Mat förvirrad.

Imorse bestämde jag mig för att jag skulle laga mos o korv till middag, tänkte tom att jag kunde koka ihop lite senapsås bara för att det är så förbaskat gott. Till det skulle vi sparris, innan dom blir allt för gamla.

Nån timme senare hade jag helt förträngt mitt förslag o tog fram kycklig på tining. Jag tänkte koka ihop en curry o naan bröd till det. 

Nu när Osmin ringde frågade han om vi skulle äta kinamat, han skulle ta med sig när han går förbi Kam Hon senare. Jag tyckte det var lite onödigt, men det är det han är sugen på, så då får man väl lida o äta. Haha! Jag sa att jag vill ha S22 med en liten ris. S22 är kyckling med cashewnuts i Pekingsås, gudomligt god!

Det är inte alla dagar man går från svensk husmanskost till indisk curry till kinesisk take away.
Smaklig måltid!

Love, Angela.

Ingen resa.

Det blev som jag trodde. Ingen utomlands resa. Inget är väl egentligen riktigt bestämt, men aldrig att vi kommer iväg.
   Vi prata lite med Mike i söndags om vad han ville få ut av sin semster o han var som mig. Ligga på stranden o inte göra ett endaste litet dugg. Det är vad Osmin skulle behöva, bara vila, han som jobbar jämt, men han kan inte sitta still så. 
  
Mike kom oxå med förslaget att vi kunde åka på en cruise mellan de grekisa öarna. Det lät ju himla härligt. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men jag gillar idén. Osmin o jag tittade lite på internet på det företag Mike pratat om, men de datum båtarna åkte var Osmin inte ledig. En annan gång förhoppningsvis!

image143
Osmin är ju ändå ledig, så nåt ska vi väl hitta på. Om jag inte jobbar så klart. Kanske ett par dagar i Liverpool skulle ju vara jättekul. Lite rensning bland allt skrot o sen fråga Stuart om vi kan ställa våra gejer i källaren. Det bör ju inte vara nåt problem då han inte har nåt där. Fast man vet faktiskt inte med honom. Sen har Osmin utlovat en liten resa till IKEA! WOHO!! Flickan bör ju få nåt för att måsta stanna hemma, eller hur?!

Osmin tog även ledigt kring allahjärtansdag, men har nu bokat in att jobba extra nåndag. Jag har inte riktigt koll på när han är ledig där, men han vet nog iaf. :O) Jag undrar om det var bland de dagarna han lovade en resa till IKEA.. Han pratar i så många dagar ibland så jag hänger inte med. Jag hörde IKEA iaf, så jag väntar.

Love, Angela.

Mammas kalas!

Mamma hade kalas i fredags. Se alla stora paket i guldigt papper!

image135
Glad som ett barn var hon!


Dukningen, sällskapet o tårtan.


Mammas presenter: Strykjärn av mig, Kattis o mormor.
Morgonrock av Bengt o lilla damsugaren av mormor o Bengt.

Love, Angela.

Onödigt.

Vädret var lungt när jag gick ut, men nu blåser det stormvindar igen.

Det är Friends på tvn nu. Varje dag kl fem är det två avsnitt. Det är bra att ha nåt i väntan på Osmin. Fast vid det här laget har man väl sett alla avsnitt tusen gånger om.



Jag har lite annat o skriva om, men jag kan ju inte göra det i det här inlägget. Alla ämnen måste ha en egen rubrik, eller hur?

Love, Angela.

Nya mobiler, igen.

Osmin paja sin mobil för ett tag sen. Tangenterna funkar inte helt o den går inte att stänga av.image130
Så han fick ta o köpa en ny. Det blev en LG Chocolate.

Den hade tydligen inte tillräckligt med minne, så han var inte nöjd. Han gav den till mig, så nu har jag en ny telefon. Jag använder aldrig min mobil, bara till att ringa en signal till Osmin då o då.

Den vackra röda som Osmin köpte till mig i somras används nu till mitt svenska simkort. Min gamla Nokia som jag haft sen jag fyllde 18 är nu mer död. 

Osmin har införskaffat sin en ny mobil, som har tillräckligt med minne o allt annat skrot som får plats. Jag hoppas han är nöjd nu, för den där mobilen är inget för mig. Hihi!

Love, Angela.

Senaste dagarna.

Osmin kom hem på söndag morgon efter nattjobb. Vi väntade då på att tiden skulle gå o Osmin upptäckte att vi inte hade nån ström. Han fick ta o ringa Sturat så han fick kolla vad det var. Affären hade heller ingen ström, heller inte andra hus längs gatan. Vid tio åkte vi till BG för att träffa Mike. Vi gick o åt frukost, jag tog en engelsk frukost, alltid lika gott. Sen gick vi o irra runt i Brick Lane. Efter några timmar gick vi tillbaka till BG o åt på Nuddle King o sen gick Mike hem o vi gick på Tesco för att vecko handla. Jag vet att vecko handla inte är så smart på en söndag, då allt är slut, men vi behövde inte mycket, för vi handlade jättemycket förra veckan.

På måndagen ville Osmin gå till marknan för att låsa upp sin nya telefon. Den var till för Vodafone o han har O2, så det var lätt fixat. Efter det hoppade vi på bussen på väg till Liz o George, men vi hade tid så jag fick med mig Osmin in på Lidl. De skulle ha orientalisk vecka, men de hade bara några burkar med kryddor o nån sås. Jag hittade iaf min efterlängtade Sambal Oelek, en jätteburk för några kronor. Vet inte ritkigt hur jag ska kunna använda upp allt. Hemma hos Liz fick vi curry med ris o papadums, mmm! Efterrätt blev vanligglass o våfflor, såna man värmer på, inte gör själv. Jag tror inte det finns våffeljärn här.

På tisdagen var marknaden öppen så vi tänkte ta en sväng förbi där o sen gå till parken eftersom det var så fint väder. När vi kom till slutet av marknan var det gråa moln så vi gick hem ist. Några timmar senare gick vi ut igen för att gå på Weterspoon för det var GrillNight. Det betyder att man får välja en köttbit med tillbehör o dricka för ett visst pris. Det blev en stek, stips, sallad o den goda salladsdressingen. Tyvärr har dom slutat med bea sås, tragiskt. Det var väl bara jag som åt den.

Onsdag o det var dax för Osmin att gå på jobbet igen. Jag fick ta o städa, byta sängklader o tvätta två maskiner tvätt. Så mycket skoj, men det blev ju fint iaf.
   Idag har det regnat o blåsigt så jag trodde fönstrena skulle blåsa in. Jag ska försöka våga mig ut o köpa lite mjölk snart, men jag kan tänka mig att det kommer börja regna igen så fort jag tittar ut. Innan jag går ut ska jag nog hitta nåt att äta o komma på vad det ska lagas för middag.

Love, Angela.


Bäbisen växer!

Min systers mage växer. Bäbisen ligger på den övre kurvan, vad det nu innebär för allt. Allt är bara bra. Bengt är flitig på att ta kort så jag o Osmin hänger med på vad som händer där hemma.

image128















image129
Kattis från december o januari.

Jag kom på igår att jag kommer säkert inte kunna vara med på dopet. Stackars moster! :'O( Stackars bäbis!

Love, Angela.

Klockan är tre snart.

Snart är det dax att väcka mig snarkande bäbis. Han är så söt så. Helst vill jag lägga ut en bild på honom när han sover, men jag tycker det är lite fräckt, så jag låter bli.

När han vaknar är det dax för mig att laga mat o jag ska nog hacka upp lite frukt till Osmin, så han får lite godheter i sig ikväll. Mat idag blir indiskt, Chicken Korma, som jag häver i på burk. =OD Ris till det, inga naan bröd idag som jag brukar häva på vitlökssmör på utan idag blir det papadums. Jag skulle säga att de är stora varma chips. Dom är platta, nästan som pasta liknande, som man friterar o dom bubblar upp. Smaklösa, men det ska vara. Dom finns ju i smak oxå, men jag ska nog doppa mina i lite salsa.


Kyckling Korma

image125
Papadums.

Naan.


Love, Angela.

Spanien?

Mike ringde Osmin för nåndag sen o sa att han ville åka utomlands. Till Spanien ville han att vi alla tre skulle åka. Osmin har ju semester i april, så han sa att dom kan ju åka om jag fått jobb o jag följa med om jag inte fått jobb. Mike ville väl hellre åka mer till sommaren, men då ska vi förhoppninsvis hem till Kattis o bäbisen!

När jag är nånstans varmt, då vill jag vara nära vatten så jag kan svalka mig eller nära ett kallt hus, så man slipper svettas o inte gå ut ur det till vi åker hem. Osmin vet inte vad han vill, men nån strand verkar inte locka. Mike vet vi inte riktigt vad han vill, men vi ska träffas imorgon o snacka lite om det.

Jag känner inte för att hyra en bil o dö i den för att se en massa dammiga historiska prylar. Blä! Det måsta man göra i skolan, nu är vi stora nog att välja själva o då ska man så längt bort från det som möjligt. Jag tror nog att Osmin gör det än att bada. Visst märks det att han är engelsk. Haha!

Imorgon ska vi träffa Mike efter att Osmin kommer hem på morgonen. Vi ska väl äta frukost nånstans, bara irra runt i Brick Lane o sen SKA jag bara på Fika imorgon. Jag sa det till Mike igår, o han är med! Efter det ska vi handla mat o sen hem. Vi ska försöka komma på vad det är vi vill med vår semester. Osmin vill gärna föreslå att åka till Liverpool o vara där i två dagar eller så o se på en match. Det tycker jag låter skit kul!

Vi får se vad som händer. Huvudsaken är att jag får gå på Fika, så är jag nöjd. Kan aldrig tänka mig att vi kommer komma iväg på nån spanienresa..

Love, Angela.

Ring, bara du slår en signal.

Igår när jag kom hem ringde jag till mamma för jag tänkte störa i mitt i maten, men kalassällskapet skulle inte komma än. Så det var ju typiskt. Mamma antog att alla paket som låg där var till henne o hon lät som ett barn på julafton. Mormor hade ringt oxå, så jag passa på o ringa till henne så innan hon skulle till mamma.  
   Mamma lovade att knäppa bilder på allt o skicka till mig, så jag får se. Dom borde skicka dom idag nångång.
   Efter kalaset så ringde mamma igen o tacka för preseterna o att maten varit god o att dom hade haft det bra. Hon fick ett stryckjärn av mig, mormor o Kattis. Bengt hade handla massor, morgonrock o en sån eletrisk sop. Sån skulle jag vilja ha oxå, på tv-shop ser dom ju helt fantastisk ut.

