! Mmm!

Osmin och jag skulle ha gått på puben igår kväll, men dom visade Chelsea på tvn där och inte Liverpool. Osmin sa att dom måste ju välja, eftersom många spelar på samma gång. Då blev det Chelsea, antgligen för att dom är ett London lag. Liverpool förlorade iaf, Osmin tittade på text-tv samt sport kanalen för att höra vad som hände.

Bengt ringde kl 8 imorse, precis som jag skulle vända på mig och somna om. Han sa att dom hade lyckats med att boka flyg biljetterna, men Sj's sida hade varit krånglig, så dom skulle försöka igen senare idag. Jag gick och kollade på Sj och sa att jag kan ju boka. Det tokade tills sig även för mig, men efter att ha börjat om tre gånger fick jag till det och sen mailade jag bokningsnummret tills mammas jobb. Efter det var klart ringde jag tillbaka till Bengt och sa att det var fixat och att mamma har koden. Han bad att få bokningsnummret till hans mail så han kunnde åka ner på OK och hämta ut som på en gång. Jaha, det var bara att maila till honom oxå då. Jag tyckte ju att dom kunde hämta ut biljetterna gratis på tågstationen nästa gång dom är i stan. Det gick inte, 40 kronor är det värt för att få Forsa att prata om att Bengt o mamma ska åka till London, igen. *mysgubbe*

Love, Angela

Bokat och klart!

Det var meningen att Osmin skulle komma upp vid halvtid av matchen igår, men han somnade på soffan. Så trogen är han fotbollen. Jag själv hade ju ingen aning om när det var halvtid och inte. Jag trippade iaf ner och då var det en kvart in på andra halvlek med en nyvaken Osmin i soffan. Han log så oskyldigt så. Han kom upp efter matchen iaf och vi började med att boka flygbiljetterna.

Allt gick superbra, med kanon priser och de flygtider jag oftast åker på. Sen kommer det till att faktiskt köpa biljetterna. Osmin hade mina pengar på sitt konto, för mitt egna VISA kort vill ju inte fungera. Jag skrev in allt och tröck på den sista och avörande knappen. NEJ! Det funkade inte! Varför? Varför ska det vara så krångligt att bara göra en mänsika lycklig snabbt och inte stressad? Osmin sa att han skulle göra det, så vi började om från början.

När det kom till den avgörande knappen igen, blev det samma sak om inte värre. Det var ju med Osmins kort jag skulle köpa biljetterna med, så han blev lite orolig för vad som kunde vara fel med kortet. Efter mycket tryckande och funderande la Osmin in mellanslag mellan några siffror och då helt plötsligt hade jag mina biljetter i hamn! Då var klockan sent för en som skulle upp kl fem. Tågbiljetterna var ännu obokade.

Jag sa att tågbiljeterna bokar jag med min internet bank, det kommer att gå fort. Stay awake! Jag tröck på alla knappar och jag hade två timmar att vänta på Arlanda minst för den dag jag åker tillbaka. Jag hade även gott om försenings-och "vänta-på-väskan" tid för den dag jag anländer. Då ska allt krångla igen. Datorn och internet vill bara inte forsla mig vidare till internetbanken. Panik!

Jag gav upp, det ville sig bara inte. Så nu på morgonen försökte jag igen, och så galat det gick. Tur och retur Heatrow-Hudiksvall för 1960 kronor. Åh, så glad jag är! Nu är det bara att hoppas att nån av mina vänner tänker vara hemma över jul. Förhoppningsvis stannar Emma, Mia och Magda hemma och Ankan och Cilla kommer hem! Jag saknar allehopa! *kramkalas* Sen ska jag gå på Jambo minst varje dag. haha!

Mormor ska jag ta hand om lite. Det blir nog nån tur till Dollar Store och sen måste man ju ha mat i magen och då kan det bli lite vad som helst när mormor är med. Mormor var ju den som ville ha mig hem mest, så mycket att hon betalar för resan. Fast under 2000 hade nog jag kanske kunnat betala oxå, men jag hade inte tänkt åka hem alls. Både mamma och Osmin sa att det kanske skulle kännas bäst om det skulle visa sig vara mormors sista jul och kanske sista önskan. USCHA!

Nu ska jag äta frukost och dona lite.

Love, Angela


Chokladsås.

Idag tog vi bussen till Bethnal Green för att veckohandla på Tesco. Osmin var trött och jag hungrig, det var ju ändå vid två vi kom iväg. Vi sprang in på KFC, fett och mumsigt. Sen måsta jag ta ut pengar som Osmin sen måsta sätta in på sitt konto så jag kan köpa mina flygbiljetter. JIPPI! Mitt sabla VISA kort funkar aldrig att handla på internet med. Blir galen!

