Valborg.

image257

Nä, inget firande för oss. Vi ska däremot på puben o se på fotboll. Semi-final mellan Liverpool o Chelsea. Dom som vinner ikväll kommer i final mot Man U. Heja Liverpool!

Mike ska kanske komma innan Osmin kommer hem, typ en timme innan. Han ska såklart oxå heja på Liverpool! Vet inte riktigt hur jag ska underhålla Mikey innan Osmin kommer hem. Han kanske vill diska eller nåt. Haha! En öl har jag hemma, så jag får bjuda på den. Får kanske sätta igång lite Sex And The City, för det gillar han.

Innan dess ska jag kanske ta o diska lite, laga mat, äta o en snabb dusch skulle inte skada heller. Så det är nog dax att "blogg-off" som Osmin säger. Aww, I love him!

Love, Angela.

Vår helg.

Lördag morgon kom Osmin hem från jobbet. Han sov i några timmar o sen gick vi ut i värmen för att ta bussen till Liz o George. Vi hoppade in i bakdelen av deras van o det bar av till Sonia o Chris.  Jag träffade Sonia i september nångång, men innan det hade vi inte sett dom på ett helt år, ganska precis. Vi fick iaf se en rätt stor Sonia innan bäbisen kommer ut i juni.
   Sonia bjöd på hemmagjorda currys, tre olika med två olika ris. Osmin tyckte att vi kunnat gått ut o ätit så har hon inte behövt stått o lagat mat halva dagen, men pappa George vill ha Sonias curry. Ibland är dom så noga med att inte göra det o inte göra så, men när det kommer till det självklara är dom helt bakofram.
   Vi spelade lite Wii oxå. Dom har nästan alla saker man ska ha till, nu skulle dom köpa brädan som man ska balansera på. Osmin höll nästan på att ge sig själv en hjärtattak, såg det ut som, när han boxades.

image339


Jag tror inte jag visat bilder på Osmins familj nångång. Här har vi iaf en glad o gravid Sonia. Mannen med vita håret är pappa George o sen Sonias make Chris. Mamma Liz o sen Sonia igen.

Söndag morgon var det bara att hoppa upp ur sängen igen. Vi skulle träffa Mikey klockan tio i BG. Vi åt frukost o sen tralla vi till Columbia Road Flower Market. Hur mycket folk som helst, men lite kunde man titta iaf på alla blommor o träd. Jag ville ha allt, men köpte inget. Jag såg en mycket lustig blomma, cock's comb. Den är luden på nåt vis o är vågig. (Se bild).

image335

Efter det gick vi till Brick Lane. Jag förstår mig inte på denna gata, varför är det så populärt? Det är mest skrot, en sko, en trasig galje kanske o om det ser någorlunda helt ut så ser killarna ut som att dom har stuligt allt.  Mikey köpte kanske tio skivor o jag köpte ett stort gäng vindruvor för ett pund på en sido gata.
   Sen gick vi o handla mat, billigaste veckohandlingen på år o dar. Vi åkte hem o sen åkte Osmin tillbaka till BG för att gå dit han bodde förr för att hälsa på sin före detta granne. Dom pyzzla med sin musik som vanligt, så jag hade det bättre hemma.

Måndag var en lite latare dag. Osmin fick äntligen sova lite längre, men sen gick vi på Weterspoon o åt frukost o sen handlade vi lite frukt o potatis på marknaden. Dagen gick väldigt sakta o jag kände att jag bara ville sova så jag gjorde chokladbollar ist. Efter det var det tråkigt igen, men vi kollade upp lite ställen för mig att söka jobb på. Mailade två ställen om hur man ska göra för att ansöka om jobb. Bara en har hört av sig än så länge om att skicka CV, därefter kommer dom se om jag passar för dom eller inte.

Love, Angela.

Gårdagen.

Igår städade jag lite här hemma. Damsög, bytte sängkläder o tvättade tre maskiner tvätt. Efter lite lunch hoppade jag inte i duschen o gjorde mig klar för att åka in till stan. Jag tog bussen vid fyra in till Oxford St o gick till Primark. Jag måsta lämna tillbaka ett par jeans som Osmin inte ville ha som vi köpte den första april. Jag stod i kön i 40 minuter, men ändå gick det fort. Igår var det den 29 o en dag förmycket för att lämna tillbaka jeansen, men killen var så snäll så han viskade att han kunde göra ett undantag. Tack så mycket, sa jag! Sen köpte jag ett nytt duschdraperi i cream färg med tryck i lite guld glittrig färg. Superfin o det kommer bli så fint i mitt fula badrum!
   Efter en titt inne på HM kom jag ut med ett brunt linne, som jag redan har i lila. Jag kunde inte låta bli, dom är nästan gratis o den är dom det lättaste o svalaste jag någonsin har haft på mig. Helt underbar o nästan för perfekt i sommarvärmen!
image336
När jag var klar inne på HM regnade det som aldrig förr o klockan var halv sju. Osmin slutade sju o jag skulle gå dit tills dess. Utan paraply gick jag till hans jobb o kom fram mer eller mindre blöt. Hans jobbarkompis Steve var oxå där o han pratade fort o verkade skämta jättemycket. Jag hörde inte ett ord. Bara en massa eko i den stora entren o allt försvann innan det kom fram till mina öron.
   Osmin skulle ha gått på sin kompis V's konsert, men han ville inte. Jag tyckte han skulle stanna hemma, mest för att vi en gång i tiden frågade om vi skulle ses nån kväll, äta middag o så. Dom kunde först o sen skulle nåns föräldrar komma så dom ställde in. Är det inte då deras tur att "bjuda till"? Tydligen inte, för efter det har V bara bjudigt in oss att heja på hans band i nån tävling. Nä, dom är inte min favorit. Mikey är min favorit, han är mysigast! *flickfnitter*
 
Osmin tyckte att vi skulle beställa lite kines mat igår och som vanligt när vi ringer o ska beställa är det ingen som svarar för att det är tisdag o det är stängt. Det slår aldrig fel. Vi skramlade ihop alla pengar vi hade lite här o var o fick ihop £15 o beställde pizza ist. Till det såg vi på fotboll såklart. Manchester United vann, som vi inte ville skulle vinna. För då kan det blir lite jobbigare för Liverpool att vinna i finalen.

Love, Angela.

Dagens.

Alla behöver vi lite hjälp med vad vi ska laga för mat ibland. Vad ska du äta idag?

Tikka Masala med ris, papadums samt naan bröd.

För er som inte vet vad det är låter jag er googla. För att göra det enkelt är det indiskt. För att göra det enkelt för mig själv tar jag såsen färdig från bruk.

Love, Angela.

Dagens.

Alla behöver vi lite hjälp med vad vi ska laga för mat ibland. Vad ska du äta idag?

Rösti med stekta jätteräkor.

Osmin ville vara en duktig sambo iförrgår o lagade väldigt god mat. Det är väl kanske inte nåt man vill göra varje dag, men räkorna blev enormt goda med lite extra stark allround krydda, salt o peppar i mjöl o sen stekta i smör.

Love, Angela.

4/42

Fyra dagar kvar till min födelsedag!
 42 dagar kvar till vi kommer hem igen. Det har varit så himla mycket prat om flytt o längtan att få bo i Sverige att det nästan känns som att det kommer att hända den här gången. Tyvärr läre vi vänta ett tag till, men vi ska njuta så mycket vi kan medan vi får vara hemma o hälsa på.

Love, Angela.


Måndag morgon.

Ny vecka för de flesta, sista lediga dagen för oss. Osmin sover än, jag tycker han kan få sova i två timmar till. Han har inte hunnit sova nåt nu när han har haft helg. Själv vaknade jag före klockan åtta även fast jag inte kunnat somna när klockan var runt två.

Min dator fick virus för nån dag sen. Så irriterande! Små virus verkar man inte behöva oroa sig för, hade väl 130, men när dom stora jädrarna kommer då blir det panik. Jag vet ingenting om virus, men vi fick bort det iaf, så nu går datorn lite segare eftersom jag har anitvirus programet på datorn. Fast det är fortfarande sidor som popar upp, vilket är enormt irriterande.

Osmin har som sagt haft helg, så därför har jag inte varit här o dels för att jag inte ens kunnat använda datorn. Idag ska han få sova klart o sen måste vi gå på marknaden o handla frukt o grönsaker. Helst skulle han behöva ringa doktorn om ett papper som han fått, som inte stämmer. Framför allt skulle vi behöva kolla efter lite ställen för mig att söka jobb på, så förhoppningsvis är han med på det idag.
   Medans Osmin sover vet jag faktiskt inte alls vad jag ska hitta på. Har ingen tvätt, o kan inte damsuga. Lite disk har jag o badrummet skulle säkert uppskatta en liten städning, men jag vill inte. Jag sätter mig väl o filar naglarna, som vanligt.