Imorse när jag hade tråkigt passa jag på o ringa mormor igen. Ville bara höra om hon hade haft det trevligt igår på kalaset. Hon sa att maten var jätte god o att Kattis hade blivit stor! Jag vill ju oxå se! Sen efter en stund bröts det o jag kunde inte ringa till henne, det bara pep o sa att numret är tillfälligt urbruk. Då ringde jag hem till mamma för o se om det gick o det gjorde det, men ingen som ville prata med mig där. Ringde en gång till o Bengt svara o dom hade vilat en stund efter dom varit ute i stunga. Mamma skulle iaf ringa o kolla om det gick o ringa till mormor o om det gick säga att jag inte kan ringa.

Jag skickade ett sms till pappa oxå imorse, men han har inte hört av sig än. Han var på firmafest i går på Radjos, så han kanske ligger däckad nånstans. Haha! Knappast att han skulle det, han är nog hellre ute på en lite promenad i fina vädret. Han har inte ringt sen jag kom tillbaka o sen han gick tillbaka på jobbet. Han brukar inte vara dålig på det. Jag skrev iaf att han jättegärna får ringa mig till veckan o att jag har varit ute i ränt överallt hela veckan.

Funderar på om jag ska ringa syrran oxå, men jag vet inte om hon är ledig eller om kanske Kenneth sover efter ha jobbat natt. Så jag vågar inte än.

Love, Angela.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!!

Idag fyller min mamma år!

 Åldern har vi glömt bort för länge sen för säkerhetsskull. ;O)


image123



  
Hihi!

Jag hoppas du får ett kort i posten oxå så småning om!

Många grattis kramar från Angelica o Osmin!

Kärlekensdag.

image121


Kärlekens dag
, alla hjärtansdag, närmar sig.

Osmin ville ta in på hotell, men det vi stannade på en gång förr kostade dubbla för den 14 februari mot för förra gången vi sov där, så det blev inte. Klokt, tycker jag (annat kanske om jag fått jobbet).

Jag frågade Osmin om vi skulle skippa att byta presenter o så, fick inget riktigt svar, bara att han skämtade om att jag inte tycker om honom o inte ville ge honom massa paket. Haha, knäppis! Jag känner inte riktigt att vi ska behöva göra det. O dels för att jag har absolut ingen aning om vad jag ska hitta på. Kan man köpa choklad, rosor o en nalle till karln oxå? Jag undrar jag. Jag sa att om vi ska byta kan han köpa Sound of Music dvd åt mig. Jag tror att det inte var romantiskt nog för honom, så det blir nog nåt annat. Oh, well.

Vad ska ni göra på allahjärtansdag? Förslag på vad man kan göra eller varför inte present innehåll?

image121

Love, Angela.

Läppsalva.

Jag frågade Mia när jag var hemma om hon visste av nåt mirakel läppbalsam. Jo, minsann det gjorde hon. Vi traskade till Hälsokraft o fann dessa små guldkorn för småpengar. Runt tjugokronor o läpparna blir underbara. Tyvärr fanns inte Honung då, så jag fick gott nöja mig med Oliv, men det var inte alls nån olivsmak eller nåt, bara olivolja. Läppsyl med vatten torkar ut läpparna sa Anna till mig då jag frågade henne, men det är supersvårt att hitta en utan vatten, men den här har bara goda saker i sig.

Mamma, köp!


"Läppsalva Honung med bivax, honung, propolis och kamomillolja. Solskyddsfaktor 7. Skyddar och vårdar läpparna året om, sommar som vinter."



"Läppsalva Oliv med bivax, olivolja, propolis och kamomillolja. Solskyddsfaktor 7. Skyddar och vårdar läpparna året om, sommar som vinter."

Prova du med!

Love, Angela.


Vår helg.

Helgen började nästan radan på torsdagen innan Osmin gick för att jobba sin sista natt. Vi satt o åt middag o när vi skulle äta efterrätt så ville jag sitta brevid min Osmin o inte på min vanliga plats mittimot. Jag pussade nästan ihjäl honom, han är ju så söt! Vet inte vad som flög i mig. Sen var det dax för han att gå på jobbet o jag diskade, dammade, tvättade o damsög. Ett bad efter det o i säng.

Fredag morgon skulle vi ha åkt o handlat, men Osmin var trött så han la sig o sov ist när han kom hem. Vi åkte o handlade vi tre tiden ist på en annan större Tesco. Där fanns det så himla mycket att jag inte visste vad jag skulle handla egentligen. Bussen hem tog en evighet, mitt i ruschen, med alla som slutat jobb o skola var på bussar o i trafiken. Nästa gång blir det shopping på morgonen igen! Väl hemma kan ni väl bara gissa vad vi gjorde, tog fram kines menyn, den andra den här gången. Min favorit finns på den kina som ligger närmast oss, men som inte har hemkörning. Hur lat får man bli? Iaf, så beställde vi gott därifrån, tillomed efterrätt, friterad banan med sirap, glass hade vi hemma. Oj, så mätt man blev, men guud så gott det var.

Lördagen var vi lite seg, som vanligt. Tillomed Osmin var uppe före mig. Vi tog bussen till BG o köpte frukt o grönt först ute på marknaden där, efter som det är mycket billigare o sen in på Tesco för att köpa det dom inte hade. Bara frukt, det så himla bra ut i vår vagn. Hem med det o sen iväg till nästa buss o vi åkte till bion som började preis när vi satte oss ner. Dan in real life, hette den. Kanon bra, med kärlek o trubbel o mer kärlek. Åh, så man grät på slutet! Efter det blev det fler bussar tillbaka till BG för att äta på Nudle King, gott med största potionerna i stan o superbilligpening. Jag tog friterad kycklig in sötsursås o ris. Mmm, men jag orkade verkligen inte allt. Efter det tänkte Osmin att vi kunde ta en drink nånstan, men vart. Det finns ju bara miljoer ställen. Vi gick iaf till Brik Lane, där hittade jag ett svenskt cafe, nyöppnat. Fika hette det, åh jag tjöt av lycka! Dom ville bara ha middagsgäster, så vi kunde inte ens äta en efterrätt, men en annan gång ska det nog gå. Jag såg oxå att dom hade NorrlandsGuld där. Åhh.. Man kände sig som hemma där ett tag.
   Jag ville kolla upp Fika på google o fan londonsvenskar.se där dom sökte folk, men det var ett tag sen dom hade lagt ut den anonsen. Jag kollade runt lite till iaf på den sidan o fann att ett hotell ville ha folk så jag var snabb o slängde iväg ett CV. Dagen efter fick jag svar tillbaka om att komma på intervju dagen efter. Jesus, vad fort det gick, tänkt om det varit så redan från början. Dom har inte ringt tillbaka så jag tar det som ett nej o får fortsätta leta, men nu har jag iaf hittat ytterligare en sida att se om det finns jobb på. :O)

Söndagen skulle vi egentligen åkt till Sonia, men hon var så trött efter veckan, så hon ställde in. Tråkigt. Vi åkte iaf till Liz o George ist o hon bjöd på curry, gottgott!

Måndag morgon var Osmin på jobbet igen o jag var med Liz.
Tisdagen var min intervju o eftersom dom aldrig ringde, inte för att jag vet när dom ska/skulle ringa så måsta jag tröst äta lite så vi beställde hem pizza att svulla på. Tror inte det hjälpte nå vidare. Tittade även på en massa avsnitt på Sex and the city, dom får mig alltid att må bra, men inte den här gången. Jäkla skitjobb!

Love, Angela.

Slag i magen.

Det känns som jag har fått et slag i magen, har svårt att andas. Jag tänker bara på intervjun o varför dom inte ringer. Jag är så sur, arg o mer sur! Osmins familj fick mig att se allt det bra med att få ett jobb, som fortfarande är utom räckhåll, medan jag då bara var nervös. "Tänk på pengarna!" sa dom bara, men det kunde jag inte. Senare fick Osmin mig att kolla på IKEA igen o jag planerade sänglakan o köksö. Vad är poängen med att tänka på det bra med en arbetsintervju när du inte vet om du får jobbet än? Desto gladare man är innan desto mer besviken blir man efteråt. *tänker en hel massa svär ord*

Dom har inte ringt än, så jag tänker inte vänta o se om dom kanske ringer imorgon, för det är bara dumt. Idag var det tillåtet, men inte imorgon. Dax o söka vidare. Osmin ska hjälpa mig lite, även fast han ville spela sitt älskade tvspel ikväll.

Jag har en massa annat ska vill skriva om oxå, så jag ska nog göra det, så får vi se om mitt magont försvinner.

Love, Angela.

Väntas tider.

Jag är jättekall.

Jag sitter o väntar på att telefonen ska ringa o säga att jag ska börja jobba imorgon, eller nåt. Jag tror jag verkligen måste ta o städa lite nu. Har ju inte varit hemma o donat så mycket sen i torsdags. Så jag får ta o städa, bli varm o hoppas på jobb.

Allt gick bra, men jag tror inte jag får det, men håll tummarna ändå! Negativa jag!

Love, Angela.

Intervju idag!!

Jag ska på intervju idag kl tio. Jag är vaken redan nu, för jag ska åka vid åtta. Jag har blåst håret o väntar lite på att tiden ska gå nu.

Håll tummarna för mig!

På det här hotellet ska jag idag. Intervjun är för receptionist, tror jag iaf!
http://www.bestwestern.co.uk/Hotels/Best-Western-Mornington-Hotel-83187/Hotel-Info/Default.aspx


Love, Angela

Bör..

Jag bör städa idag. Jag håller på o tvättar nu, men sen bör jag oxå damma lite o sen damsuga. Det är ju därför jag är här.

Jag har massor av mail som jag skulle behöva svara på igen. Så typiskt att man svarar på alla så svarar alla tillbaka så är det fullt igen. Tom Ankan som brukar vara seg svarade på en gång. Kul o veta vad som händer, men jobbigt o skriva. Tänk om vi kunde träffas ist!!

Ingen som har nåt förslag till mig som jag kan göra i helgen? Vad skulle du göra om du var i London?

Love, Angela

Människor är ute på.

Mamma mailade mig o sa att Anna hade ringt igår. Hon o Magnus är  Indien i några veckor. Hon ringde från Goa o dom hade det bara bra. Dom har nog varit där en eller två gånger förr, så dom skulle åka till platser o marknader dom varit förut. Tänk vad kul! Annars så skulle Anna ligga på stranden o läsa böcker. Bara ta det lungt, hon som har jobbat som en galning nu på senaste tiden o knappt sett Magnus då han jobbat o bott i Sthlm med Annas lillebror Erik. Kan tänka mig att dom bara rår om varnadra nu o har det bra.