Handlingen var lika kul som vanligt. Dom har så mycket spännande i affärerna här, så jag måste titta på allt. Nästan £32 blev det och ändå ingen mat. Blir det inte alltid så? Vi fick iaf med oss en bytta med glass som var för halva priset, äkta vaniljglass, mmmm! Så god o krämig, så du kan inte tro. Mamma fick med sig en sirap till mig när hon var här, så jag kunde äntligen göra syrrans chokladsås. To die for!

Osmin lagade mat idag, wok med ris. Sen serverade han upp det och gav mig universums största lass, som om jag vore i etthockey lag eller nåt. Han hade minst lika mycket, men jag orkarde bara inte. Gott var det iaf. Tur att man har gett sig i in ett förhållande med en föredetta kock. Sen slogs tvn igång o fotboll på varenda kanal nästan. Manchester U mot Roma. Heja dom som vinner! Annars så hejar vi på Liverpool. Liverpool spelar imorgon, men då jobbar Osmin, men dom visar det på Sky ändå och det har inte vi. Man kan gå på puben som alla andra gör, men Osmin kan lika gärna lyssna på radion eller kolla text-tv varje hundradels sekund.

Jag ska se på ett avsnitt av Sex and the city nu. Slappna av lite med de bästa flickorna. Sen vid halv tid av matchen måste jag bara boka mina biljetter hem. Jag har kollat upp tider och priser, kanon priser för jultiden! Jag ska vara hemma i två hela veckor, ska bli så kul. För nån dag sen fanns det inte ens biljetter på Sj för det dagar jag ska åka, men idag finns dom igen, ännu billigare än jag hoppats på! Flyg och tåg för under 2000kr, det är ett kanon pris!


Love, Angela


Biljetter.

Osmin kom hem imorse vid 8, kröp driekt ner i sängen och väkte mig. Han är såå mysig. Det var mening att jag skulle upp och hoppa så vi kunde gå o handla medan han var vaken. Jag antar att jag var för mysig, för han bad att få sova till efter tolv. Så självklart låter jag honom sova, han har ju jobbat hela natten.

Jag har ätit frukost, Cherios, Smiles all around. Jag har även hunnit tvättat lite. Tvättade lakenen sen mamma var här. Vi har det så kallt här, så inget trokar snabbt nog för att tvätta allt på en gång.

Jag tänkte att en blogg skulle få mitt London liv att se mer spännade ut. När jag läser andras blogg så ser det ut som att dom har så mycket för sig. Kan vara för att dom inte skriver varje dag, utan bara när det faktiskt hänt nåt.

Eftersom jag är arbetslös och fattig blir det inte att jag gör nånting. Osmin jobbar mer eller mindre sex dagar i veckan, 12 timmar varje dag. Sen är han ledig i tre dagar, så att hålla reda på helger är det inte att prata om. Jag leker hemmafru så länge, det går rätt bra. Gör mig inget att städa och ha det fint. Det går ju rätt fort och sen blir det tyvärr tråkigt igen. Jag litar på internet och tvn tills nån vill att jag ska jobba för dem.

Jag pratade med mormor förra veckan och hon ville att jag skulle komma hem till jul. Hon skulle betala. Så jag bör köpa biljetter idag. Jag var helt inställd på att stanna här över jul med Liz och George och fira en typisk engelsk jul. Både mamma och Osmin sa att jag borde åka hem, det kan ju vara mormors sista jul. Jag vill inte ens tänka på det. Jobb sökandet är lagt på hyllan, syrran kommer nog inte att gilla det. Jag får köpa några extra speciella julklappar till henne så hon blir glad att se mig hemma.

Jag har kollat om det skulle gå att avboka biljetterna och få pengana tillbaka så jag kunde fortsätta söka jobb och stanna om jag fick ett jobb. Tyvärr gick inte det. 400 spänn kan man få betala, per biljett, för att byta datum. Nej tack!
 
Jag får fira ett typiskt engelskt nyår ist. Jag vill så gärna se fyverkerierna vid London Eye och sen bo på hotell mitt i London. Jag har kommit in i en "bo-på-hotell" fas sen Osmin tog med mig till ett hotell för vår ett års dag.

Innan jag åker hem till jul blir det att skriva ihop några CVn för olika typer av jobb. Fixa allt så Osmin kan skicka iväg dom innan jag kommer hem.

Nu ska jag väcka min älskade och hoppa in i duschen.