Love, Angela.

18 April.

image334

Dags för hemresa. Osmin o jag gick upp tidigt. Vi måste ta vara på alla minuter av den sista dagen. Vi åkte in till stan för att äta frukost på Jambo. Utanför står en skylt att dom börjar med glass idag. En god macka med glass som efterrätt till frukost, kan det bli bättre?
   Efter Jambo åkte vi på Coop o handlade allt gott som vi ville ha med oss. Korv o choklad i stora lass, bröd såklart. Grillkrydda så stripsen blir svenska o rostadlök till korven. Sen fort hem igen för sista packningen o sista besöket av syrran. Lunch fick vi i oss oxå, korv med bröd, vad annars?
   Vi åkte grannes Volvo ner till Västerås, men åkte bort oss lite i Uppsala. Vi skulle tydligen ha sväng av innan Uppsala inte efter. Efter lite mat inne på McDonalds i Uppsala, med glass till efterrätt, åkte vi rätt. Två timmar innan flyget lyfte var vi på Västerås flygplats, men inte innan vi köpt nya trisslotter inne på Ica. Tyvärr ingen vinst där heller. Så det var bara att åka hem. Mamma o Bengt stannade kvar i Västerås o sov på vandrarhem, mysigt!

Love, Angela.

17 April.

Dagen innan vi måste åka tillbaka till London igen. Stackars oss!

Vi började dagen lungt med lunch hemma hos pappa. Fläskpannkaka. Jag tänkte att det är väl inte så värst gott, men oj så fel jag hade! Det kanske är min pappa som är himla duktig på att laga mat (han är bäst) eller så kommer jag helt enkelt inte ihåg hur det smakade. Proppfull satt vi o prata lite grann innan pappa skulle på jobbet. Vi tog bilen till Ica o köpte kokosbollar o dricka sen åkte vi till mormor o fikade.

image328


Tänk att fika hos mormor kan vara så roligt. Dubbelt så roligt blir det nog när man kan orden fika och mormor, tror ni inte? Osmin hade dagen till ära tagit på sig skjorta o kavaj, för mormor är absolut bästa sällskapet.

image331

Efter all mat o speciellt alla bullar o kakor, kände sig Osmin inte så pigg. Han la sig o sov i nån timme, så jag tog lilla Åssi ut på en promenad. Varmt o skönt var det, men hunden var omöjlig åt alla håll. När vi kom tillbaka fick faktsikt Osmin vakna. En liten promenad ner på byn o in i kiosken såklart. Osmin såg att det fanns skraplotter. Han ville helst ha allihopa, för han ville inte åka tillbaka till London dagen efter. Det blev ingen vinst, så det var bara att börja packa. 

image333
*se så vackert det är i lilla Forsa -här vill man bo!*

Love, Angela.

16 April.

Onsdag förmiddag åkte vi på Hudiksvalls travbana, Hagmyren. Osmin hade aldrig varit på trav. Vete sjutton om jag har det heller. Vi spelade upp nästan 200 kronor o vann nästan 40. Tur i spel tro? Grannen Gärda vad oxå där, men jag tror att hon visste vad hon höll på med, så för henne gick det nog lite bättre. Några bra bilder blev det iaf. 
  

Efter travet åkte vi hem o jag ringde till mormor för att kolla om hon hade lust att äta med oss. Hon var på PRO, så vi åkte dit ist o alla mormors vänninor blev helt till sig när dom fick se en engelsman. Haha! Sen åkte jag o Osmin o åt pizza. Eller, Osmin åt fortfarande pizza vid det här laget, själv tog jag en hamburgare. 

Hem igen o fixa sig någorlunda fin. Vi åkte in till Bockarna för där skulle vi äta middag med alla vännerna! Se bilden med kärleksparet. Aww! En Pubmacka senare ringde Ankan o sa att hon var hemma! Hon skulle på Bockarna lite senare så vi fick så lov o vänta på vår efterlängtade vän. Efter en glass på Skutan o en påse godis från Kioskpiraten så kom hon. Många skrik o kramar. Efter det blev det uppdateringar i full rulle av allihopa. Bilder blev det såklart oxå som givetvis är på allas bloggar nu. Haha! Bara lilla Cilla som fattades. Vi får ta ett till kort i sommar då vi ses!


image322
Verkligen en toppen kväll med alla vänner! Jag hann faktsikt träffa Helen oxå, det var hundra år sen oxå. Det blev en liten klassträff den där onsdagen.

Love, Angela.

9/47

image237
Idag är det ynka nio dagar kvar tills jag blir 22 år gammal.

Dessvärre är det hela 47 dagar kvar tills vi får sätta oss på planet igen för att åka hem på semster.
Det går nog fort ska ni se!

Love, Angela.

Download.

image321

Jag väntar med spänning nu när min nerladdning verkar gå på full speed. Den brukar ligga på 0.5-1, men har oxå legat runt tjugo. Nu är det allt mellan 160 o 230. Det står att det bara är några små minuter kvar nu på DH första avsnitt. Efter det får jag vänta på hela säsong ett o två. Håll tumarna att det går med bara farten det med.

Jag har nyss kommit in efter ha varit i parken en sväng. Jag såg att dom satt upp ens stor scen o ett cirkus tält där dom för nån dag sen började med stängsel o grejer. Jag har inte sett några affischer att det ska hända nåt, men nåt läre det ju vara. Jag var ute i lite mer än en timme, men hade bara ro att sitta på en bänk o titta på folk i tio minuter. Sen gick jag tillbaka mot marknaden o köpte tomat o lök, för jag vill ha tomat o lök sallad i dressing till maten. Gott! Jag ska nog ta o göra det nu så får jag mer tid med min lilla prins när han ska väckas.

Första avsnittet är nu nerladdat o jag ska se på det ikväll. Jag längtar verkligen! Själva speeden blev lika lung som vanligt nu igen.

Love, Angela.

Dagens.

Alla behöver vi lite hjälp med vad vi ska laga för mat ibland. Vad ska du äta idag?

Bakad potatis med biff, svamp o lök.

Bakad potatis gör man så sällan. Undrar varför, det är ju bara att stoppa in i ugnen o sen är man fri i ungefär en timme.  Jag har marinerat en stek med nya favoriten, grillkrydda. Tänkte skära den i strilmor o steka med stora bitar champinjoner o lök.

Love, Angela.


Godmorgon!

image320
Idag gör jag ett nytt försökt med att vänta på solen. Det är rätt molningt, men jag tror på att solen kommer att komma fram ändå. Håll tummarna för mig!

Idag vaknade jag klockan åtta o lyssnade för att höra om Osmin var hemma än, men då kom han precis hem. Han hade frallor med sig även idag, så det blev lite frukost innan han somnade som en liten bäbis. Så söt! Jag som städade o fixade så fint igår kväll vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Lite disk blev det nu på morgonen, så jag får roa mig med det.  En dusch o hopp ut till solen förhoppningsvis. Annars händer det ingenting här idag.

Love, Angela.


Tildes kalas.

image316
Jag fick mamma att ta med kameran till syrran för att ta kort. Det blev rätt bra kort även fast mamma är väldigt dålig på att ta med sig kameran. Tilde fick en rockring, precis som tjejen på Talangtävligen på tvn. Dom bor ju i samma lilla by! På bilderna nedan har hon mina paket o Tuva sitter i fasters knä o öppnar hennes med. Syrran jobbar på ett bageri o har gjort tårtan. Kan tänka mig att den var mycket uppskattad!
   Jag hoppas Tilde har haft en kanon dag med många roliga paket o godsaker!



Love, Angela.

Tumadre.

En av de bloggar jag läser dagligen är Tumadres. Hon är en såkallad "ung" mamma. Hon skriver om sitt liv som mamma till sina två små barn. Hon har en enormt intresse för barnkläder o en stor potion positiv energi som sprudlar genom hela hennes blogg! Ta gärna en titt själva o fastna för en kanon blogg!

Love, Angela.

Kvällen.

Efter att Osmin trallat iväg på jobbet klockan sex tog jag tag i disken o sen dammade jag i hejdundrandes fart! Efter det åkte damsugaren fram. Kan lova att det såg rätt stökigt ur efter att inte städat sen innan vi åkte. Plockade även undan resväskorna o allt som vi brukar ha i dom. Ser faktistk fint ut nu, speciellt när det är soligt ute o det kommer in massor av ljus!
   Klockan är bara strax efter åtta o jag prata med mamma nyss oxå. Hon skulle skicka bilder från Tildes kalas sen. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta o hitta på nu. Verkar inte som att bloggen funkar som jag skulle vilja heller. Jag hoppas att det är nåt riktigt bra på tvn ikväll.