Jag fick även att sms av Sandra igår. Hon skrev att hon skulle komma till London den 12 mars. Jag smsa inte tillbaka för jag hade så många frågor, så jag mailade ist. Skulle ju vara jättekul om vi hinner träffas då! Som sagt, jag bara bor här så jag kan tänka mig att hon hittar nåt kanonställe att gå ut på.

Jag är så avis, jag vill oxå åka bort. Helst si så där två veckor till ett resort, med all inclusiv, så jag inte behöver lämna hotellet eller betala för nåt mer när jag väl är där. Åh! Jag retar mig själv!

Osmin har tagit massor av semster, han bokar i tid, annars kanske man får nån dag här o där o inte ihop. Så han har tolv dagar i april o tolv dagar i juni. Det var meingen att vi skulle flytta på nån av de månaderan, men Osmin tänker så mycket hela tiden, så nu ska vi flytta efter somaren. Huvudsaken jag inte behöver bo här nästa vinter.
   Så, Osmin planerar att åka utomlands ist. Juni blir en resa hem, för då har bäbisen kommit! I April skulle ju vara skönt o åka utomlands, vart vet jag inte. Vi kan inte boka än, för om jag får jobb då blir det lite krånglit. Så vi har semesterplanerna i bakhuvudet, om vi kan åka så åker vi, annars så blir Osmin hemma med sitt tvspel o får leka hemmaman.

Osmin har även tagit lite ledigt i februari. Han är då ledig nånstans mellan den 13-18 februari. Så lite allahjärtansmys ska nog klämas in. Han vill ju boka massor, som han inte vill berätta för mig, men igen är det till o vänta på jobb först innan vi vet om vi kan göra nåt.

Love, Angela.

En fråga!

Vad ska Du göra på fredag?

Jag har absolut inte den blekaste aning. Osmin är ledig fredag, lördag o söndag. En hel helg, en riktigt hel ska han vara ledig. Det känns speciellt på nåt vis. Lördagen har vi frågat om Vincent o Nicola vill vara med oss lite. Äta o umgås o så. Söndagen ska vi åka med Osmins föräldrar till Osmins stora syster o hälsa på. Det ska bli kul!

På fredagen kommer han iofs hem på morgonen efter ha jobbat sin sista natt. Då ska vi iväg o handla, medan han är vaken. Jag har gjort en låång handlingslista. Han har sagt att han inte ska sova för då blir han bara mer trött än om han är vaken. Han har sagt, "Bestäm du vad vi ska göra". Jag vet inte alls vad vi ska kunna göra.

Problemet ligger väl lite i att vi är i London o det finns för mycket att göra, så man inte har nån koll. Jag har då ingen koll alls. Jag bara bor här, eller som Osmin säger: "Jag är bara född här, så jag vet ingenting!" Puss på honom!

image117


Vi brukar vara hemma, beställa hem kinamat, kolla på film, Osmin brukar passa på att vila ögonen lite. Det är dax att göra nåt annat. Men vad? Kom med alla tänkbara förslag!

Love, Angela.

Åh, så sött!

Bara o ät chocklad gumman!!!!
Maila mig din adress så LOVAR
jag att skicka ner lite Marabou åt dig;)
PUSS!!!


Denna kommentar fick jag av Magda. Vill nästan gråta för det var så himla snällt sagt, precis vad jag vill höra!

image116
Tack Magda!
Saknar Dig!


Tråkigt.

Nä, inget spännande på tvn kl nio. Jag ska nog dra igång dvdn. Kanske ta en liten bit choklad, det är nog bra för hjärtat lika som för hyn. :O)

Ha en bra kväll!

Love, Angela.

Doktorn idag.

Jag glömde helt bort att säga att jag skulle till doktorn idag. Fast det gör väl inget, det är ju ändå idag som jag var där, så jag kan skriva om det.
   Det har regnat hela dagen o såklart blåsigt som attan.

Jag fick kliva upp tidigt, klockan kvart över sju. Osmin fick sova, han som jobbar som en galning, så jag åkte själv. Jag är en duktig flicka. ;O) Mottagningen öppnade inte förän klockan nio, men eftersom man aldrig vet när bussen kommer o hur seg trafiken är så var jag ute i god tid o fick vänta i tjugo minuter. Jag hade bokat tid hos doktorn, för jag skrev in mig i slutet av november o så sa dom att jag skulle komma tillbaka o gå på en vanlig rutinkoll. När jag kom in till honom fatta han inte varför jag var där o jag sa att jag var där på rutin. Han skickade mig till sköterskan, dit jag skulle ha bokat tid tydligen.
   Där fick jag vänta en timme. När jag kom in gick allt så snabbt. Hon fråga massa frågor im min hälsa. Sen mätte hon mig, 169cm, jag har varken växt eller krympt. Vågen visade allt för mycket, som vanligt. Blodtrycket var normalt, skönt.

Efter det tog jag bussen hem. Mitt paraply bröts åt alla håll o själva tyget är löst. Sabla vind! Jag köpte mjölk o fyra frallor till frukost, gott. Osmin var vaken oxå då, men låg nerkuren i sängen med mössa o allt.

Klockan är bara nio, så nån film kanske börjar snart, annars blir det nåt avsnitt av Sex and the City, serie ett. Det kanske blir popcorn till det, för jag vill inte ta mer av min älskade choklad.

Love, Angela.

Choklad!


                                          image114

Ni vet väl att choklad är bra för hyn? Det har jag alltid sagt. Tyvärr är det bäst när det är på hyn o inte inne i munnen, men vad vet forskare om det. Jag slår vad om att det var bara manlig forskare som kom på det, så dom har ingen aning om hur bra det faktiskt är för en kvinna.


image115

Jag är inne på min sista Schweizer nöt nu, 200 gramare såklart. Jag tog två rader nyss efter middagen. Åh, så jobbigt. Jag ville inte öppna den, men jag måste. Vi ska väl kanske åka på IKEA nångång, där finns det mer choklad, men inte billigt. Dubbla priset får man räkna med.


image113

Jag har försökt hittat nåt mer engelskt alternativ att njuta av. Nåt som är mer lätt tillgängligt. Den englska chokladen äter jag inte o sen vill jag gärna ha nötter i o inte bara mjölkchoklad. Snickers o Mars o så finns ju, men det finns ju hemma oxå. Det är inte samma sak. Det enda som duger än så länge är de dyra, men ack så underbara Ferrero Rocher.

Love, Angela.


ÅSSI!

Åssi är en riktig fryshund. Han ska ha kläder på sig hela tiden sen han klippte sig. Så mamma har fått sytt upp lite mer så han har ombyte efter han härjat i snön som han älskar.


Långhårig.

Nyklippt o ful som få!

Ny (första) snygg tröja.

Tröja o vinterjacka.

Mammas gamla tröja, som ny på Åssi.

SNYGGINGEN!
image110
Åssi älskar alla o flörtar gärna! ;O)

Love, Angela.

Nyårsafton (bättre sent än aldrig?)

Äntligen dax för mig att ta i tag i sista spännande avsnittet på min saga om jul o nyår.

Dagen började med att yrvakna människor klev trött upp ur sängen. Tom mamma hade sovit länge, resan gör en verkligen trött. Vi gick sedan ut o traskade iväg till Weterspoon för att äta frukost. Där är det billigt, jag tog engelsk frukost o mamma tog en vegitarisk engelsk frukost. Bengt ville inte vara sämre än alla andra engelsmän o tog en öl till sin frukost. Det gjorde han rätt i.

image100
Frukost med öl, strips o kaffe. Det gör man bara i England.



Efter frukosten gick vi hem igen, en liten tupplur o sen iväg igen till West End för att titta runt lite. Vi hamnade med hungriga magar på KFC, för det kom dom ihåg att det fanns sen dom var här senast. Sen gick vi över gatan till den tyska marknaden jag velat gått på sen i början av december. Det var såklart dyrt där, men titta är gratis. Det fanns skridsko åkning, för £12 o paradishjul för samma pris, så Nej Tack! Bengt, Osmin o jag åkte i en simulator iaf, för 60 kronor. Den var väl inte så förskräckligt kul, men det var iaf lite kul.

  

Efter marknan tog mamma o Bengt bussen hem o det gick så bra så, dom är ju världsvana nu när dom måste följa med ungen överallt. ;O) Osmin o jag tog en lite promenad förbi Piccadilly till China Town. Hela stan kryllade av folk. Hemma ser man inte en själ förän tio i tolv. Jag skulle väldigt gärna vilja veta vad alla skulle göra i flera timmar innan tolvslaget. Vi var inte alls hungriga efter KFC, men vi sa vi beställer nåt litet, bara för att.  Vi åt som hundar som inte sett mat på en vecka, till det drack vi ett glas vitt till. Gott var det verkligen. 

 

Vi var hemma hos mamma igen vid elva. Dom hade öppnat ett rosé vin o öl. Så vi tog lite av det i väntan på det nya året. Fyverkerierna såg vi på tvn, det var bästa platsen då man även fick se hur mycket folk som det verkligen var som stod där o väntade. Jag lånade lite bilder från google, så ni kan se hur det såg ut. Det var nästan överdrivigt pampigt med raketer. Absolut sista var totallt bländande vitt, lite tokigt tycker jag, man såg inget, för det var för vitt. 

image107

image108

1 Januari 2008
Upp tidigt. Mamma o Bengt skulle åka hem. Vi lämnade huset vid nio på morgonen. Vi tog tåget till Holborn, där man byter till Piccadilly Line som går till Heatrow. Vi hade sagt att vi lämnar dom att åka sista tåget själv. Det kan dom klara, tänkte jag, men då vi kom på perrongen kom tåget på en gång, så en snabb kram o sen var dom borta. Jesus så jobbigt det var. Det gick inte att hålla tårarna borta. Då förstog jag varför dom tyckte att det var min tur att säga HejDå. Allt gick bra iaf för dom. Dom hittade allt o åt lite på Weterspoon på flygplatsen. *stolt*
   När vi kom hem somnade vi o sov i en evighet. När vi vaknade åkte vi till Liz o sov över där.
 
Så, äntligen var jag klar.

Love, Angela.

En kort gårdagens o dagen.