Love, Angela

Flitig.

Jag tänkte jag skulle vara flitig här på bloggen. Det blir väl idag o sen aldrig mer.

En bekant till mig (Nina) skrev i ett mail som jag fick imorse att jag borde skriva lite. Mest för att ha något att göra. Kanske en novell, men det tror jag inte. Jag hann aldrig till fantasi kön innan gud slängde ut mig ur mamma. Jag skriver bara vad jag tänker. Alla andra har ju en blogg. Vi får se vad det blir av det här.

Idag har det varit en vanlig dag. Förutom att det har regnat då förstås. Osmin sov till två tiden och sen var det bara fotboll på tvn. Jag donade lite som vanligt, som vilken hemmfra som helst. Fixa med tvätten, diskade o lagade mat. Det blev Indiskt idag, Tikka Masala, gott! Tyvärr var jag helt uppe i det blå så jag glömde det viktigaste, Naan bread. Hur kunde jag. Jag tror inte att Osmin märkte nåt, han sa iaf inget. 

Efter maten blev det lite mys och prat om känslor, från Osmins sida. Han pratar och jag lyssnar, precis som vilket förhålande som helst. Mmm, skulle inte tro det. Jag tror han pratar så mycket mesta dels för att han är engelsman. De flesta infödingar här är aldrig tyst. Liz, Osmins mamma, och Sonja, Osmins stora syster, är heller aldrig tyst. Jag däremot säger oftast ingenting. Inte i deras sällskap iaf, jag hinner aldrig. Jag är som alla andra invandrare, tyst och mumlar. Jag försöker iaf när jag är ute på, men jag blir tokig när människor i äffärer och dyligt ska mummla så man får fråga tre gånger vad sjutton dom sa.

Innan man visste ordet av det var kl 18 och Osmin var redan sen. När han var borta slog jag på tvn o där fanns de föreviga Vännerna. Två avsitt med dom och sen ett avsnitt av Property Ladder. Där ska vanliga mäniskor försöka sig på att göra om hus och lägenheter för att sedan sälja för en rejäl vinst. Dessvärre är alla så optimistiska med budjet, tid och skiklighet, så allt går åt skogen för en stund, men sen blir oftast allt bra igen. Jag har nog sett dom flesta avsnitten nu, för tom Osmin säger att jag sett dom och han är ju aldrig hemma.

Nu sitter jag i sängen med datorn i knäet och skriver i väntan på att min nerladdning av Men In Trees ska ladda klart. Den serien blir man beroende av. Den börjde innan jag åkte hit i April, men här i England ska den börja nu till veckan. Man kan ju tror att allt i England och London ska vara så snabbt och först med allt. Det är ju så man ser det när dom pratar om mode. När det gäller tv, böcker o film är dom väldigt efter.

Jag tror att det är dax att sluta nu. Go'natt!


Love, Angela

Regn.

Det regnar idag.

Jag kan ju inte skriva om ett liv i England och inte börja med att säga att det regnar. Vilken tur jag har idag då, för det regnar inte så ofta här faktiskt.

Mamma skickade ett paket till mig som jag fick idag. Hon lät väldigt hemlighetsfull på telefon, men sa att det var svindyrt att skicka. Hon skickade de pengar som blev över sen dom var här på semester. En snarkskena till min älskade sambo. Jag tror han behöver det så han kan få sova ut riktigt. Det hemliga var nog de tre par gardiner hon sytt till lill toan nere. Hon kunde väl inte låta bli. Allt ska vara så fint och ompysslat. Mamma vet bäst, så dom blommiga gardinerna är redan uppe. Jättefint!

Osmin, min sambo, sover efter att ha jobbat sin andra natt. Han vaknar nog om en timme eller två. Då blir det mat, lite mys och sen åker han iväg kl 18 igen, för att jobba en sista natt. Han kom hem i morse med lite presenter. En airfreshener med äpple och "honungsblomma" doft. Underbar! Han fick även med sig en Nokia laddare, för det behöver jag. Mina andra två är trasiga, jag tror min stenålders gamla Nokia suger livet ur dom.  



Love, Angela

Välkommen till min nya blogg!

Standard överskrift. Jag håller mig till den.

Jag undrar vem jag ska tillåta läsa min blogg. Om jag säger till alla jag känner att läsa min blogg, så kan jag ju inte skriva som om det vore en dagbok. Fast i en dagbok ska man väl vara så ditaljerad, och det orkar jag inte.

Hum..

Jag får kanske välkommna er till mitt liv i London så får vi se vad som händer sen.



Love, Angela

RSS 2.0