Love, Angela.


Solsken.

image315

Ja, åska betyder väl bara att det är varmt nånstans. Inte hos oss just när jag var ute. Nu däremot är det strålande sol o helblå himmel. Jag har inga planer på att gå ut nåt mer idag. Osmin ska väckas snart o då vill jag pussa på honom. Sen ska jag laga mat o sen ska Osmin på jobbet klockan sex igen.

Jag håller på o laddar ner Desperate Housewives, men som alltid händer det ingenting. Jag blir så less, varför ska det vara så svårt? Jag vill så gärna ha nåt spännande att titta på när jag är ensam hemma. Förhoppningsvis är det nåt bra på tvn ikväll.

Love, Angela.

Åska.

Jag är inte imponerad av dunder o blixtar. Helst inte när Osmin sover o mamma är så långt bort.

image314
Love, Angela.

En härlig promenad.

För en stund sen gick jag ut. Vandrade mot en svart himmel (kortet nedan är mycket ljusare än det faktiskt var ute), men hoppades att det inte skulle börja regna. Tanken jag hade när jag var hemma var att ta en sväng till parken, kanske köpa en tidning o varför inte en glass. Den tanken ändrades o jag svände in på marknaden o sen svängde jag av ner mot vår gata igen. När jag närmade vår gata kände jag några droppar, sen kom renget, efter det kom haglet efter det kom jag hem dyngblöt! Se på bilden vad mysiga mina byxor blev. Skor o strumpor såg inte så mycket bätte ut.
 

Nu kommer åskan, tur att jag är inne.

Love, Angela.

GRATTIS TILDE!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN TILDE!
Idag blir du sju år!
image311
Hoppas du blir glad av presenterna!

Önskar Moster Bea o Osmin.

Dagens.

Alla behöver vi lite hjälp med vad vi ska laga för mat ibland. Vad ska du äta idag?

Pasta med pastasås.

Pastasåsen gör jag med kyckling, svamp, morötter, lök, purjolök, vitlök som jag skurit i bitar o tunna skivor o sedan steker. På med den viktiga grädden. En massa olika kryddor o buljon för att få god smak.

Vi använder inte cremé frech endast för att Osmin inte gillar smaken.

Love, Angela.

Godmorgon!

Uppe med tuppen även idag. Jag vaknade först halv åtta, kände väl att min lilla Osmin var på väg hem. Solen kom in igenom fönstret o ville inte att jag skulle sova mer. Jag kände mig knappt trött, men tänkte att jag kunde ligga kvar tills Osmin kom hem iaf. Osmin ropade på mig att han var hemma tjugo över åtta. ville jag inte alls kliva upp. Han brukar lyxa till det lite efter nattjobbet o hade köpt med sig nybakta frallor från hörnkiosken, så det blev fruksot ihop o sen somnade han ovaggad.
   Jag somande rätt ovaggade jag med igår kväll. Var trött strax efter tio, men jag måste ju bara se klart på tvn. Sen klockan elva började ett program som verkade intressant så jag tittade nästan klart på det innan jag somnade som en liten bäbis. Det måste vara år o dar sen jag kunde somna så lätt o vakna helt av mig själv. Det känns faktiskt skönt, helst nu när det är vår o solen bara vill fram.
   Jag ska dona lite här hemma nu o sen hoppas jag att det är riktigt varmt ute, för då ska jag ta mig en promenad till parken.

Love, Angela.


Update en timme senare: Regnet kom o solen försvann totalt. Var det enbart bara för att jag ville få komma ut i solen idag?

Catch a Falling Star.

Catch a Falling Star

(klicka o njut)

Love, Angela.

Ensam.

image310

Osmin gick på jobbet för en timme sen. Han ringer väl snart, bara han får tid. Jag har inte sovit utan honom på tolv nätter nu. Han ska jobba i tre nätter, men sen är han ledig igen. Det ska nog gå bra att var själv dom här kvällarna, men himla tråkigt.

Solen kom fram även här vid lunch tid, men då var även en trött Osmin vaken o inte alls sugen på att gå ut, så vi stannade inne. Han passa på att vara en duktig sambo o diskade allt som vi struntade i går kväll. Själv fick jag ta o tvätta lite. Det blir en del tvätt när man varit bort, samt att tvättkorgen redan var full då vi åkte. Sen blir det ju lite grann medan man är hemma oxå. Det tar några dagar innan tvätten har torkat, så jag får tvätta i flera dagar till..

Ikväll har jag tänkt att jag ska lägga mig tidigt, dvs vid 23. Vi får se hur det går utan min Osmin. Vet inte om det är nån bra film eller så heller, men nog hittar jag på nåt här på internet o bloggen.
   Jag har donat lite till med mina Kategorier igen. Har bara några stycken nu, men inte fyllt dom så mycket, men har planer på att göra det. Jag har några dagar kvar att skriva om sen vi var hemma o hälsade på oxå, så om jag får tid o lust ska det skrivas ikväll.

Love, Angela.

309.

image309

Detta är mitt 309:e inlägg samt min 309:e bild i bloggen. Så tokigt det kan bli ibland va? Jag skriver detta endast i brist på annat skoj en dag som denna. Tur att bilden är uppiggande iaf!

Love, Angela.

För långsam?

Om du inte hinner med att läsa allt som skrivs, så har jag ju lilla kalenderna här på högersida. Klicka på ett datum så kommer alla inlägg upp strax nedanför. Annars, ytterligare längre ner, finns ju alla månader som jag varit aktiv o skrivit i bloggen. Klicka på en månad som lockar o alla inlägg från den månaden kommer upp för dig att läsa.
 
Love, Angela.

Regn.

          image308

Jag kunde inte sova så bra nu på morgonen, vaknade ungefär varje halvtimme, men vid åtta gav jag upp o klev upp. Jag har inte gjort många knop, har inget att skynda till nu idag när det regnar. Osmin sover än, han ska jobba natt inatt, så ikväll blir jag ensam. Jag ska iaf försöka vara duktig o lägga mig i normal tid, annars brukar jag vara vaken jättelänge när Osmin jobbar natt.
    Regnet bara öser ner, verkligen jättetråkigt. Igår var det ju så fint. Deprimerande. Jag ska väl ta tag i tvätten idag o kanske ställa undan resväskorna som jag bara inte orkat tagit tag i.

Love, Angela

11.

Idag är det elva dagar kvar tills jag fyller 22 år den 4 maj. Uscha så gammal man blir hela tiden. 22 låter så vuxet. Först ska faktiskt lilla Tilde fylla sju år imorgon. Då ska det bli kalas hemma hos dom. Jag hoppas mamma inte glömmer mina presenter!

Man vet aldrig, men det kanske kommer en bäbis på min födelsedag! =O) Tilde kom elva dagar för tidigt, hon skulle ha föds den femte maj, så Kattis bäbisen tror jag oxå blir tidig, bara därför.

Love, Angela.

18 dagar kvar till beräknade 11 Maj!

image307

BB-väskan är packad o storasyster är sprickfärdig. Det är bara 18 dagar kvar till den 11 maj då bäbisen är beräknad till att titta ut. Dagen då vi åkte tillbaka kom syster o visade upp sig en sista gång o då kom hon helt plötsligt på att hon kunde inte stänga jackan som hon, inte enkelt, men kunde stänga nån vecka innan. Ojojoj!

Vad tror Du att det blir? Alla där hemma tror att det blir en pojk, mest för att vi inte har några pojkar i famlijen. Jag tror det blir en tjej, mest för att det bara är tjejer i famlijen. 

Love, Angela.

Liverpool leder.



Liverpool gjorde mål innan halvlek. Sjudundrar vilket liv det blev i vår hem då.
Det är bara Osmin här, men han skriker för hela östra London.

Love, Angela.


Update: Andra halvlek är påbörjad o jag får hålla för öronen mest hela tiden. Osmin skriker o hoppar o studsar. Our ball! Go on! Score Torres! Unlucky...! Det skriks hela tiden! Ojojoj! But I love him!


Update: Tro mig när jag säger att matchen slutade i katastrof o det har aldrig varit tystare hemma hos oss. John Arne Riise nickade in bollen i eget mål - i femte övertidsminuten. Fotbolls katastrof verkligen!

Eftermiddagen.

Jag gick ner i köket o rotade i frysen o fann IKEAs köttbullar, jag tänkte slänga dom i lördags, o en gräddsås som jag fryst in. Till det fick det bli pasta, orkade inte koka potatis. Ätbart var det iaf. Efter det tog jag tag o disken o sen har jag gjort lite lappar med svenska ord till Osmin o satt upp på sin rätta plats. Jag har bara gjort lite i köket ännu, men det kommer nog bli en hel del lappar överallt på väggar o dörrar innan jag är klar. Ser inte så stilrent ut som jag skulle vilja, längre.