Igår var en tråkig dag. Jag gjorde ingenting. Jag pratade dock massvis med Cilla o Mia. Jag sa inget om att dom skulle skaffa en egen blogg, men dom kände väl grupptycket ändå. Hihi!
   Gårdagens middag blev wok, med kyckling o en påse färdig hackade grönsöker o till det blev det ris. Jag tyckte inte det var nåt vidare. Det var kanske såsen jag blanda ner i woken. Vi äter för jämnan med kina pinnar när det är wok, men förra gången, som såå många gånger för gav jag upp för det är inte mänskligt att få upp ris med pinnar. Igår var det jag som åt som jag vore född i kina med dessa pinnar. Inget gnäll eller några problem från mitt håll. Osmin som därmot har ätit med pinnar sen han var fyra (hans pappa är halv kines), tog fram en gaffel. Jag trodde han skämtade då han sa att det gick bra för mig nu. Helt baklänges blev det, men jag var glad iaf! Till efterrätt skärde jag upp lite frukt, melon, päron o äpple.
   Efter maten spelade vi Monopol på datorn, fick med mig det när jag var hemma senast. Det var Osmin som ville ha det när han jobbar natt, men det är bara på svenska, så det gick inge bra. Man behöver inte tänka så mycket när man spelar på datorn, klicka på "kasta tärningarna" o på "klar".  Datorn tar ju automatiskt alla ens pengar vilket som. Så nu när Osmin har en liten aning om vad det betyder, så kan han nog ta med det på jobbet o spela lite.
   Dagen slutade med korv med bröd. Osmin kan inte sova om han inte får sin dagliga dos.

Dagen är inget mer intressant än andra dagar. Jag inte gjort mer än att svara på alla mina mail o kollat på massor av bloggar. Osmin har ringt några gånger, så man fått lite kontakt med yttre världen. ;o) Jag bör väl damma lite, men det är ju så pass kul så jag ringde mormor ist. Vi pratade i ungefär 45 minuter om allt o inget. Det är kul o ringa henne. Även om ingen av oss egenltigen gör nåt om dagarna så finns det alltid nåt att prata om. Väder om inte annat. :O)

image99
Älskade mormor på julafton.

Dagens middag blir rätt lik gårdagens. Vi köpte två påsar med wok grönsaker, så det är dax att använda dom. Lite annorlunda blir det med kött bitar, en godare sås o nudlar. Bara för att det gick så bra med mina pinnar igår går det väl inte alls idag, brukar vara så.

Jag ska ta tag i att skriva om nyår nu. Känns motingt.

Love, Angela.

Massor.

Jag har massvis jag vill skriva, men jag tror orken o lusten säger emot. Jag har just svarat på alla mina mail, så det är iaf klart. Jag ska försöka hittat nåt att äta, men sen ska jag nog kunna ta i tu med lite skrivande.

Just de, Mirja skaffade oxå en blogg igår. Jag har inte kunnat lagt till henne på min vänner lista än dock. Jag tror allt pratande om det får alla att måste prova, lika som med Foppatofflorna. Fast jag kan tänka mig att av bloggen blir man inte är lika beroende av, beror nog vem man frågar. Hihi! 

Cilla skrev ett inlägg om foppatofflorna, så därför vill ju jag oxå skriva om det. Jag tyckte heller inte att dom var nå fina, "guuud så fula skor!". Hur kan dessa enormt fula skor med såå skrika färger vara nåt att ha? Tänk åt andra hållet, varför ska man ha jättefina skor som man inte ens får ner lilltån i? Logiken är? Just det, sätt på dig ett par foppatofflor innan du dömmer dom!

Love, Angela.

Mr Bush.

George Bush var på besök i grundskolan i USA. Efter sitt tal undrade han om någon hade några frågor. En pojke räckte upp handen och Bush undrade vad han hette:


- "Stanley", sa pojken.
- "Vad har du för fråga, Stanley?"
- "Jag har fyra frågor:


Första, varför attackerade USA Irak utan godkännande från FN?
Andra, varför är ni president när Al Gore fick mer röster?
Tredje, vad hände egentligen med Osama Bin Laden?
Fjärde, varför är vi så bekymrade över homesexuella äktenskap när halva befolkningen i USA saknar hälsoförsäkring?"


Helt plötsligt ringer klockan för rast. George Bush säger att han forsätter efter rasten. När alla kommer tillbaka frågar Bush:


- "Var var vi nånstans?? Juste, tid för frågor. Någon som har en fråga?'"
En annan pojke räcker upp handen. Bush undrade vad han hette.

- "Steve", säger pojken.
- "Vad vill du fråga?"
- "Jag har sex frågor:


Första, varför attackerade USA Irak utan godkännande från FN?
Andra, varför är ni president när Al Gore fick mer röster?
Tredje, vad hände egentligen med Osama Bin Laden?
Fjärde, varför är vi så bekymrade över homesexuella äktenskap när halva befolkningen i USA saknar hälsoförsäkring?"
Femte, varför ringde rast klockan 20 minuter tidigare än vanligt?
Och den sista frågan, var försvann Stanley?"

Jag kan tänka mig att Osmin gillar det här skämtet. Har bara glömt bort o berätta det. Hade tänkt o maila det till honom, men sen kom jag ihåg att han inte är svensk. Typiskt.

Love, Angela.

Ny blogg!

Cilla har skaffat blogg! Den ska jag höka på minst lika mycket som jag är på Magdas o Emmas.

Love så länge, Angela


Update: Cillas blogg finner ni om ni klickar på min bild o sen på Cecilia, eller gå direkt på bloggen: www.skogscilla.blogg.se

Min plutt!

Min Osmin kom just hem. Jag trodde inte han skulle komma hem för en om en timme. Han sa till mig att han skulle slut vid fem, eller så vet det jag som bara antog det. Han är iaf hemma en timme tidigare, vilket gör mig jätteglad! *pusskalas*

Love, Angela.

Nyss.

Idag sov jag länge.. Som vanligt. Har nästan nyss ätit frukost, rostat med tomat o ruccola. Jag ska gå ut snart o gå ner på marknan. Ska köpa lite grönt o snurra runt o se o det finns nåt annat spännande.

Osmin jobbar.. Som vanligt. Han slutar tidigare idag, eftersom det är lördag. Så lite lördags mys blir det nog.
image98
Pnuss!

Love, Angela.

Svårt.

Det var svårt att sova igår. Det bara gick inte. Inte för Osmin heller. Han som skulle upp strax efter fem. Jag somnade nog efter tre tiden kan jag tro. När Osmin skulle gå var det iaf jobbigt o vakna, men efter det sov jag länge till. 
 
Jag hörde en, kan det ha varit en gås tro, som flög förbi oss igår natt. Jag orkade inte titta ut, men det lät så underligt. En gås i London. Jag trodde dom bara flög i flock o stannade vid vatten eller flög högt, men vad vet jag.

Idag blir det inte nån rolig dag. Osmin jobbar extra, han skulle ha varit ledig idag med o börja imorgon. Jag ska se om tvätten är torr, damsuga nere, diska o sen så småning om ska det lagas mat oxå. Tvätta, fila, skrubba o smörja in fötterna kanske man skulle passa på att göra. Ta bort gamalt nagelack o klippa tånaglarna måste iofs oxå göras om dom ska skrubbas o bli såå fina. Jag fick två olika fot-presentförpackningar i jul av Osmins systrar, så dom ska jag använda väl. Jag kan tänka mig att dom själva vet hur det är att gå i London o få ont i fötterna, hur sköna dina skor än är.

Det är dax för mig att göra lite nytta. Kanske ta en huvudvärkstablet först. Jag sov utan min lilla bäbiskudde o det gav mig värk. Såå petnoga är det med mig.

Love, Angela.

Val av bil.

Jag kan tänka mig att valet av bil, som jag pratade om i inlägget "begravning" är mest för att det är så få som har bil här. Om alla skulle åka buss eller annat så kommer nog alla o komma dit olika tider o störa mitt i cermonin. Det är ju nog bara för det kan jag tänka mig, inte för att man vill lyxa till det, men vad vet jag. Mike kanske passar på. Känns lite dumt att vara urlycklig över att få åka limousine som man aldrig gjort, då man ska vara super ledsen o seriös. Jaja.. Jag är glad att det inte är nån jag känner vilket som!

Kram o puss

Love, Angela. 

En snabb dagens.

Vi tänkte gå upp tidigt, men vi somna nog inte förän efter tre iaf, så vi slog av alarm både en o tre gånger. Vid elva klev jag upp iaf, diskade, tvättade o donade. Osmin fick ta o vakna han oxå då det var dax för frukost, för han fick gå o köpa mjölken.

Efter ett kom vi iväg mot West End, eller stan som jag enkelt kallar det. Letade väl inget speciellt, men en stor fruktskål ville jag gärna ha. Alla skålar o tallrikar o liknande var det alltid nåt fel på så Osmin trodde han skulle bli tokig. "Just breath" sa han. Så söt!!
   Vi kom hem med en vit tallrik iaf, inte min favorit, men Osmin verkade gilla den efter han förstått vad det letades efter. Jag är dock inte nöjd. En tillbringare som man mäter med, typ ett stort deceliter mått (jag har verkligen inget ord för det) kom oxå med hem. Likaså två nya oljor till mitt doftkrus, sånt som man eldar under en vattenskål o droppar olja i så det lukar gott. Vanilj, Osmins favorit o sommar frukt, min favorit. Välbehövda strumpor från Primark fick jag äntligen tag på innan vi gick in på en nästan tomt KFC o åt mat. 

Sen vi kom hem har Osmin suttit vid tvspelet o spelat fotboll o jag har skrivit här o sett på tv.

Kram o godnatt!

Love, Angela.

Begravning.

Den 25 januari, på min mammas födelsedag, ska vi på begravning. Det är Osmin bästa kompis, Mikes moster som har varit sjuk o gick bort för några dagar sen. Osmin har kanske träffat henne en gång, men ändå så är vi båda bjudna på begravningen. Det är Mike som sköter om hela begravnings prusseduren, med allt som ska ordnas. Jag skulle själv inte ha en aning om vart man börjar.

Jag fattade som att det var ganska många av hans vänner som skulle med, jag har lite svårt att förstå varför o vi ska åka dit i två limousiner.
   Jag har inte ens träffat Mikes mamma så jag känner att jag mest åker pga val av bil o mat efteråt, men det skulle inte förvåna mig o det är jag som kommer att gråta mest.

England ey?

R.I.P Yaya!

Love, Angela.

Gårdagen.