När jag tröttnat på det började jag med maten. Potatismos, korv o grönsaker o sallad. Jag brukar alltid göra mycket sallad så det räcker till Osmin på jobbet o till oss hemma i några dagar.
image306

Nu är det Liverpool-Chelsea på tvn. Lika viktigt som alltid, som inte ännu viktigare eftersom det är semi-final.

Love, Angela.

Hunger.

Jag som brukade kliva upp kring elva-tolv innan vi åkte till Sverige, mest för att jag inte la mig förän ett-tre. Då blev det frukost vid tolv o sen lite mellis vid fyra o sen middag när Osmin kom hem.

Nu kliver jag upp före nio o äter frukost. Idag åt jag lite mellis vid tolv, men det räcker ju inte ända fram till sju-åtta när Osmin kommer hem. Vad ska jag ta o äta? Jag känner inte för att laga nån mat, men om det är enkelt så skulle det väl gå för sig. Några förslag?

Love, Angela.
 

15 April

Tisdag morgon gav oss tid till ytterligare en frukost på Jambo. Kan det bli bättre? En sväng på stan o sen gick vi o köpte presenter till Tilde som fyller sju år på torsdag. Jag ville så gärna köpa en MyLittlePonny, men jag kunde då inte hitta nån, så det fick bli Barbies istället. Jag köpte en "mamma" o "dotter" som var i samma förpacking plus nya kläder till "mamman". Bara för att jag är världens bästa moster så köpte jag en liten "dotter" till åt Tuva (fyra år) oxå, som hade regnjacka o paraply på sig o en hund på sidan. Jättesött! Nu är det bara hoppas att dom gillar dom o inte har dom redan.

Som jag visste, redan i början av semstern, var att vi inte skulle hinna äta hemma hos mamma allt för många gånger o åt Tacos redan på torsdagen, så vi hade det avklarat. Tisdagen fick vi lite ledigt från allt rännande o hann äta mammas mat. Pressad potatis, lunchkorv i ung med hackad lök, samt en sås på grädde o ketchup. Bästa som finns! Osmin åt riktigt bra oxå, men är inte allt för förtjust i såsen. Mer sås till mig!

Direkt efter maten bar det av mot Iggesund. Där vill inte Osmin bo, det luktar allt för illa för honom. Haha! Vi åkte o hälsade på Jenny, Patrik o lilla Oliver i deras radhus. Inte trodde jag att man fick plats med så många rum i ett radhus. Det var helt otroligt fint o stort. Lilla Oliver var pappa upp idagen med samma hår, så mysig liten unge. Jenny bjöd på kladdkaka o glass till, mums!
   Universums skönaste soffa hade Jenny i sitt vardagsrum, med skin bakom o tygkuddar på. Så mjuk o underbar. Osmin o jag ville båda ligga i L-delen o bara vara.

image305
*Osmin njuter i soffan med en av Jennys katter*

Love, Angela

14 April.

image303
*Osmin ger tummen upp för Glada Hudik *

Måndag morgon fann vi äntligen tid till att gå på Jambo o äta frukost. Magda som går i skolan bara bredvid kom o gjorde oss sällskap. Det var verkligen på tiden att vi träffades. Efter vår frukost hade vi gärna gått på stan, men Sandra, som sagt tidigare på dan att hon kanske hade en klipptid senare, ringde o frågade om jag kunde komma på en gång. Så jag fick ta o lämna Magda o rusa till Sandras salong. Håret klipptes av en bit o rensades ut rejält. Det såg ut som att det inte skulle bli nå hår kvar så som hon klippte, men nog har jag en hel del kvar.
   Vi tog sen en sväng på stan o jag fann ett lila linne från H&M o en nagelstärkare på Apoteket.

Klockan fem hade vi bokat bord på Texas för hela familjen. Mormor, mamma, Bengt, Anna, Kattis o Kenneth. Vi mumsade i oss alla såser o annat gott som man får på deras stora tallrikar. Efter det hade jag o Osmin ingen lust att åka hem, men vi fann oxå att Hudiksvall inte erbjuder allt för mycket äventyr. Vi tog o åkte hem till mormor, som vi lånat bilen av för dagen, o sen stannade vi där en stund o prata lite skit. 

image304 
*mina gravida systrar på Texas*


Love, Angela.

13 April.

image301
Vi ägnade hela söndagen åt att umgås med stora syster Katarina o Kenneth. Mamma sa många gånger att alla vi barn inte fick gå ut på isen, men Kenneth är en stor pojke så han tog med Osmin ut på en liten pimpling tur. Osmin har tjatat länge om det o äntligen fick han sin önskan uppfylld.
   Kenneth plockade fram en flytoverall (se bild nedan) o ispiggar till Osmin utifall han skulle falla igenom isen. Dom gick ner till isen strax nedanför huset o Kattis o jag tog det lilla lugna. Vi gick oxå ner efter en stund för att se om det fanns nån is kvar överhuvudtaget. Man ser ju på bilden här upp hur slaskig isen var, inte undra på att mamma var orolig.
   Pojkarna kom tillbaka efter två timmar o så hade Kenneth fått två fiskar o Osmin sa att han inte kunde fånga en fisk om så gäller livet. Kattis o jag hade då hunnit kolla på Sällskapsresan ett, så himla bra film, man blir aldrig trött på den. Önskar den hade engelsk text så Osmin kunde se den oxå. Vi lagade lite mat, pommes, korv o bea, såklart. Osmin åt nästan ihjäl sig som vanligt o Kenneth undrade vart han stoppade allt. Efter maten åkte dom o pimlade lite mer o den här gången fick Osmin tre fiskar. Woho! Han lär sig. Av fem små abborrar blev det lite små filér på hårdbröd till eftermiddags fika. Tänk om man kunde få det varje dag.

image302
*gott med riktig, egenfångad, fisk*

Love, Angela.

Morgonen.

image298

Idag, som alla andra dagar jag varit hemma, har jag klivit upp före klockan nio. Helt av mig själv. Kan bero på att jag lagt mig kring elva oxå kanske. Skönt är det verkligen!
   Jag hoppade snabbt upp ur sängen, bäddade o donade lite i sovrummet. Gick ner o åt frukost o sen klädde jag på mig o gick ut. Det är molnigt idag med, men solen kommer ändå fram med sin värme. Hett!
   Jag tog mig en sväng på marknaden, men jag var lite för tidigt för dom flesta höll fortfarande på att packa upp. Tänkte sen att jag skulle ta o köpa mig en tidning o sätta mig i parken, men det var ingen tidning som lockade, så jag gick til parken ändå. I parken verkar det som att det ska hända nåt stort. Säkert tio lastbilar o traktorer o annat med stängsel o "golv". Jag undrar jag vad det ska bli. Om det är fint väder imorgon kanske jag tar mig en titt igen.
   Det blev bara en kort promenad o tillbaka till marknaden för att köpa ruccola, bananer, shampoo, deo, tandkräm o slutligen fann jag en tidning i kiosken bredvid mig.

Jag sitter o mumsar i mig en halv skivad avokado, så god o lite vindruvor. Köpte vindruvor på marknaden i lördags, hur mycket som helst för bara ett pund, det är nog det enda som är bra med London.

Bengt ringde oxå precis när jag kom in o det var tydligen väldigt soligt hemma. Mamma var tydligen på spa, lyx! Sen ringde jag mormor, men inget svar. Hon ringer nog när hon ser att jag ringt.

Jag ska försöka skriva lite mer om vår semester nu o sen är det disk o tvätt som väntar.

Love, Angela.

Goding!

image297
*Åssi myser med Ozzy*
Åssi hade det bra nu när vi var hemma. Alltid nån som inte kunde låta bli honom. Osmin lekte med honom så fort han hade en ledig stund. Han var väldigt noga med att vi oxå skulle upp när mamma gick på jobbet. En skällande hund utanför dörren klockan sex på morgonen är inte allt för roligt. Släppte man in honom så hoppa han direkt på Osmin o slicka honom i örat. Goding!

Love, Angela

Grillsäsong.

Detta fick jag oxå via mailen. Lika stjärnklar!


Grillning

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här.
Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till,
eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör.
Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).

När en man erbjuder sej att grilla händer följande:

Rutin:
1. Kvinnan handlar all mat
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser
och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de
nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det
till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.

Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så
vidare.
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid.
Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan
han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.


Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd,
potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren
duk.
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:
10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer
honom för hans färdigheter .
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin mat lediga dag?
När han ser hennes reaktion så kommer han fram till ( det han har
misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!


Love, Angela.

En mammas kväll.

Det här fick jag i ett mail. Så stjärnklar!

EN MAMMAS KVÄLL


Mamma och pappa satt och tittade på TV.
Mamma sa: 'Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag vill gå och lägga mig'.

Hon gick ut i köket för att göra i ordning sandwiches till nästa dags
lunch, tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg
efter hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen,
satte socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga.

Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök en skjorta och sydde fast en lös knapp.
Hon tog tidningarna, som låg på golvet.
Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken ner i lådan.
Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde upp en handduk, så att den fick torka.

Hon stannade vid skrivbordet och skrev en lapp till skolan, la fram
småpengar till barnen och samlade upp en bok, som hade gömt sig under en stol.
Hon skrev ett födelsedagskort till en väninna och satte ett frimärke på
kuvertet, skrev en minneslapp och la båda bredvid sin portmonnä.

Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och
kammade håret.
Harry ropade från vardagsrummet: 'Jag trodde att du var på väg att gå
och lägga dig?'
'Jag är på väg', sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen, släppte
ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta.

Hon tittade till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en
stol och la några smutsiga strumpor i tvättkorgen och pratade kort med
barnen, som satt uppe och gjorde läxor.

I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa
dag och tog överkastet av sängen.
Hon skrev 3 saker till på minneslappen.
I samma ögonblick stängde Harry av Tv-n och sa till sig själv, 'Nu vill
jag gå och lägga mig...' och det gjorde han.

Love, Angela.

Grattis i efterskott Emma!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN EMMA!

Emma är först ut att fylla år. Igår fyllde hon 22 år.
image296
Hoppas du fick en bra födelsedag!

Önskar Ica o Osmin.

12 April.

Upp o hoppa på lördag morgon. Det blev inte alls så mycket att dricka kvällen innan, men jag är väl för ovan nu för tiden, för huvudvärken kom ändå. Närmare lunch åkte Osmin, jag o mamma ner på RödaKorset. Ordet Loppis kan Osmin, så loppis skulle bli kul. Han filurar väl mest i hur mycket tenn grejerna egntligen kunde vara värda. Själv fick jag med mig en tratt för en krona. Mamma införskaffade sig en ny fin, brun väska i skinn för tio kronor.

Osmin o jag gjorde oss sen iordning för att åka till pappa o äta mat. Just när vi skulle åka så kom Sandra o Pelle i Pelles Pontiac. Mamma är helt lyrisk i bilar, men det var bara Osmin som fick provåka. Bilen hördes lång väg o jag trodde nästan att Osmin skulle komma tillbaka avsvimmad. Han är ju inte van att åka annat än en Hyundai Atos, grön såklart.
image292
När Osmin kom tillbaka tog vi Gröna Faran in till stan, mamma fick skjutsa efter som vi skulle dricka senare o kan då såklart inte köra. Hos pappa fick vi fläskfilé, strips, bea sås o greksallad. Osmin fick ingen grillkrydda på stripsen, men allround krydda gick minst lika bra. Osmin åt tre potioner, jag förstår inte hur han orkar, men han passar på medan han kan. Efter maten blev det lite vila o sen blev det glass. Mätt som bara den satt vi o prata lite o sen sa vi att vi kunde gå ner till Sandra som vi skulle på fest hos. Pappa ville så gärna skjutsa verkade det som, men han följde ändå med oss halvvägs. 

Hemma hos Pelle, Sandras pojkvän, som hade en urfin lägenhet hur centralt som helst, var även Jenny o Patrik (mitten bilden). Vi drack lite vin o åt massor av chips o dip. Dom hade även gjort Tatziki, så gudomligt gott! Vi hade riktigt trevligt o Osmin o de andra pojkarna hade det bra när de fick leka av sig lite. Tiden gick väldigt fort kändes det som, när klockan var tio (jag var själv säker på att den klockan gick jätte fel) kändes det som hon var tre på natten. Vi skulle få skjuts av Jenny o Patrik eftersom Patrik inte drack o dom skulle hem till barnvakten o lille Oliver. Vi kom nog hem till strax efter elva, men det var så himla skönt att komma hem tidigt o ta en dusch o varva ner o ändå komma isäng i normal tid.



Love, Angela.

11 April.

image289

Fredagen var fullspeckad. Vi började med att åka till mormor. Hon bjöd på lite fika, vilket var väldigt uppskattat av Osmin som älskade allt hennes hemgjorda fika bröd. Han tycker oxå att det är kul att göra nåt som han vet vad det är på svenska, för ordet Fika kan han. *stolt*
   En stund senare ringde mamma o sa att hon var redo att åkt till stan. Vi tre hoppade in i bilden o hämtade mamma o åkte på Dollar. Det är faktiskt rätt jobbgit att gå o kolla i affärer o inte få ta med sig nåt hem. Jag köpte nödvändiga plasthandskar o roliga disktrasor. Osmin köpte parfym o hår gele, mycket spännande. Hade velat köpt skålar, ljus, prydnadsaker o annat skoj, men det får bli efter vi flyttat.
   Lunch åt vi så gott på Pronto. Jag tog kebabtallrik, nåt som jag har saknat. Osmin tog en Capricciosa o strips, med grillkrydda såklart. Mätta o belåtna tog vi en snabb sväng in på Lidl o sen hem.

Hemma var det dax att försöka göra sig vacker för vi skulle till Emma på lite förfest. Jag tog med en flaska vin, lite godis o chips o sen blev det en massa surr om absolut allt o ingenting. Det var Emma, Rulle o Mirja som var där. Magda var på väg till sin syster i GBG för att se den nya bäbisen. Pojkarna hade det bra tillsammans, som prata om en massa musik som är ett stort intresse. Sen bar det iväg mot Bockarna. Trodde iaf man skulle känna nån, men icke. Kvällen slutade rätt fort, Osmin o jag måsta ta 01.20 bussen hem, men det gick bra det med.

Love, Angela.

10 April.

Jag skulle ha klippt mig på torsdagen, men stackars Sandra fick bli inlagd på sjukhuset för hon att hade ont i magen. Vi kunde då ta det lungt o det gjorde vi. Tog en lugn frukost o väntade på Anna som skulle komma förbi. Kattis kom oxå en stund. 

I julas skrev jag upp allt jag gjorde när jag var hemma, men inte den här gången. Hade knappt tid till det, så nu kommer jag inte ihåg så nog vad vi gjorde om dagarna. Lite kort tog vi ju, så jag kan se vad vi var på för äventyr.

Jag har en känsla av att vi var till stan en snabbis o tittade. Osmin fick nog i sig en korv eller två o jag köpte nog lite mat till tacos. Himla gott med tacos o till o med Osmin åt det mesta. Han tyckte nästan att vi kunde äta det hemma nångång. Han lär sig nog.

Efter maten blev Forsa ett äventyrsland för Osmin. Bengt tog fram snösktern så Osmin skulle få åka. Jag tyckte iofs att Bengt skulle åka med Osmin första gången, men Bengt skickade iväg honom själv runt huset. Det gick sakta med säkert. Sen vill såklart Osmin åka fort! Bengt parkerade i ena enden av trägården o Osmin hoppade på o sen gasade Bengt utav bara den till den andra sidan. Dom åkte så tre gånger, sen ville inte Osmin mer, så han klev av. Lite skakis lade han sig ner o njöt av den stilla snön ist. *mys*


image288
Åssi ville såklart oxå åka med pappa.

På kvällen var vi jättetrötta, men vi ville inte somna kl sju, så vi tog bilen in till stan för att bowla. Det gick väl så där för mig, men för Osmin som bowlat två ggr innan i sitt liv gjorde fem strike. Själv fick jag bara till en. Det hade nog varit lite roligare om vi varit fler. Efter det blev det veckas första pizza (av sju) med strips på sidan. Osmin lärde sig då att svenska strips med grillkrydda är det bästa som finns. Beasåsen hade han verkligen inga problem med heller. Han har provat en massa mat den här veckan som han inte tyckte om förut, trodde han. Så snart är han svensk. Hihi!

Love, Angela.

9 April.

image282

Onsdag morgon, soligt o fint som aldrig förr i London. Stuart kom o hämtade oss strax efter sju o det tog bara en halv timme till Stansted med bil. Det var nästan ingen trafik alls, men vägen bredvid som åkte in mot London stod nästan still.

Tidiga som vi var til flygplatsen vägde vi våra väskor, igen, för att se att vi behövde möblera om lite för att inte behöva betala övervikt. Sen kämpande vi lite med att trycka ner väskorna i de fack man får prova innan man checkar in. Vi checkade in två timmar innan, för att kunna gå utan väskor o för att komma in till Gaterna där Weterspoon fanns. Där blev det frukost innan vi studsade iväg mot gate 44.