Osmin skulle ringa mig när han var på väg hem så jag kunde vakna o göra min iordning tills han kom hem. Helt plötsligt så sitter han på sängkanten o jag är yrvaken o vet varken upp eller ner. Jag brukar iaf hör när han öppnar sovrumsdörren, men han måste ha smygit som bara den. Han sa att han hade ringt sju gånger på mobilen o massa gånger hem. Tusen tankar i huvudet på mig! Sen skratta han bara o sa att han skämta. Karl jäkel! :O) Han visste inte om han orkade åka o handla eller inte för han var så klart trött o benet gjorde lite ont som det brukar göra. Vi kom iväg o handlade iaf o allt gick bra.
   På Asda började vi med frukost i deras restaurang. Jag tog vanlig frukost, men bytte ut hälften, så jag fick bara sånt som jag tycker om på englska frukosten av det dom hade. Sen hade vi hoppats att hitta massor av ideer till nåt nytt att äta, men icke, bara dyrare kändes det som. Rätt mycket grönt o frukt blev det ändå. Nån mat fick vi inte med oss, som vanligt. Lite fler smaker på stir-fry såser fanns så det var iaf bra.

Vi var hemma till lunch igen o då fick det bli korv med bröd. Rostad lök har vi hemma, men min älskade Johnnys senap glömde vi hos Liz o ketchupen var slut o jag hade inte köpt ny. Nån mjölk köpte jag heller inte. En liten efterrätt blev det oxå, för en gångsskull, i form av fruktsallad. Osmin var en duktig pojke o lärde sig att säga: Äpple, Melon, Mango, Kivi, Banan, Ananas, Päron, Apelsin o Vindruva. Jag fick mig ett väldigt gott skratt när han sa "epelepsi" till apelsin o "andra" till ananas.

Sen var det meningen att Osmin skulle spela sitt älskade tvspel o jag sitta här, men efter en timme kände jag att jag behövde vila o gick till Osmin o fråga om inte han oxå skulle sova. Han som inte sovit än efter ha jobbat natt. Jo, sa han o att han var så trött att han somnat med spelet o slagit bakhuvudet på kanten bakom soffan. Sen sov vi i ca fyra timmar. Jag undrar om ni kan gissa vad det blev för mat den kvällen. Take Away, kinamat! Sista gången den här månaden, sa Osmin. Jag har hört den sagan förut. Mig gör det inget, för det är väl bra för plånboken att äta hemlagat oxå ibland.

Jag fick brev av mamma med Oyster korten igår oxå. En lite slant som blev över från resan råkade visst oxå åka med.

Love, Angela.

29-30 December.

image96

29 December:
Jag o Kattis gick en sväng på stan, hon hade inte varit på rean än då hon ju jobbar jämt. Jag hittade absolut ingenting idag heller. Sen åkte vi upp till Lidl för att handla till middagen ikväll. Det skulle bli pasta med pesto o kycklingbitar o bacon blandat med det. Sallad så klart, med ruccola o sen vitlöksbröd till. Till efterrätt blev det massor av mammas godis som hon fått på julafton o glass med hemmagjord choklad sås.
   Vi var rätt många. Jag hade bjudit pappa också, men han ville inte komma för det var väl lite jobbigt det här med Lisa. Annars så var vi Erik, Anna, Magnus, Bengt, mamma, mormor, jag, Kattis o Kenneth. När maten väl kom på bordet var alla knäpp tysta, alla måste ha varit dunder hungriga.


När alla hade åkt hem gjorde jag ytterligare ett försök med packningen. Gick inge vidare, vart börjar man? Jag hämtade upp tre väskor till som mamma o Bengt skulle ha med o med mamma till lite hjälp gick det lite smidigare. Jag gav ändå upp innan jag var klar.
   
Sällskapet och maten.

30 December: Dagen för avfärd. Mamma o jag fortsatte med packningen. Min var full med kilon o mammas hade kilon kvar, men plats fanns det inte. Gud så jobbigt o packa. Kläder går ju alltid bra, men när alla julklappar o allt annat ska med blir det mycket svårare att placera rätt. Packat o klart blev det iaf. Jag åkte en sväng till mormor o lämnade kortet som syrran gjort o sa hej då. Efter det åkte jag på Ica o köpte korv med bröd till lunch.
   Tåget gick vid halv två o pappa var o väntade som lovat på stationen när Gärda skjutsade oss dit. Pappa o Lisa hade pratat lite o bestämt att det iaf ska vara vänner. Dom bor i samma trappuppgång, så det hade nog varit jobbigt annars. Tåget blev proppfullt med alla som skulle hem efter julen. Väskor överallt! Vi skulle byta tåg i Gävle o det var ett helt projekt i sig självt. Olämpliga tåg för resenärer med väskor. Det är dom nya silver tågen som ska ha trappor upp, trappor ner o det är ingen logik överhuvudtaget med stolnumren. Jäkla skit tåg! Allt gick bra annars, med tåget o flyg, inga förseningar, men ändå lite väntan.

   På Heatrow kom vi ut så himla fort att Osmin bara var halvvägs med tåget. Vi satt o väntade på honom iaf o när han kom smög han upp bakom mig o han hade med sig fem röda rosor till mig. Oj, så han smörar. *flickfnitter*

   Hemma hade han fem rosa rosor till mig också. Jag tror jag ska åka bort fler gånger. Hemma igen var det väskor överallt o Osmin hade hämtat hem kina mat redan, så det var bara o värma. Klockan var nog närmare tolv nu. Jag tror inte vi kom i säng förän vid ett eller närmare två.


 image89  
Pappa säger hej då!



Fina bilder från Heatrow o tåget hem till oss och mina rosor högst upp på sidan.

Love, Angela.


Nionde.

Herregud, det är ju den nionde januari.. Jag vet att den sjunde kom o gick, men jag är ändå förvånad över hur fort det gått. Jag åkte ju just hit med mamma o Bengt..

Jag ska skriva massor sen, o om det inte blir sen blir det iaf efter Osmin gått tillbaka på jobbet om några dagar. Jag har lite o skriva om. Orkar inte nu, jag har lite ont i huvudet o har haft ont i magen. Så jag ska lägga mig på sängen o vila lite medan Osmin spelar tvspel.

Love, Angela.

110.

Detta är mitt 110:de inlägg. Känns verekligen inte som att jag har skrivit så mycket.

Järnvägar vad det regnar ute! Det har blåst mycket oxå nu på senaste dagarna o nu hörs det verkligen att det regnar när det blåser.

Jag ska ta en snabb dusch o sen ska jag hoppa i säng. Osmin ska ringa mig imorgonbitti när han är på väg hem, så vi ska åka o handla.

Love, Angela.

Snö hemma.

Fick mail av Bengt för nån dag sen. Det började ju att snöa hemma på nyårsafton. Bara för att jag åkte därifrån. Det var iaf vitt när jag kom, en sväng med snö kom det en natt, sen kom regnet en stund o när jag åkte var allt borta. Fick ett kort på Åssi oxå, men han ska få sitt lilla egna kapitel.

Här har det regnat i minst två dagar, orkar inte ens titta ut när jag hör smattret på fönstrena. Det ska ju inte regna nu utan vara kallt o snö.

image86
Så här fint var det när mamma o Bengt kom hem.

image85
Dålig bild genom fönstret från när jag var hemma.

Love, Angela.

Tv kväll.

Jag har skrivit om de två sista dagarna, men inte lagt ut det än. Jag har mailat Bengt om lite bilder för han tog fler än mig dom dagarna. Så jag väntar på dom innan jag blir klar med allt jag vill lägga ut. Jag skriver det nog mest för mig själv, kul o kolla tilbaka nästa år eller så. Sen gör det ju inget om vänner o familj vill hålla koll.

Sitter just nu framför tvn o ser på Property Ladder, folk som renoverar hus, som det går skit för, men sen är resultatet fantsatiskt. Jag gillar mer resultatet än själva renoveringen. Jag vill ju oxå ha så fint hemma. Dom visade ett hus med massor av förvaring o jag såg det smartaste jag sett på länge. Förvarings lådor i stegen i en trappa. Det är egentligen så logiskt, varför har inte alla det?

Osmin är på jobbet o jag har diskat efter maten o tvätten är tvättad. Jag hoppas det ska vara nåt bra på tvn ikväll, men det är det knappast.
   Imorgon ska vi ju åka o handla på Asda. Kul med lite nytt. Shopping listan är lång o jag ska kolla på lite recept o göra listan längre. Har kollat på Arlas sida o där finns masor av gott!

Osmin jobbar sin sista natt o är sen ledig i tre dagar. Han säger att han ska spela tv i timmar, så då får han väl göra det då. På torsdag ska vi nog åka in till stan o se om det finns nåt spännande. Jag känner att jag verkligen behöver en stor, vid, nästan platt fruktskål. Sen blir det garanterat ChinaTown o kina mat där oxå. Mmm, gott!

Åh, nu börjar "Catch me if you can" med DiCaprio. Jag har sett den en gång, kommer inte ihåg om den var så bra eller inte, men det är ju iaf nåt att titta på.

Love, Angela.


27-28 December

27 December: En väldigt lång dag. Hade inget att göra. Jag lagade lite mat till mig o Bengt iaf. Min favorit, potatis, lunchkorv o senapsås. Jag hade ju inte hunnit äta så många gånger av mammas mat än, så jag fick ta o laga det själv. Mamma fick äta samma när hon kom hem efter jobbet.

På kvällen gick jag ut o åt med Cilla, John o Jonte. Vi ville först på Kina, men det var stängt. Så det fick bli 49:an. Jag o Cilla tog Medelhavsinspirerade räkor med kummin ris. Till efterrätt tog jag nåt franskt, det var fyra små toblerone liknande trekanter, två vita o två mörka, med fyllning. Dom var väldigt mättande. Jonte tog ostkaka, det skulle jag också gjort, för den såg underbart god ut.
   När jag var hemma igen försökte jag packa, men allt jag gjorde var att lägga ut allt på golvet i en enda röra, så det gick inte alls nå bra.

28 December: Bara få dagar kvar tills hemfärd o jag passade på att träffa mina vänner o handla det sista som skulle med hem. Jag fick låna mormors bil för Bengt skulle också in till stan. Mormor ville även att jag skulle tanka åt henne o lämna in tipset. I stan träffade jag Mia. Hon väntade på Emmas jobb. Mia o jag gick på stan o irra, jag behövde köpa ansiktskrämer o mascara. Frågade Mia om hon visste av nåt super läpp balsam o det gjorde hon. Så jag fick ta o köpa det på Hälsokost. Det var en helt underbart liten sak, billig som satan oxå, mina läppar har inte varit torra sen dess. Sen gick vi o satte oss på Amandas, vi hade precis beställ då Emma smsa o fråga om vi skulle äta. Så hon kom också o vi snacka lite skit. Jag tog en Bella, för den har så fint namn o för att den är absolut godast med kebab, svamp, bea o vitlöksolja. Mmmm!
   Efter det åkte Mia hem o jag skulle på Prix för att handla hem lite korv o grejer. Jag ringde till Niklas o fråga om han ville hänga med o han var inte sen på att vakna. När jag kom upp dit så kom han ex bara en stund efter. Gud såå pinsamt! Vad säger man då, vad säger man ens till sitt ex? Lite tokigt blev det när ingen visste vad man skulle säga. Haha! Niklas o jag gick iaf på ÖB först, där finns det ju alltid billiga gottigheter. Jag fick med mig rostadlök o curry pulver som man bara behövde blanda med cremé fresh. Uppe på Prix köpte jag tonvis med korv o lite korvbröd till det. Sen hade dom inte packat upp o´boyen, så vi stod o höka där i väntan på att dom skulle packa upp.

   När jag var hemma igen satte jag igång HeartBreak Hotell, ur bra film. Jag har sett den förr, så jag hann skratta innan dom hann ens göra nåt.

Inte alls några bilder dom här dagarna. Jag var ett proffs första veckan o sen var kortet nästan fullt, så det blev sällan att jag tog kort.

Love, Angela.


Dagen.

Idag var det en tråkigt dag. Regn o rusk. Osmin sov så fint efter han kom hem även fast dom borra o hade sig som aldrig förr över gatan.
   När han vaknade spelade han på sitt nya tvspel medan jag lagade mat. Han lämnade in en massa gamla dvd filmer o spel till gamla tvspelet på nån sån byt-affär igår. Han bytte till sig två nya spel. Först fatta han inge nå o sen älskade han det. Det kändes väldigt bra i hjärtat att se honom pyssla med nåt som han tycker om. Kan tänka mig att tjatkärringen-Angela kommer ut ifrån kärleksdimman o säger åt honom att stäga av så småning om. Hihi! Än så länge är jag nöjd.
   Spagetti o köttfärssås blev det idag, lät den koka väldigt läge. Det står i min kokbok att det ska bli godare den kokar. Den var väl ok, smakade inte så mycket som den brukar. Vet inte vad jag missade.

Jag försökte ladda ner nån bra film o även ett avsnitt av en serie ikväll efter att Osmin gått. Det gick inge bra, det vill aldrig ladda ner, jag har väl inte tålamod för det. Freaky Friday var på tvn, så jag såg på den, även om jag sett den tusen gånger innan.

Jag ska skriva om de sista dagarna oxå av min semester. Jag gör det nog imorgon medan Osmin sover. Annars har jag inga planer alls. Vi ska handla på onsdag. Vi ska åka på Asda den här gången. Tesco har lyckats fått så dåligt utbud, så vi hoppas Asda ska ha lite bättre.

Sov så gott!
Love, Angela.

26 December

26 December: AnnandagsRea! Gick med mamma på stan. Åt lunch på Radjos, inte nån höjdare direkt. Jag köpte bara ett linne på rean, som mamma fick sy om sen. Sen var det inget annat som lockade som jag kunde fått med mig i resväskan. Tråkigt. Jag handlade lite nödvändigt på Dollar iaf, för det måste man.
   Vid fyra var jag på middag hos pappa. Kött o potatis, riktig mat! Så himla gott, med gelé o allt. Jag frågade hur det var med Lisa som vanligt. Han sa att det var inte längre. Dom hade gjort slut kvällen innan. Jättetråkigt! Dem var tydligen så olika, o nu vid jul hade det väl synts väldigt då Lisa vill ha julklappar o pappa ger inga, bara till barnbarnen. Det visste hon, men ändå var hon ledsen över det. De var väl andra saker också, men det fick väl vara nog nu.

   Jag åkte hem igen vid sex för att göra i ordning mig inför kvällen med Cilla o Sandra. Jag stängde av bilen till första tändningen o hade radion på o klev ur bilen o tryckte ner automatlåset. Gick sedan in o frågade om vi hade en extra nyckel till bilen. Jag var helt borta i mina egna tankar om pappa o Lisa. Hade knappt känsel i kroppen o hjärnan snurrade i 180. Det slutade med att bärgningskåren kom förbi o öppnade upp låset precis då Jonte, Cilla o John kom för att hämta mig. Pinsamt eller? Det gick ju att skratta åt det iaf.


Vi började kvällen hemma hos Sandra. Ett glas vin för Cilla o hon var kalasglad. Det blev väldigt många minnen från gamla fester o äventyr. HerreGud så man höll på förut! Cilla o jag gick lite tidigare till Bockarna än Sandra o hennes kompis. John o Jonte var redan där o var glada som vanligt. Cilla hade fått Sex and the City- skolådan (avis är jag, kan jag lova) i julklapp av John så det fick bli Cosmopolitan för oss. Oj, så bra vi hade det! Vi dansade hur mycket som helst. Det var bara gamla godingar, schalger o grejer, då har Cilla o jag det bra på dansgolvet! Kvällen avslutades fort med taxi hem vid ett tiden.

Verkligen en kanon kväll!
     
1                                     2                                 3                               4

image77
Cilla o jag njuter i livet som Carrie.

Bild1: Förfest med Sandra o Cilla.
Bild2: Det vackra paret.
Bild3: Förlovingsringar.
Bild4: Jonte, som vackrast med handväska.


Love, Angela


25 December

25 December: Jag var nåt så enormt trött den här dagen. Jag orkade knappt hålla i telefonen, så jag fick säga till den jag pratade med att jag inte orkade o fick säga hejdå. Jag hade just vaknat, knappt hunnit öppna min dörr innan biljetten till kvällen var såld. Elin, Sandras syrra var hos oss o ville ha ett linne insytt o hennes kompis behövde en biljett så hon köpte min. Kanon, jag hade aldrig orkat.
   Mormor o grannen Maffe kom förbi. Bengt antog att Maffe inte fick fira nån jul då han inte har nån familj kvar, så Bengt bjöd in honom på lite juldags mat. Snällt!

   Nån timme senare åkte jag till Niklas o lämnade tillbaka böckerna jag lånade av honom. Jag hade inte ens läst dom. Sen åkte jag hem o såg på film med mamma. Hon hade fått den i en tidning, men den var väl inte allt för bra. Även om det var en kärleksfilm med lyckligt slut som jag alltid älskar. Jag tror nog att det var Osmin som saknades vid min sida för att den skulle ha varit kanon bra.

Love, Angela


Julafton!

24 December: JULAFTON! Jag kände mig som ett barn på julafton, men jag tror nog att syrran var värre. Har nog aldrig sett henne så glad. Hon var överlycklig över att få ha julen hemma hos henne. Det lär nog bli många jular hos henne framöver, men bäbis o allt. *mysfaktor*

Syrran o jag dukade, fixade med ljus o lade upp maten o tyckte att vi hade hur mycket tid som helst på oss. Vi sa att vi gör i ordning oss o sen hinner vi se Sällskapsresan innan alla kommer. Vi hann klart allt, men nån film blev det verkligen inte. Vi stressade inte direkt, men det var mer att göra än vad det såg ut som.

   Sällskapet bestod av min syster o hennes man. Mamma, Bengt o mormor. Jag såklart. Sen var även Kenneths familj med, stora syster Nina, maken Ola o pappa Torsten. Det var nog den bästa julen jag varit med om. Det var inget familjedrama, bara mys, mycket skämt av Ola o Bengt o många glada skratt. God mat såklart o massor av paket.


Vi började med lite glögg till Kalle Anka, sen var maten på bordet. Jag hade ju tagit med mig smällkarameller härifrån. Bara som en lite kul grej, men det gick hem. Hattarna åkte på o skämten lästes. Jag tror vi hade en nykomling på julbordet, inlagd strömming, gudars var gott. Efter maten var det frågan om vi skulle äta gröt eller öppna julklappar. Mamma o jag röstade på paketen, men det gick inge bra. Gröt fick det bli, hur man nu fick ner det efter all maten. Mandeln fick mormor, men hon var ägaren av alla paketen till vår gröt lek, så Torsten fick välja ett paket av de tre som fanns. Sen var det två paket kvar som vi alltid lottar ut med små lotter med nummer på. Alla har varsitt nummer o även denna gång var mormor den lyckliga vinnaren. Vi drog om o mamma vann. Nästa paket vann jag! Det var en jul ljuslyckta, min första.


Äntligen blev det dags för Tomten att komma. Kenneths familj hade bara köpt en julklapp var, som dom sen fick en var av. Sen var dom nöjd, men för mamma ska det vara måånga julklappar, annars är det inte jul. Så det var ju lite tråkigt att Kenneths familj inte fick lyckan att vinna nåt paket av gröten. Ola fick vara Tomte, jag tror nog att han tyckte det var kul, kanske lite många upp o ner till golvet bara.

   Efter alla klappar o mys i soffan var det dags för KlappJakten! Ytterligare ett litet trick för att ge Kenneths familj lite julklappar. Vi hade två tärningar o en halv timme på oss att håva in så många klappar som möjligt. Man måste slå ett par o då fick man ta ett paket ur högen. När högen var borta fick man ta av varandra. Vilket svettigt spel, man vill ju inte vara utan paket. Ett paket, som var störst såklart, jagades av alla, som sen syrran fick innan tiden tog slut. Jag fick tre paket, ljus, tvål o en isskrapa.


En väldigt lyckad julafton med underbart sällskap!




1.                               2.                               3.                             4.                                5.

Bild 1: Vår dukning med smällkaramell.
Bild 2: Julmys i soffan.
Bild 3: Tomte lycktan.
Bild 4: Mina vinster från KlappJakten.
Bild 5: Jag med alla mina paket.

Love, Angela

Vardagen.

Tänkte bara skriva lite kort om vad som händer nu förtiden, inte bara över jul o nyår.

Osmin började jobba dag igen den 3 januari. Då fick jag äntligen passa på att plocka undan allt som jag, mamma o Bengt hade kånkat med oss till mig. Det gick rätt bra bara man visste i vilken ende man skulle börja i. Jag började iaf med allt få upp allt, så neder våningen såg någorlunda snygg ut. Allt var ju då på en våning, vilket stök! Då var det bara o börja komma ihåg vilken hög det var som var tvätt högen o den hög som var med kläder som skulle in i lådor.
   Det såg iaf lite städat ut när Osmin kom hem. Man kunde gå på golvet, men det var abslolut inte städat så att hemmafrun skulle vara nöjd. Resväskan var fortfarande fylld med saker som jag inte visste vart det skulle höra hemma än o Osmin hade lyckats rört till i alla lådor o det går ju bara inte för sig.