Kapten var enormt stressad: You have ten secons to sit down or we have to wait two hours for next slot. Snabbt skulle det gå, undar om dom inte kunnat släppa på folk lite tidigare då? Aja, iväg kom vi iaf, mot bättre tider.
image283
Pappa väntade så glatt på oss när vi kom ut från flygplatsen. Långa kramar blev det. *mys* Vi stannade efter vägen i Uppsala för lite korv med bröd som pappa hade med sig till oss. Osmin åt nästan ihjäl sig.
   Hela vägen snöade det, ibland lite o ibland mycket, men det slutade aldrig. Det gick bra iaf, pappa kunde köra 90 hela vägen.

Väl hemma hos mamma vid åtta på kvällen möttes vi av en vild hund o många kramar. Pappa åkte hem o Kattis kom för lite mer korv med bröd. Osmin åt sammanlagt tio korvar under dagen.

Lite hade jag hunnit att planera (klicka) för veckan, det ändrades en del, men alla hann ses flera gånger om.

Love, Angela.

Tillbaka till Betongland.

Jag tror både jag o Osmin är depremerade att vara tillbaka i London. Osmin började räkna pengar dagen innan vi åkte hem för att se hur fort vi kan flytta till Sverige o bara behöva köpa en enkel biljett. Planen är att spara pengar, så mycket som möjligt så vi kan flytta så fort som möjligt. Känndes inte som att det gick fullt så bra är det var tomt i kylskåp o skafferi o vi tog taxi hem från affären med massvis med mat. Innan hade vi oxå varit på marknaden o handlat hem frukt o grönsaker för £15. Allt behövs ju, annars, utan mat lär vi aldrig komma till Sverige levande.

Första morgonen hemma här tittade jag ut genom fönstet, som jag gjorde varje dag hemma hos mamma o fick då alltid se blå himmel med sol, mindre snö o bergstoppar. Här såg jag en grå himmel o rakt in i grannes vardagsrum. Woho... Inte undra på att man är sur här.

Flygresan hem gick bara bra. Vi såg på Accidental Husband på Osmins Ipod. Hungriga var vi o allt var såklart kalasdyrt. Lite chips hade vi råd med. Stuart hämtade oss som lovad på flygplatsen o sen fick vi lite kvällsmat hemma hos dom. Vi kom hem vid ett engelsk tid. Jag somande på en gång, Osmin var vaken till närmare fyra.
   Nästa gång vi ska hem ska vi åka med BA. Det kan vara möjligt att det kostar lite mer, men då får man iaf nåt att äta o dricka hur mycket man vill, samt, det viktigaste av allt, man får ta med sig massor av kilon!! Blir så less att behöva väga väskan tusen gånger för att få mindre än 15 kilo i väskan, vilket inte är mycket.
   Resan till juni har vi ju redan köpt, efter det vet vi inte när vi kommer hem till Sverige igen.

Jag ska ta o skriva lite om vistelsen hemma, lite bilder blir det nog oxå.

Love, Angela.

Vi ses i Sverige!

image281

Väskorna är packade, efter mycket om o men. Det ser så otroligt lite ut, men kilona man får ha med sig är ännu mindre. Vi har lite saker som vi ska lämna i Sverige, men det känns som det saker vi vill ta tillbaka kommer väga mer. Jobbigt!

Osmin var nyss ner till Stuart o lämnade checken för hyran, som jag bad att vi skulle få betala i förskott. Då erbjöd han sig att hämta upp oss från flygplatsen oxå. Han har ju ingen anledning till att varken skjuta eller hämta oss. Vi landar efter tio på kvällen när vi kommer tillbaka, så det kommer ju bli sent innan han kommer hem. Det hjälper oss, men varför vill han hjälpa till? Klagar inte, bara undrar.

Vi ska ta o beställa en pizza snart o sen ska vi till Mikey o se på den jätteviktiga matchen mellan Liverpool o Arsenal. Jason kommer säkert oxå vara där, o sen nån "ny" kompis som jag inte träffat förr. Dom har varit kompisar i evigheter, så äntligen ska dom alla träffas. Vi kommer nog hem vi elva o då blir det hopp in i duschen o ner i sängen.

Imorgon blir det en tidigt morgon. Stuart kommer strax efter sju o vårt plan lyfter halv tolv, halv ett svensktid. Vi ska såklart äta frukost på Weterspoon, som vi har tagit reda på finns där. Vi landar i Västerås vid tre o då kommer pappa vara där o vänta på oss. Jag hoppas det inte kommer vara nåt snöoväder när han ska ut på vägarna o köra.

See you in Sweden!

Love, Angela and Osmin.

Jambo.

Maten i Sverige är bäst. Mammas husmanskost är dundergodast. Osmin håller med om att svensk mat är himla god, som korv o pizzor, Jambos mackor ska vi inte ens prata om. Däremot verkar han har lite svårt för husmanskost. Som stuvade mackaroner, det var nog lite väl konstigt. Haha!
image280

Han har iaf planerat frukost på Jambo o pizza på Amandas. Flera korv med bröd lär det bli så fort han ser en mack eller korvstånd. Jag däremot längtar efter mammas mat. Tacos ska jag verkligen försöka äta oxå, det var nog mer än ett år sen jag åt det.

NU ska jag försöka packa min väska.

Love, Angela.

Packning.

Osmin tog som sagt fram alla kläder som han ska ha med sig. Dom har jag vikt så fint jag bara kan. Det ser verkligen lite ut, men oftast innan man har stängt resväskan är den överfull. I Osmins handbagage ska jag packa ner lite av kläderna, utifall dom tappar bort resväskan. 
image279

Min egen packning har jag inte ens börjat med. Har inte tagit fram nånting. Jo, nya tandborstar. Haha! Jag måste vila ryggen efter all städning. Ser oxå på en himla intressant program om Titanic. Dom säger att det inte var Titanic som sjönk, utan dom gjorde ett försäkringsfusk genom att byta Titanics syster Olympic mot varann, för Olympic gick inte att försäkra efter en olycka. Svårt att förklara, men himla intressant. Frågan är om det är sant eller inte.

Jag antar att jag ska ta o ta fram lite kläder nu.

Love, Angela.

Färdigstädat.

  
image278

Efter att Osmin gått på jobbet började jag städa igen. Diskade först o sen skurade jag spisen o alla dess prylar med riktigt skrubbmedel. Skinande ren. Sen tog jag fram damsugaren o damsög trappan ner till ytterdörren o sen i vardagsrummet o köket. Uppe var sovrummet fullt av kläder o väskor som jag tagit fram innan Osmin gick. Han tog fram allt han ville ha med sig, så jag kan packa. Jag fick ta o plocka ihop det o sen tog jag tag i badrummet. Blä! Rent blev det till slut iaf. Slängde in en tvätt oxå. Damsög uppe o ställde undan allt jox som vi brukar ha i resväskorna. Torka golven vill jag bara inte.
Så;
-badrum (absolut tråkigaste)
-kök (spisen)
-byta sängkläder (tisdag morgon)
-damsugning
-torka golv (vill inte)
-PACKA! (jobbar på det)

Love, Angela.

Veckan hemma.

Lite har vi faktiskt planerat för vår lilla visit hemma.

Onsdagen: Vi flyger hem o pappa hämtar oss. Faktikst skönt o få lite pappa-tid, när vi ska bo hos mamma.
Torsdagen: Klippning kl 10 hos Sandra. Osmin läre nog stanna hemma o sova.
Fredagen: Ska fråga mamma om hon ska på Dollar med mormor för så ska vi med. På kvällen ska jag träffa alla mina gotjejer!
Lördagen: På kvällen bär det hem till Sandra. Pelle, Jenny o Patrik, som väntar på sin boll, o vi ska dricka lite gott o ha det bra.
Söndagen: Vara bakis?
Måndag/Tisdag: Vill ta med mamma, Bengt o mormor till Texas nån av dagarna.
Onsdagen: En liten middag på Bockarna med flickorna förhoppningsvis.
Torsdagen:
Inget planerat.
Fredagen: Åker till London igen.

Jag o min pappa. Han är tjusig, min pappa.
Jag o Sandra.
Lite av mitt fredagssällskap.
Texas sällskapet. Osmin ser ut att ha det bra i mitten. :O)

Sen har vi ju alla gravida damer som ska kramas o petas på. Jag tror nog att Osmin saknar Kenneth lite oxå. =o)

Love, Angela.

Två!

image273
*Glada Hudik*
Nu är det två dagar kvar tills vi kommer till Sverige! Det är bara idag, som jag ska försöka städa o packa lite på o sen är det imorgon när vi ska iväg o dona lite. Så vi ses snart!