Den 4 jobbade Osmin, såklart. Jag städade undan på riktigt, om man kan säga så o damsög. Tyvärr är det ju inte klart än. Måste ta bort julen o damma lite o städa efter den. Julen skulle ner i dag, 12 dagar efter jul, enligt England, annars får man otur. Vem bryr sig? Jag drog ner lite glitter idag iaf.

Igår tog jag en sväng på marknan. Det var inget nytt eller intressant på marknan. Märks inte att man varit borta. Jag handlade lite grönt iaf. Osmin kom hem tidigt eftersom det var helg o nån timme senare kom Mike förbi. Dom skulle spela på nya tv-spelet. Mike har inte internet, så dom skulle prova med det med. Vi beställde iaf lite kines mat, GOTT! Jag har verkligen längtat efter det de senaste dagarna, även om det inte alls var länge sen. De är väl bara för att det är så jädra lätt tillkomligt.
   Sen satt pojkarna i fyra timmar o ladda ner o skrev användarnamn o grejer o spelade inte ett dugg. Kul spelkväll.. Tur att det fanns whiskey, vodka, juice o cola hemma. Vin till mig såklart, som var så uttråkad utan internet o utan nån bra film på tvn. Dom fick nog igång nåt spel till slut, vet inte om det var så lyckat. Det blir nog bättre nästa gång. Mike skulle sova över o tur var väl det för Osmin kom inte i säng förän halv fyra.

Idag skulle som sagt julen ner, men det tar vi en annan dag. Det glittret jag tog ner har åkt i soporna. Planerar ju att jobba innan nästa jul så jag kan få råd med matchande glitter i mina fönster. ;O) Dagen böjade solig som en sommardag o jag hoppade i sängen som en unge o tyckte Osmin skulle vakna o njuta  han med. Jag öppnade upp gardingerna till o med, det var ett tag sen. Det var ändå bara tretton grader inne.. Senare på eftermiddagen blev det kallt igen. Grått o tråkigt. Fortfarande tretton grader, men det kändes såå mycket kallare.
   Mormor ringde idag oxå. Syrran han varit dit med en Elsa tårta, det är hon värd. Godaste tårtan som aldrig blir över. Vi snackade lite skit i en halv timme. För två år sen tyckte jag inte vi hade så mycket o säga, men en halv timme - timme kanske en gång i veckan får vi iaf ihop. Det tycker jag är bra.
   När jag ändå var i telefon träsktet passa jag på o ringa mamma o Bengt oxå o sen Liz.

Nu är Osmin på jobbet, första natten. Två kvar. Sen är han lite ledig igen. Woho! 

Några matförslag till veckan någon?

Love, Angela.

23 December

23 December: Tuvas födelsedag! Grattis på 4års dagen Tuva! (om jag kunde skulle jag ha skrivit det i rosa, lovar!) Jag vaknade dagen till ära hos Magda. Hade knappt sovit nåt, folk ringde o messade genom hela natten. Jag kom hem med Ankans far vid tio.
   Klockan fyra var det kalas. Tårta o strösselbollar (chockladbollar) som alltid. Pappa var där med Lisa o hon hade med sig sina två barnbarn som nog var åtta o tio år. Tilde o Tuva hade jättekul med dom.

Tilde blev helt till sig när hon såg mig. Hon visste inte vart hon skulle ta vägen o satte sig i mitt knä. Stor kram! Sen ville hon ju att alla andra skulle se mig oxå, även om de redan gjort de, hon var såå glad! (värt att nämnas måånga gånger).

Tuva fick ett gemensamt packet av oss alla, en AnnaBell docka, tror jag hon hette iaf. Tilde fick en redan i april då hon fyllde sex, så nu hade de en varsin.


Älsklings dockorna.

Jag hade såklart med mig kameran, tog lite kort o sen fick Tilde låna den, hon tog säkert hundra kort, några kanon bra o endel med ett ben, ett halvt huvud eller en rumpa på. Hihi! Hon var värsta bästa fotografen. O såå glad att moster var hemma från England! Hon frågade så sött om jag skulle stanna hemma den här gången. Jag trodde hon förstod, hon verkar ju förstå så mycket, men att moster inte kunde ta o stanna hemma i lilla byn är nog obegripligt. *gråter en tår* Sen frågade hon även om jag kunde komma dagen efter o fira jul med henne. Hur säger man nej till det? Jag kunde verkligen inte komma till henne nåt mer. *jobbigt att skriva det här om utan att gråta ihjäl sig* Fick ju säga, mer eller mindre saningen, att jag skulle fira hos Kattis. Tur att hon inte förstår allt ändå.


 image69 
Stolt moster Bea o en överlycklig Tilde! *stora kramar*

image70
En först väldigt blyg Tuva som sedan inte ville släppa taget. *kramkalas*

Matchande kläningar hade alla tre flickorna i familjen. Sött!
Ska försöka få dessa två bilder in på HT. Vore ju jättekul!

Efter kalaset åkte jag till mormor o hämtade alla julklappar hos henne, som Tomten lämnat. Hem o packade till morgondagen. Jag skulle sova hos Kattis, så det blev enkelt att fixa allt innan alla andra skulle komma. Jag tog även med alla mina julklappar. Mamma hade aldrig fått plats med alla hennes, mina o mormors i en bil o tre personer. Dels för att bilen inte är allt för stor o dels för att mamma inte kan låta bli att köpa så många julklappar!
   Innan jag åkte till Kattis tog jag en snabbis förbi hos Cilla. Gav henne en liten julklapp, det blir man alltid glad av! Sen bar det av mot julafton!

Love, Angela.

22 December

22 December: En fullspäckad dag. Fast det var jag nog van vid vid det här laget. Dagen började med att jag träffade pappa på stan kl 11. Jag fick en lite julklapp innan vi ens han gå ut från parkeringen. Fort ska det gå. Vi irra runt lite på stan, ute efter absolut ingenting. Vi gick på Systemet o handla lite inför mellandagarna. Jag köpte två cider o två flaskor vin. Pappa rekomenderade ett vitt så det fick det bli o gamla godingen Black Tower. Vi åkte o sa hej till Lisa, pappas.. flickvän, kallas det väl i den åldern oxå va? Hon hade en liten bäbis katt, nog den finaste jag någongsitt sett! Sen åkte vi till Pronto o åt kebabtallrik, gott som stryk!

Vid tre tiden lämnade pappa av mig vid Magda. Vi skulle bowla kl fyra o väntade på Mirja o Emma. Bowlingen gick fint. Trodde ju aldrig att Emmas ettor o streck skulle leda till vinst. Hon var en stjärna på att bowla.

  
Vinnande ställning o vackra flickor!

Efter det hann vi hem till Magda igen innan middag på Kina dit även Anna-Karin skulle komma. Maten på kina var väl inget o hurra över. Provade iaf nånting annat. Äter det väl för ofta här hemma (som igår o rester idag). Efterrätt äter jag dock aldrig här, så friterad ananas o glass var underbart gott. Sällskapet var underbart o Ankan kom till o med. Vågade inte riktigt hoppas på det eftersom hon just kommit hem från Åre.
  
Ankan o Emma.          Jag, Magda o Mia.

Sen blev det lite förfest hemma hos Emma. Även hon hade flyttat till ny lägenhet. Ett evigt rännande där hemma. På förfesten skulle det så klart plattas hår o drickas o snacka skit. Men nån vinöppnare hade Emma minsan inte införskaffat. Åk på Dollar! ;O) Efter ha provat tagit loss Emmas alla krokar på hennes gajlar för att fixa en hemmagjord vinöppnare  tog Magda modet till sig o gick ner till killarna under o frågade lite hjälplöst om hjälp. *flickfnitter i en evighet* Efter nån timme eller så fick jag även träffa Emmas pojkvän Rulle, men karln presenterade sig som Janne, så vette fan vad dom fått Rulle i från.

Festen fortsatte hela vägen in på Stadt. Dom hade bara en våning öppen, men det gick såå bra så. Kylan hade fått en att nyktra till lite med det fixade Ankan med nån F12 eller K416, nån drink var det iaf. Musiken var grym o vi dansade mer eller mindre hela kvällen. Snackade lite med Ankan oxå, vi satt i trappen, en bit från allt festande. Det var kul o få höra hur hon har det. Det är inte så ofta det händer.
   Efter Stadt var det matdax. Koktkorv o strips blev det för mig o en massa snack med allt o alla. Åh, så kul jag hade. Natten avslutades med en hämtining av Mia o övernattning med Ankan hos Magda.

Jag hade verkligen en toppen kväll! Puss på er tjejer!!!

(Jag knäppte väldigt dåligt med kort den här kvällen, fy skäms!)

Love, Angela



Update: Snodde några kort från kvällen från Magdas Facebook.

         

*puss puss*


21 December

21 December: Vid ett tiden på dagen åkte jag ifrån Härnösand mot Sundvall igen. Reggie var redan på väg mot Skåne igen. Hemma i stan igen hämta mamma mig o vi åkte o handla lite till julafton. Snabba ryck sen. Hade messat med Magda o hon ville gå på bio, men jag hade ingen aning om hur mitt schema så ut, men strax efter jag kommit hem o kollat upp det var det bara att hoppa in i bilen igen o åka till stan. Vi såg på Förtrollad, magisk sago film med McDreamy. Han som var huvudrollen i "Can't buy me love" som jag alltid såg på hos syrran när jag var yngre. Tänkt att han har blivit stor. *flickfnitter*
   Jag trodde inte Magda tyckte om såna där kärleksfilmer, men hon var helt till sig, nästan grät med det lyckliga slutet. Jag har väl varit borta för länge för att ha nån koll längre. Emma tycker iaf inte om filmer med kärleksdravel. Haha!


McDreamy

Efter filmen gick vi hem till Magda. Jag hade ännu inte varit till hennes urmysiga lägnhet. Lite vindsvåninga över den, men svin stor. Snedtak såg gott som överallt o jag fråga om ingen, iaf på hennes fester, hade bara stält sig upp o drämt huvudet i taket. Nä, inte vad hon visste iaf. Nån stund senare fick då jag vara den första. Ska det vara så svårt tro? I nyktert tillstånd till o med. Jag skulle nog behöva åka in på sjukan med hjärnskakning om jag skulle ha varit där på nån fest o blivit på pickalurven.
   Vid elva åkte jag till Sandra för jag hade lovat att hämta Cilla där, så vi fick träffas lite o skjutsa hem henne. Sandras nya lya var enorm! Svinstora rum o skyhögt i tak! Så avundsjuk!
   När jag skjutsade hem Cilla var även John där, så jag fick träffa honom oxå en snabbis.

Love, Angela.

19-20 December

19 December: Jag hoppade på tåget till Sundsvall o sen på bussen upp till Härnösand. Väl i Härnösand fick man åka runt  hela stan innan man kom till busstationen. Där väntade Emelie o Regitze på mig. Åh, så kul o se dom igen! Vi lämna min väska hemma hos Emelie o sen tog vi en sväng på stan. Jädrar vilket litet cemtrum. Hudik är mycket större. Vi kolla in en massa smink, helt noll ställd var vi. Sen leta vi nån stan att äta, det gick inte alls så bra. Det som lockade mest var till salu o inte alls öppet. Så det fick bli där som sålde "Stans bästa Kebab", snarare, "Stans enda Kebab"! Sen fick det bli en massa godis o sen hoppa vi in på biografen o såg på Guld Kompassen. Reggie hade redan sett den, men tyckte att den gick att se igen. Fanns tyvärr inget annat som lockade ändå. Den var rätt bra, men jag visste inte att slutet inte kommer om förän två filmer till. Blä!

  
Emelie o Regitze

20 December: Emelie fyller 21! Grattis igen! Vi fick kliva upp tidigt för att komma med bussen till Sundsvall för att sen åka upp på Södra Berget o gå på Spa där. Vi han en stund på stan oxå innan vår skjuts upp till berget kom. Väl där var allt så harmoniskt o lungt o tyst. Badrock o handduk fick man låna o en tvaglapp. Det första vi gjorde var att tvaga oss. Det var en japansk tvättnings rutin, vi satt på små träpallar o hade trä hinkar att spola vatten i för att sen ösa det över sig själv. Tvål, shampoo o balsam fanns, man kunde ta hur mycket som helst, vilket behövdes för rutinen var att man skulle tvaga sig fem gånger innan man var klar.
   Spaet hade oxå en bubbelpool, en kall o en varm pool o en "utomhus"pool som var inne med fönstrena var öppna. Utomhuspoolen var nog ändå bäst, där fick man låna små flytsaker att flyta runt med. Gud så avslappnande det var. Det fanns även två bastun, en, vad iaf jag kallar vanlig bastu o sen ång bastu. Bastu är jobbigt o varmt. Reggie fick roa mig med sagan om Hur Regitze o Fredrik träffades. Hihi!  
   Det fanns frukt, te o juice att ta så mycket man ville av. Det gjorde jag! Meloner o apelsiner i mängder, skurna o klara så klart! Sen kunde man sitta där o bara titta på utsikten o bara vara lung.

        

Hemma hos Emelie igen var det kalas. Stora tjocka släkten var där. Där bjöds det på smörgåstårta! Underbart saftig o god! Sen bjöds det på ytterligare tårtor, goda som få. Sen blev det lite godis, efter det kom illamåendet, men det var det värt! Morgonen efter var det dax att åka hem.

image63
Jag är så glad att vi hann träffas! *kramar om hårt*

Love, Angela.


17-18 December.

De här två dagarna låter nog mer fullspäckad än vad de verkligen var.

17 December: Åssi åkte på klippning vid 9 o skulle hämtas, men dom ringde o sa att dom kunde inte klippa honom utan måste raka av allt hår för det var för tovigt. Jag fick följa med Bengt o linda in den nu pyttelilla hund i en filt. Han såg alldeles för långhåring ut innan, nu såg han ut som en korsning mellan en nakenkatt o en lama. Ful som få. Kan inte tro att det är samma hund, men han beter då sig minst lika knäppt.

  

Efter det skulle jag skjutsa mormor till Ericssons på jullunch med alla andra pensionärer. Det skulle väl ta mindre en en timme, så jag passa på att möta upp Emma o Magda på stan. Vi tog en fika på Jambo, jag tog te o paj. Gott! Jag var aldrig där nåt mer o åt nån macka, hade inte tid, verkade det som. Hämta mormor igen o sen när jag kom hem var det dax att hämta Anna efter jobbet. Hon hade fixat med mat till vår glögg kväll. Vet inte riktigt vad det kallas, men det var en massa god mat, grönt o kyckling. Efter det blev det så klart glögg o pepparkakor med ädelost. Innan Anna ens han åka hem vid 23 kom Kenneth o hämta mig på väg hem från jobbet, då jag skulle sova hos Kattis o honom.
 


18 December: Kattis o jag pysslade lite. Hon gjorde ett kort till mormor som jag gav henne strax innan jag åkte o jag gjorde ett till Emelie för hon fyllde 21 medans jag o Reggie skulle vara där.

        

Sen skulle ju vi julpyssla lite oxå, men det han vi inte med. Kattis skulle på ett litet möte med julklapps utdelning på jobbet o det kan man ju inte missa. En sväng på Dollar efter det o sen var det dax för jultallrik på Cafe Laa med mormor. Hemma igen fick jag packa upp för att sen igen packa tills imorgon. Helg mitt i veckan!

  

Fortsättning kommer, nästa avsnitt: Aupairer på Spa! Haha!

Love, Angela.

Jag har haft skriftig dagbok istället. (13-16 Dec)

Jag vet att min blogg heter Mitt Liv i London, men nog måste man väl få skriva om sitt liv hemma i Hälsingland oxå. Jag har inte haft så mycket tid att vara på internet mer än att jag hunnit kolla min mail ett par gånger över julen.

13 December: Osmin kom hem efter ha jobbat natt o sov. Liz kom förbi med julklappar till mamma o tröjor som hon inte ville ha. Jag tittade snabbt på dom o tänkte att dom kan mamma få. Senare när Osmin vakna gjorde vi äntligen knäck, som tydligen blev för lös. Fast det märkte man inte hos oss, för det är ju så kallt som i ett kylskåp här. Drog på oss lite kläder o gick ut med en påse knäck o ett julkort till hyresvärden. Sen fortsatte vi till marknan, där jag köpte en julstrumpa med tugg ben till Åssi o en nagelfil till mig. Åssi älskade alla tuggben o åt upp dom i ett nafs. Ibland skulle man kunna tro att han är en riktig hund. Haha!
   Vi gick hem o fixa till oss lite finare o åkte till BG för att äta lite mat. Vi tänkte äntligen att vi skulle gå på den kines restaurangen där det alltid är lång kö utanför! Det var fullt, men vi behövde inte vänta på bord. Vi fick menyn o gick därifrån. Dom hade tex ko tunga o ko mage till förrätt. Resten av menyn såg lika dan ut. Kändes inte som att vi var så sugen på det då. Nudle King fick det bli o sen en drink på Red Church.
   Hemma igen hade Tomten vart förbi med paket från hyresvärden, kakor o varsin halsduk! Osmin o jag bytte oxå julklappar, han fick ju parfymen o dusch cremen av mig plus after shave balsam av mig. Jag fick Sex and the city 1, så nu har jag alla, plus Leona Lewis cd av honom. Han hade redan lagt in alla låtar i min MP3 som jag skulle ha med mig. *puss puss på Osmin*

14 December: Dagen för avresa. Tågen gick inte på Central Line, så vi tog bussen dit vi annars skulle ha bytt linje. Brunch på Heatrow, Weterspoon, så klart. Flyget var en timme sen, men då var Osmin långt bort. Tåget hade jag ju bokat så jag skulle hinna med även om flyget var sent, o jag fick tom vänta lite ändå. Syrran var snabb o ringde just efter mamma fick mitt sms. Jag höll nästan på att missa väskan då. Haha! På tåget hade jag mest tråkigt, man är såå nära men såå långt bort. Smsade en massa o folk ringde, tur var väl det! Hemma i Forsa igen.

15 December: Upp o hoppa på en gång. På stan med mamma, men först till syrran på jobbet. Stackarn grät när hon såg mig. *kramar om* Kul o få se lilla magen oxå! Mamma o jag åt lunch på Hot Chilli. Var lite missnöjd, priset var höjt o det smakade inte alls lika gott. Smet även i på Emmas jobb o hejade på henne! Kul o få se lite vänner igen!  Jag gjorde inte så mycket på kvällen. Dödligt trött, skulle ha gått på Bockarna o kollat på Hjärter Dam, men det blev bara att jag satt hos Niklas en stund innan han gick dit. Han ringde då dom spela "i England" låten, vad den nu heter. Det tyckte jag var väldans sött!

16 December: En lat dag med lite gjort. Mamma o jag klädde granen, vågade inte hänga upp smällkaramellerna, tänkte att Åssi skulle bli retad av dom o riva granen. Den såg bra ut ändå. Sen åkte vi till stan o handla mat, hemma igen gjorde vi knäck o en choklad kola som jag hittade recept på på tåget. Efter det slog jag in lite julklappar, men det var jobbigt, så jag lämnade hälfen till en annan dag.

  

Fortsättning kommer.

Love, Angela.

Välkommen hem!

Jag är hemma igen. Jag känner inte för att skriva nåt. Har ju en del att skriva. Osmin har fått sitt Playstation idag, så han pysslar med det o jag vet inte riktigt om jag ska flytta den ena eller den andra skjortan lite mer till vänster eller höger, som Osmin sa, för att jag har inte så mycket att göra.

Jag har iaf plockat undan det mesta efter min semester, men det är ännu inte fint al'a Angela. Osmin har ju stökat till i lådor o garderod o skåp o så kan jag bara inte ha det.

Idag blev det iaf potatismos o knäpp korv till middag. Mammas potatismos är tyvärr mycket mycket godare.. Jag får skylla på att jag inte har nån elvisp..

Jag har sett att Emma kommit igång lite med sin blogg. Jag tycker hon ska kolla in inställningarna lite så man kan lägga till henne på "vänner"-listan. Såg Rulle oxå, men kläder på o med hår! Var inte samma karl som jag såg när vi träffades iaf. *snurrig*

Jag har massor av kort som jag tog nu när jag var hemma. Ska skriva mer nåndag o lägga in bilder till. Blir kanon!!

Igår var vi  till Vincent o Nicola. Osmin kompisar. Dom ska oxå ha barn i juni. Dom är så surriga här i England, alla pratar så himla mycket hela tiden o helst med superhög musik. Dom hade jättemycket godis som vi åt massor av o fick med oss hem oxå. Woho!

Måste bara säga till mamma att vi har "motor värmaren" på nu, när han såg att den inte drog så mycket som han trott. Kallt är det ändå tyvärr även med gas värmen på oxå.

Ska se på film nu som Osmin fick med tv-spelet.

Love, Angela.

RSS 2.0