Jag har pratat med Bengt idag, han ringde o skvallra om vädret. Sen ringde jag till mormor. Hon hade sina vänninor där o fotvårds damen, så dom skulle få sina fötter fina. Jag ska nog ta o slipa mina fötter jag oxå idag, kanske tillomed kleta på lite barbierosa nagellack.

Love, Angela.

Mer te.

image272
Min kopp med te som var så stor, slukade jag på en gång. Jag måste gå o göra en till. Värmen är på väg iaf, men händerna är lite kalla o teet är ju så gott.

Love, Angela.

Sad.

Herregud vad tråkig man låter när man önskar att man hade en steam cleaner när alla andra drömmer om nya skor o sommarklänningar. Kanske för att jag inte har några pengar att spendera på skor o allra helst, för att skor är jättetråkigt att shoppa! Nä, en steamclenaner tror jag skulle göra susen! Allra helst när man inte känner för att städa alls, skönt att kunna göra det lite enklare för sig.
image271
Love, Angela.

Städat lite.

image270

Idag efter att Osmin gått på jobbet diskade jag efter maten, donade o hade mig i köket. Sen tog jag o dammade fönstrena, det kommer in bygg o trafikdamm, så dom blev fina. Sen dammade jag vardagsrummet, rensade bort gamal kartonger o annat skrot Osmin samlat på sig. "Möblerade" om mina ljus så nu ser det fint ut. Torkade oxå lite köksluckor o dörrar. Tvättade en sista tvätt. Efter det gick resan upp till sovrummet, där jag dammade fönstrena o byråer. Tog fram resväskorna o tog ut allt skort ur dom o stoppade det i olika väskor o lådor. Resväskorna är ju nästa det enda stället vi har att förvara nåt på.
   Så vad jag har kvar nu är bara:
-badrum (absolut tråkigaste)
-kök (spisen)
-byta sängkläder
-damsugning
-torka golv
-PACKA!

Vad som vore toppen att ha när man städar måste ju vara en "steam cleaner". Jag har kanske sett på för många shoppingkanaler, men det ser så enkelt ut, när allt fett o annat bara kan torkas bort efter att steam cleanern varit där. *drömmer mig bort*

Love, Angela.

En stor kopp te.

Nu har jag satt igång värmen igen. I väntan på att den ska jaga iväg kylan har jag fixat mig en stor kopp Hudik-te. Till det fick det bli goda mackor, brödet är inte bakat idag, men det är så mjukt o gott. Mmm!

De sa på radion idag att i natt skulle det bli minusgrader, så vi får se om det blir mer snö imorgon. Brr!

Love, Angela.

Tvn.

Jag städade lite nyss o jag tror jag pajade vår freeview, digitalboxen. Inget som märktes då jag hade tvn igång, men nu vill den bara inte funka. Jag undrar vad jag ska hitta på ist. Alldeles ensam hemma är jag oxå.

Love, Angela.


Update: Sladden från boxen till tvn hade ramlat ut. Där tittade ju inte jag.

Glass.

                                             image269

Jag känner för att äta glass. Vaniljglass med hemmagjord chokladsås. Känns som det skulle sitta susen. Det är tyvärr lite kallt här inne nu, sen jag stängde av värmen för nåra timmar sen, så jag tror glassen får vänta en stund.

Love, Angela.

Ipod.

image263
Vi ska roa oss med filmer på vår resa som Osmin lagt in på sin ipod. Han har lagt in Wedding Daze, Accidental Husband, Wild Hogs, Pursuit of Happyness o Mr Woodcock.


   
Jag ska se Pursuit of Happyness först, den verkar nåt så enormt bra!


Alla bilder kommer ifrån google.se

Love, Angela.

Stressen kommer snart.

Jag har ju hur många dagar kvar som helst innan vi ska åka. Det är bara det att på tisdagen är vi upptagna ändå med det sista o åka till Mikey o så. Det betyder att jag inte har såå himla många dagar kvar på mig att dona med allt som jag vill ha gjort innan jag åker. Jag bör alltså känna mig lite stressad, men icke sa Nicke.

*gammel vovven Nicke*

Jag har tydligen fått ärva av min far att det ska vara rent o fint hemma innan man åker bort. Bara därför så vill jag städa i alla lådor, hörn o gömmen. Kök o badrum ska städas, skuras o bli skinande rent. Osmin ska städa bland sina viktiga papper, för nu ligger dom överallt. Jag har redan städat i "garderoben" o tävtten hänger på tork. Sen ska det såklart dammas, damsugas o torkas golv. Byta sängkläder ska hinnas med så det känns bra att komma hem till sin egna säng sen.

Packa ska jag oxå hinna med. Osmin jobbar två nätter till o sen är han ledig på tisdagen när han kommer hem på morgonen. Då ska han åka o klippa sig, senare ska vi en snabb sväng till svärföräldrarna o vattna blommor o efter det till Mikey för att det är ytterligare en superduper viktig match mellan Liverpool o Arsenal.
   Väskorna får bara ha 15 kg plus 10 kg i hand bagage, men handbagaget måste vara vissa måt vilket då kan vara svårt att få ner mycket i. Jag som brukar få ha 23 kg med BA plus hur mycket som helst i handbagage. Det kommer verkligen bli spännande o se vad man egentligen får plats med. Behöver ju inte ha allt för mycket med, vi har ju tvättmaskin hos mamma utifall. Det gäller att packa det man faktiskt kommer att använda.  
   Ner i väskorna ska oxå Sandras mobil samt kontakter, Patriks rugby boll, mammas rosa önskan samt en liten present till Kattis bäbis. Hemma måste jag komma ihåg att köpa Tilde en födelsedags present. På vägen hem skulle vi ju vilja få med lite gott oxå.

Love, Angela.

Strips.

Idag ska det bli strips hemma. Hemmagjorda. Måste erkänna att lite jobbigt är det med allt fett o os överallt. Frågan är väl om jag ska göra ungspotatis ist. Fast det är såå tråkigt utan bea sås! Det får nog bli strips ändå. Jag ska göra dom färdiga för fritering snart. Omsin sa att jag skulle lämna skalet på, för det blev godare då. Sen måste jag låta dom ligga en stund o försöka få ur vattnet så det inte sprätter så mycket. Sen blir det ju goda vitlöks kotletter till det. Mums!

Love, Angela.

Snö i London.

Imorse när Osmin kom hem väckte han mig med: Det snöar! Allt jag kunde säga var: Fuck off! Det var ju vår i förrgår. Snön öste ner, stora lapphandskar, det var vitt överallt på tak o bilar. På vägarna hade det inte fasnat. Bara för att det är kallt o snö ut så fick vi kallt inne igen. Värmen är på så det känns lite normalt iaf. Sen måste jag försöka få alla kläder torra innan vi åker.

image259



Love, Angela

Sambo.

image257 
+
 image258
=
image256
Vi har ju bott ihop i ett år samma dag som vi åker hem, den 9:de april. Jag åkte dock hit den 31:a mars. Tänk att jag har varit borta så länge. Känns nästan lite längre ändå, även fast det känns som det gått himla fort. Svårt att bestämma mig hur det känns. *flickfnitter*

Love, Angela.

Mat sista dagarna.

Jag gjorde en lista över vad för mat vi skulle äta den här veckan innan vi ska åka hem. Tittade i frys o skafferi. Det fick för en gång skull bli mat som vi redan hade hemma. Lite extra fick vi ju handla till, grönsaker o så. Igår la jag in två kotletter i vitlök, soya, peppar o annat gott som vi ska äta imorgon med hemma-gjorda strips. Fett o gott. Hihi! På måndag ska det bli kiev o potatismos. Tisdagen läre bli lat o stressig, så det ska bli fryst pizza med färska champinjoner på. Efter det är det riktigt tomt i vårt matföråd. Ibland är det viktigt med lite planering så massa mat inte måste slängas bort.

Love, Angela.

Tre.

image255
*mamma o vovve sover sött i stugan*

Nu är det bara tre dagar kvar till på onsdag. Stuart, affärsägaren, erbjöd sig idag att skjutsa oss till flygplatsen. Bara så där. Han ville inte ha pengar, han skulle inte ens leverara nånting. Väldigt snällt!

Love, Angela.

Fixa naglarna.

image254

Jag ska ta o dona lite med mina naglar så dom får växa o bli starka o fina. Ska ta o titta på Thundercats under tiden tror jag. Jag måste ju lämna tillbaka den till Mikey snart.

Love, Angela.

Pappa.

Jag ringde nyss till pappa på jobbet. Blir lika nervös o nästan skakis, när jag pratar med honom. Vet inte riktigt vad jag har o säga, men det går alltid lika bra ändå. Alltid blir nånting sagt.

Han har iaf tagit ledigt från jobbet o ska hämta upp oss från Västerås flygplats på onsdag! Han sa att han skulle ta med lite frukt, cocacola o korv med bröd! Woho! *hoppar o studsar* Så vi ska stanna efter vägen o fika, mysigt! Pappa har alltid med sig fika, även om man bara ska till Sundsvall. Jättemysigt. Jag kan inte tänka mig att nån annan skulle ens tänka tanken.

Jag bad pappa hämta oss för att slippa alla bussar,  tåg o all väntan. Behöver jag nämna att det blir billigare för oss? Bara för att det är pappa, så blir jag så osäker på om jag ska betala bensin. Kan inte tänka mig att han skulle ta emot det, men ska vi erbjuda det ändå? Jag hör min syster i huvudet att det ska vi. Min mamma säger annat.

Love, Angela.

Kramkalas!

image258
Om sex dagar så lyfter vi från England igen, för att se finare vyer!
Många kramar läre det bli!

Love, Angela.

Liverpool.

image257

Igår tyckte jag att jag var ute i god tid. Klockan var bara halv sex o jag skulle hinna duscha, laga mat o äta. Skulle tillomed hinna diska o städa undan innan Osmin skulle komma hem. När jag kom ner för att börja med maten var klockan halv sju. Japp, klockan på min dator, som jag ställt om två gånger redan gick fel, så jag hade bara en halv timme på mig.
   Jag lagade maten, vilket gick fort. Hopp in i duschen o när jag kom ut hörde jag att Osmin öppnade grinden. Jag hann dra på mig kläderna, men nån mat i magen blev det då inte. Fort iväg till puben som var mer eller mindre fullsatt o kokhet, gick nästan inte att andas där inne.
   Vi köpte en varsin kall öl o sen började matchen. Osmin o jag var nästan dom enda som hejade på Liverpool. Det var kanske två till. Osmin skrek o hade sig för hela London, så jag tror nog att spelarna var stolta ändå! Haha!Innan nästa halvlek var puben smockad! Nån måste ha lämnat dörren öppen vid det laget oxå för det var lite svalare. En till kall öl fick det bli. Resultatet blev 1-1 mellan Liverpool o Arsenal o lilla jag blev snurrig o glad av att inte ha ätit o druckit två öl. :Op
   Hemma igen så pratade Osmin med Mikey i telefon, ojojoj, vilket surr! Jag var glad att få mat i mig, även om klockan började närma sig tio. Efter det kom John Blund o vi sov så sött.

Love, Angela

Dagen.

Idag är Osmin på jobbet igen. Han kunde inte sova så bra inatt, kanske en o en halv timme. Grannarna tyckte även inatt vid ett tiden att det var lämpligt att spela musik, högt som sa*an. Lagom förbannad man blir. Jag ska ju inte upp, så jag stör mig inte så mycket på det o jag har rätt lätt att stänga ut oljud, men Osmin blir storm tokig. Han lever nog mer för principerna att man inte ska spela högt, absolut inte på en veckodag, mitt i natten, vilket ju är sant.
image254

Annars idag så har jag tvättat. Hade tänkt damsuga, men det lockade inte så mycket, så kanske imorgon. Jag provade att ringa pappa på jobbet, men han var på kurs, så jag får prova imorgon igen. Jag gick o fick Sandras mobil upplåst på marknaden. £10 fick det bli då han kunde låsa upp den överhuvudtaget. Köpte bananer o potatis, så det räcker i veckan. Lyxade till det med tre ansiktsmasker oxå, två i lera o en sån rolig som man "drar" bort. Köpte även ett, förhoppningsvis, bra nagellack för trasiga naglar, Sally Hansen "Maximum Growth".


Ska nog laga mat strax o äta alldeles ensam innan Osmin kommer hem. Han får oxa äta ensam, innan vi ska iväg till puben o se nån superduper viktigt match mellan Liverpool o Arsenal. Jag äter så segt ibland så jag vill inte bli stressad o sen så hinner jag nog diska o städa undan innan vi ska iväg oxå.

Love, Angela.

Helgen som var.

Jag har helt glömt bort att vi har haft helg.(klicka) Det blev en lat helg, med mycket spring.

Vi låg o såg på film o sen låg o vi o pratade tills sent på söndagnatten, så när Osmins föräldrar ringde klockan 11 på måndags morgon blev jag arg! Grannarna tyckte oxå att spela musik högt som f*n på söndagsnatten var himla lämpligt. 

På måndagen åkte vi iaf mot PcWorld för att hitta en ny sladd till Osmins gamla dator som Mikey ska köpa, men £50 är inte ett bra pris! Hungriga var vi eftersom vi inte hade nåt ätbart hemma, då vi skulle handla senare, så en snabbis till Weterspoon blev det såklart. Vi använder oss av våra kuponger o sparar några kronor varje gång. *snål som sa*an* Efter det gick vi till Sainsburys för att handla mat, eftersom det låg närmast där vi var. Sainsburys är en dyr mataffär. Me not like! Tescos ska det vara. Vi handlade iaf bara det som vi måste ha för den här veckan. Bara därför blev det superbilligt o väldigt några kassar. Om jag minns rätt så hände det inte så mycket mer den dagen. 

Tisdagen åkte vi massa buss. Vi hoppade på o klev av i BG för att fixa Sandras mobil. Killen sa att han kunde låsa upp den när vi frågade förra gången. £5 skulle det gå på. Vi gick dit iaf, men han kunde då inte låsa upp den. Bara J600, inte J700 som vi hade. Hade det inte varit bättre om folk lyssnade på vad man sa?! *arg* Hoppade på bussen igen för att stanna utanför en datoraffär, så vi fick hoppa av fort, för att se om dom hade en sladd till Osmins dator för ett bra pris. Dom hade begagnade för £25, men Osmin hade inte sladen med sig, så han visste inte vad det var för volt han behövde. Så jag läre nog få gå din nåndag o fixa det innan vi åker. Hoppade på bussen igen för att hoppa av på Liverpool St för att kolla vart man klev på bussen till Stansted o vart man köpte biljetterna. Det var enkelt, så vi hoppade på bussen igen för att nästan åka till WestEnd (stan). Osmin kom på att en vanlig laddare till hans Ipod skulle vara guldvärt. Då slipper man ju datorn med överallt för att kunna roa sig med film o dyligt när man är ute o reser. När den var köpt, så hoppade vi på en bussen igen för att åka till Primark. Varje gång vi behövde en ny buss efter varje ärende så kom den alltid en så vi hann egentligen vara över vägen o på bussen. Såå lämpligt!
   Osmin hittade en vår jacka på primark, men lämnade tillbaka ett par jeans o ett par trekvarts byxor. Jag hittade ingenting på hela sabla Oxford St. Inte en sko eller en tröja. Det finns bara fina skor, med klack. Jag vill kunna stå stadigt på jorden. Sen alla vårjackor är antingen trekvartsarm eller superduperkort. Vad är det för fel på en helt vanlig längd?? Sabla mode!
   Efter en jordgubbsmilkshake åkte vi mot Osmins föräldrar för att vattna blommor o kolla posten. Sen äntligen fick vi åka hem o lata oss.

Nån bio blev det inte. Osmins kompis på jobbet kunde fixa den ändå, så jag får se den iaf.

Love, Angela.


Bäbisdax.

39 dagar kvar för min systers bäbis. Jag blir nervös varje gång jag ser nedräkningen här till höger. Pirrig i magen o helt skakis!

image253
Det var ett tagen sen det kom en ny bäbis in i famljen.
Tuva är minstingen ännu o hon är fyra år. Stora syster Tilde är redo för skolan i år då hon fyller sju!

Jesus vad tiden går fort!

Love, Angela.

Dax för en tid hos frisören?

image252
Åssi ser lite långhårig ut tycker jag. Han kanske hinner bli fin tills lillmatte kommer hem. Själv har bokat tid hos frisören, vilket verkligen var på tiden. Sandra fick äran även denna gång att klippa mig. Jag klippte mig senast när jag var hemma i juli förra året. Nästa torsdags morgon ska jag äntligen få klippa mig. Mitt hår är så himla tungt nu, så jag har huvudvärk nästan hela tiden. Galet!

Love, Angela.

En liten vecka kvar nu!

image251
Nu är den en pytte liten vecka kvar tills vi får gosa med den här godingen!
Vilken charmör!

Love, Angela.

Nu funkar bloggen igen.

Blogg.se haller pa o donar, sa ingen har kunnat kommit in pa sina bloggar eller kunnat kommenterat. Nu funkar det igen, men fragan ar val hur lange..

Jag sitter med Osmins dator for han haller pa o laddar ner musik, sa det blir inga a, a, o med prickar idag.

Jag skriver mer imorgon!

Love, Angela.

RSS 2.0